Annonce

Annonce

Svar: Rejse væk fra mor


14. august 2011

Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Ida´s mor

Tak for dit brev :)

Når jeg svarer dig i dag, så er det med udgangspunkt i jeres datters behov og ikke under hensyntagen til hvad fars, bedsteforældre eller dit behov evt måtte være :)

Det er ikke jeres datters behov at komme på weekend hos farmor og farfar. Det er ikke jeres datters behov at skulle "nøjes" med far og farforældre. Det er ikke jeres datters behov at skulle undvære eller stoppe med amning.

Når det er sagt, så betyder det naturligvis ikke, at I ikke kan vælge at far tager af sted, at lade dem være sammen uden dig, eller vælger i den forbindelse at stoppe amning og så give flaske i stedet. Men det er jeres behov der bliver dækket og ikke jeres datters.

Og hvorfor? Jeg må indrømme at jeg ikke helt forstår det ... :) Hvis du nu blev indlagt og var alvorligt syg - så ville situationen naturligt være sådan at hun skulle klare sig uden sin mor og det ville hun også kunne - men at vælge, at hun skal klare sig uden mor og uden brystet inden putning - hvorfor?

Du skriver at far "gerne vil have hende for sig selv med sine forældre" - hvad ligger der i det? Jeg siger ikke at det er forkert, jeg prøver bare at forstå den følelse der ligger bag ... Du skriver også, at han mener det vil være for stressende, hvis I alle sammen tager ...


Annonce

... op til farmor og farfar - forklar mig det - for jeg forstår det ikke. Hvorfor er det ikke hyggeligt og dejligt at tage af sted som den familie I er, hvorfor er der et behov for at "splitte op". Måske er forklaringen god - jeg forstår det bare ikke helt ... :)

Naturligvis kan det lade sig gøre at far tager af sted med lillepigen og du så vælger at stoppe amning i samme ombæring. Hun kan få flaske i stedet - hun er vant til at få flaske om dagen, når far passer hende hjemme og vil måske så acceptere den om aftenen, fordi du ikke er der og brystet ikke er en mulighed. Men hun vil naturligvis godt kunne blive rigtig ked af det.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


I hverdagene hvor far passer hende om dagen, er de to meget sammen og måske netop derfor søger hun dig ekstra om aftenen. Netop derfor har hun ekstra meget brug for dig, brug for brystet og brug for at mærke at du stadig er der for hende. Hun vil ikke kunne forstå, hvorfor du pludselig er væk eller hvor du er, hun vil ikke kunne forholde sig til tid og vil ikke vide, at I ses igen om 3 dage ... Hun vil naturligvis have sin far og det er rigtig dejligt - og det kan som sagt også lade sig gøre - men jeg vil stadig stille spørgsmålstegn ved, hvorfor det er så vigtigt ...?

Jeg håber du kan bruge mine tanker lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Transport og ferie | 6 mdr.

Køresyge - 6 mdr.

Kære Helen. Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2017 | Transport og ferie | 2 mdr.

Solcreme og vand

Kære Helen, Tak for tidligere svar Jeg skal rejse til Kina i 1 år...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Omsorgsdage

Alt efter hvilken type ansættelse man har har ngen ret til omsorgsdage. Det afhænger af overenskomsten på det enkelte område.

Er man ansat i industrien har de fleste ret til tre årlige børnefridage til hjemmeboende børn under 14 år. Er man ansat i stat, amt eller kommune har man ret til to dage om året indtil barnet er 8 år.

Omsorgsdage er ikke sygedage, men ret til at tage fri, når ens barn har behov herfor.

Læs mere i Babylex

Babyalarm

Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.

Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.

De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.

Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)

Kærlig hilsen
Christine, mor til to


Annoncer

Annonce