Annonce

Annonce

Svar: Mor på rejse


15. august 2011

Alder:
4 år, 4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Elisabeth

Det lyder rigtig dejligt med en rejse til New York - jeg kan godt forstå, hvis du glæder dig.

Jeres piger er så gamle nu, at de sagtens kan være alene med far i de dage. De kan hygge sig rigtig meget sammen og de har jo hinanden :)

Du skal naturligvis anerkende især jeres ældste datters behov for din nærhed i øjeblikket. Hun lyder til at være inde i en fase, hvor hun har ekstra brug for dig. Hun har en alder, hvor hun naturligt vil begynde at forstå flere ting og dermed også bekymre sig mere om ting. Hun vil begynde at stille flere af de dybere spørgsmål som "hvor kommer vi fra?", "hvad sker der når man dør?" osv. og vil i det hele taget tænke mere over tingene.

Hun har en alder nu, hvor hun godt kan forholde sig til tid, godt kan tælle og ved hvad det betyder at hun skal sove i 5 nætter så kommer mor igen. Lillesøster vil ikke kunne dette, men hvis hverdagen ligner sig selv og hvis storsøster og far virker glade og de hygger sig, så vil hun finde roen i det. Hun vil spejle sig meget i de andre.

Jeg vil foreslå dig flere ting - du behøver ikke gøre det hele, men du kan overveje, om noget af det vil være godt for dem :)

1. Du kan lave et målebånd, hvor de kan klippe af dag for dag og på den måde tælle ned, hvornår du kommer hjem igen. Det kan hjælpe dem begge.

2. Du kan skrive 5 små breve, som lukkes i hver deres konvolut. Så kan far læse et godnatbrev fra dig hver aften, inden de skal sove eller læse det om morgenen, når de står op - som han nu synes det kan passe bedst (du ...


Annonce

... skal naturligvis vide om du skal skrive godmorgen eller godnat i brevene). Storesøster vil kunne forholde sig til hvad du skriver og vil kunne være glad over at høre fra dig, på denne måde. Lillesøster vil lytte uden at forstå så meget, men vil fornemme at du er der og ikke er forsvundet helt.

Du kan selv vurdere hvor meget du vil gøre ud af det - om det bare skal være en lille hilsen, om du vil skrive en lille historie, finde på et sjovt digt eller lignende som de kan grine af ... der er mange muligheder.

3. Du kan lave en aftale om, at du ringer hjem på et bestemt tidspunkt - naturligvis under hensyntagen til tidsforskel. Hvis du laver en sådan aftale vil det være vigtigt at du overholder den. Ellers vil jeres ældste datter føle sig svigtet.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Du skal naturligvis være ærlig om, hvorfor du tager af sted. At du f.eks. også synes at det er hyggeligt og dejligt at være sammen med din mor - ligesom dine piger nyder at være sammen med deres mor / og omvendt at mor nyder at være sammen med sin datter/døtre.

Du skal sætte ord på, at du også vil savne dem, men at de vil få det rigtig hyggeligt sammen med far og at det bliver rigtig dejligt også at være hjemme og så naturligvis forsikre dem om at du kommer hjem igen :)

Prøv at få din ældste datter til at sætte lidt ord på de ting hun evt. går og tumler med og forsøg at betrygge hende så godt du kan, hvis hun er bekymret. Er hun ikke urolig - skal du naturligvis ikke gøre hende det :)

Jeg håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke og rigtig god rejse.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

21. juli 2017 | Transport og ferie | 14 mdr.

Ferie

Hej Helen Vi skal til udlandet en uges tid i september hvor vores søn er 17...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Transport og ferie | 6 mdr.

Køresyge - 6 mdr.

Kære Helen. Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2017 | Transport og ferie | 2 mdr.

Solcreme og vand

Kære Helen, Tak for tidligere svar Jeg skal rejse til Kina i 1 år...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak igen for dine svar, jeg bliver så meget klogere :-).

Du rammer så præcist!

Glad påske til dig :o)

Mor til pige på 2 måneder


Annoncer

Annonce