Annonce

Annonce

Svar: Den ene testikel kan ikke mærkes


10. juli 2017

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Line

Tak for dit brev :)

Det kaldes retentio testis eller kryptorkisme, når der mangler en, eller begge sten mangler i pungen, og det er rigtig godt, at I er henvist videre, så han kan blive undersøgt:)

Kryptorkisme betyder at stenene/testiklerne ligger skjult, det vil sige, at de ikke kan påvises ved almindelig klinisk undersøgelse - det jeres læge har foretaget. Det kan være den ene sten eller begge sten.

Nogle drengebørn har det, der kaldes retraktile testes. Retraktil betyder "som kan trækkes tilbage". Det er sådan, at hos små drengebørn, vil der nogle gange udløses en refleks (kremasterrefleks), når man f.eks. tager bleen af dem eller stryger dem på inderlåret :) Det får musklerne til at trække sig sammen og får stenene til at trække sig op. Retraktile testes kræver normalt ikke behandling, men det anbefales, at man følger det årligt.

Nogle drengebørn har det, der kaldes ascenderende testis. Her er stenene lejret over pungen, og man kan ikke få stenene til at bevæge sig ved at udløse kremasterrefleksen. Ascenderende testis vil være behandlingskrævende. Det vil sige, at man normalt vil anbefale operation. Det er vigtigt, at få stenene ned i pungen, fordi det vil have ...


Annonce

... betydning for normal fertilitet i voksenalderen.

Det er vigtigt at finde ud af, hvad der er tale om. Og det er derfor, at jeres dreng nu er henvist videre. På sygehuset vil lægen undersøge jeres dreng og ud fra undersøgelsen vil han/hun vurdere, om der bør laves en ultralydsundersøgelse. Lægen kan også vælge at ordinere en laparoskopi. Det er en kikkertundersøgelse af bughulen. Det foregår under bedøvelse, og det vil vise, hvor stenene sidder, og om kirurgisk behandling er nødvendig.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Jeres dreng kan altså godt have en sten/testikel, som bevæger sig op og ned, og som ikke på nuværende tidspunkt vil kræve operation. Han kan også have en sten/testikel, der sidder højt, og hvor man vil vælge at operere - derfor er det vigtigt, at han bliver undersøgt, så I kan få lagt en plan for, hvad der skal ske fremover :)

Det er således slet ikke sikkert, at jeres dreng skal opereres, men jeg kan godt forstå, hvis I bliver bekymrede for en evt. operation. Det er dog vigtigt, at I følger lægernes vejledning, så jeres dreng får den behandling, der er bedst for ham - ikke bare nu, men også på sigt :)

Stort knus med på vejen, og jeg vil meget gerne høre, hvordan det går jeg og hvad lægerne siger til det hele :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

16. august 2017 | Sygdom | 8 mdr.

Navlebrok - 8 mdr.

Hej Helen, Min søn har altid haft en anelse navlebrok, det viser sig mest...

Læs hele brevet og Helens svar


4. september 2017 | Sygdom | 17 mdr.

Medicin til at øge appetitten

Hej Helen, Vores søn på 17mdr har ikke taget på siden juni måned. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2017 | Sygdom | 1 mdr.

Amning og refluks

Hej Helen For 6 uger siden blev vi forældre for tredje gang til en fin,...

Læs hele brevet og Helens svar


15. december 2017 | Sygdom | 12 mdr.

Skoldkopper - udbrud og appetit

Hej Helen, Lige hurtige spørgsmål omkring skoldkopper. Er det...

Læs hele brevet og Helens svar


15. december 2017 | Sygdom | 12 mdr.

Skoldkopper og spredning

Hej Helen, Så kom skoldkopperne formentlig til os. Vi har her til morgen...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kravlegård

Nogle familier lever fint uden en kravlegård, hvor andre familier har stor glæde af at anskaffe sig en sådan.

En kravlegård kan være praktisk, når du skal i bad, taler i telefon eller lignende. Men en kravlegård begrænser også barnets bevægemulighed. Barnet får både en fysisk og en psykisk hæmning. I barnets første leveår er det vigtigt at kunne bevæge sig, se og udforske omgivelserne og at blive lagt i en kravlegård fjerner den tætte kontakt mellem mor og barn.

Læs mere i Babylex

Snore i børnetøj

Der kan være snore i dit barns tøj - snore kan sidde i hætter og kraver, i handsker osv. og det kan være farligt. Lange snore bør undgås, de kan hænge fast i rutschebanen og klatrestativet på legepladsen, - og i værste fald kan børn blive kvalt ved det.

Se derfor dit barns tøj igennem og er der snore, så kan det være en god idé at afkorte snoren mest muligt. Det vil også være en god idé ikke at binde knuder eller sætte andet på snoren, som kan sætte sig fast i legeredskaber,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Mange tak for dine mange meget gode og brugbare råd. Jeg er glad for at man kan skrive til dig. Ingen som jeg har mødt har så mange gode konkrete råd som du har og samtidig kan man altid mærke at det er med et stort hjerte. Tak! Persi


Annoncer

Annonce