Annonce

Annonce

Svar: På weekendtur og sove i weekendseng


27. september 2011

Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Stine

Som jeg forstår dit brev, så rejser du til København med din dreng i barnevognen og han har således sin barnevogn hos sig. Det vil være rigtig godt, at du derfor putter ham i barnevognen og kører ham en tur, når han skal sove middagslur. Du og din veninde kan gå en tur sammen, snakke osv. undervejs - så din dreng får mulighed for at sove en lidt længere lur midt på dagen.

Start med at give ham skemad, derefter mælk og lad ham så sidde op i barnevognen og kikke på de ting I kører forbi. Det er helt okay at han sidder og suger indtryk til sig og du skal netop anerkende at han er så omærksom og gerne vil følge med i hvad der sker omkring jer. Først når han tydeligt er træt og parat til at sove, så lægger du ham ned og putter ham og så går I videre, så han på den måde hjælpes til at sove en længere lur.

Om formiddagen og om aftenen må du amme ham i søvn, evt. lægge dig med ham på en madras eller hvor du selv skal sove og så lade ham falde i søvn der. Det er naturligt at han har svært ved at skulle sove et fremmed sted og det vil være trygt og dejligt for ham, at falde i søvn med brystet i de dage I er i København.

Du kan godt prøve at putte ham i ...


Annonce

... weekendsengen - amme først og så flytte ham fra din favn og ned i sengen, når han er lige ved at falde i søvn - det kan lykkes, men det kan også være at han ikke kan sove der, fordi det er for fremmede. Nogle børn sover super i weekendseng, andre børn lærer det aldrig ...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Med hensyn til at få ham passet, når I er derovre, så er det jo dit behov og ikke hans, som du også er inde på og det er derfor din beslutning hvorvidt du vil lade ham passe eller ej ... Det er som du skriver, muligt at lade din venindes mor passe ham et par timer og hun lyder til at have god forstand på og forståelse for børn, når hun er uddannet pædagog, så hun vil sikkert bevare roen og tage det helt fint, selvom han bliver ked af det. Han vil naturligt være forvirret og vil ikke kunne forholde sig til hvad der sker og hvor du pludselig er og vil kunne blive meget ked af det - du må prøve at vurdere det ud fra, hvor længe du vil være væk, hvad tidspunkt på døgnet der er tale om - om han skal sove eller være vågen og aktiv ... og så vurdere ud fra om du kan komme til ham, hvis han tydeligt har behov for sin mor.

Jeg håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke - og rigtig god weekend! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Transport og ferie | 6 mdr.

Køresyge - 6 mdr.

Kære Helen. Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2017 | Transport og ferie | 2 mdr.

Solcreme og vand

Kære Helen, Tak for tidligere svar Jeg skal rejse til Kina i 1 år...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Orlov

Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.

I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...

Læs mere i Babylex

Søskende

Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:

- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for svar om valg af skole. Som altid er du utrolig dygtig til at "stille skarpt & zoome ind". Det er en gave!

kh Lene


Annoncer

Annonce