Annonce

Annonce

Svar: TV, børn og sygdom


23. februar 2017

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Når barnet er syg, så kan det nogle gange være rigtig rart for barnet, at få lov til bare at sidde på skødet eller ligger på sofaen og se lidt tv - og det skal der naturligvis være plads til. Nogle gange virker det som adspredelse, og barnet glemmer måske, at det har kvalme, feber og er utilpas - andre gange ender barnet måske med at falde i søvn og får så sovet lidt ekstra, hvilket er godt for at komme sig.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at der jo også kommer en del lys fra skærmen, som derfor kan være med til at holde barnet vågen, så hvis man gerne vil have barnet til at sove, så kan det være bedre at sætte sig i et lidt mørkt rum og hjælpe barnet med at overgive sig til søvnen med nærhed og kærtegn.

Du skal naturligvis også overveje, hvad din dreng ser - hvilken type programmer, hvilken type film, tegnefilm osv. Og hvis du fornemmer, at et program måske kan være lidt for voldsomt for ham, så synes jeg, at du skal slukke for det eller finde noget andet, som I kan se :)

Sygdom er mange ting - det kan være alt lige fra, at han ligger med 40 i feber og ikke kan andet end at ligge, til at han egentlig har det okay, godt kan lege lidt, men endnu ikke er frisk til at komme i dagpleje eller vuggestue... Og når han er nogenlunde frisk, så kan I godt lave lidt forskellige ting og hygge jer med lidt leg derhjemme.

Jo ældre han bliver, jo flere muligheder for stille leg vil der være - I kan bygge puslespil, læse i bøger, bygge en hule, lege te-selskab, han kan måske være med ...


Annonce

... til at bage boller eller lignende - hvilket også kan hjælpe lidt på appetitten, selvom han er syg.. Med den alder han har, så er det naturligvis lidt sværere, men stille leg kan stadig godt være bare at sidde og putte hos dig, kikke i en bog eller måske sidde på sit legetæppe og lege med lidt forskelligt legetøj.

I kan f.eks. sidde på gulvet og trille en bold imellem jer, du kan også trille bolden i forskellige retninger og lade ham følge bolden. Du kan gemme dig bag en stol, og I kan lege borte-tit. I kan også danse, synge sange med fagter, slå på tromme eller slå på et babyhammerbræt eller lignende, som giver lyd...

Simple puttekasser er godt - det samme er klodser, som du kan hælde ud på gulvet, og I kan hjælpe hinanden med at stable dem. En ringpyramide kan være sjov i denne alder. Også plastbøtter fra køkkenet kan være sjove at stable, putte inden i hinanden.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


En stor flyttekasse, som han kan sidde inde i eller som han kan kravle igennem, kan han også synes er sjov. Ligesom I kan sidde sammen og øve lyde, snakke sammen, pludre sammen...

Hvis han er frisk til det, kan det også være rart med et bad, og han kan sidde med forskellige legeting i badet, en fisk der kan trækkes op og som snurrer rundt i vandet, en kande, legeting der kan sættes på væggen, og som du kan hælde vand igennem, så de snurrer rundt osv. Og efter badet vil han nok have brugt en del energi og være tappet for lidt kræfter, så kan han få lidt at spise, og derefter blive puttet til en god lur...

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

16. august 2017 | Sygdom | 8 mdr.

Navlebrok - 8 mdr.

Hej Helen, Min søn har altid haft en anelse navlebrok, det viser sig mest...

Læs hele brevet og Helens svar


4. september 2017 | Sygdom | 17 mdr.

Medicin til at øge appetitten

Hej Helen, Vores søn på 17mdr har ikke taget på siden juni måned. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2017 | Sygdom | 1 mdr.

Amning og refluks

Hej Helen For 6 uger siden blev vi forældre for tredje gang til en fin,...

Læs hele brevet og Helens svar


15. december 2017 | Sygdom | 12 mdr.

Skoldkopper - udbrud og appetit

Hej Helen, Lige hurtige spørgsmål omkring skoldkopper. Er det...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Suttebehov

Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.

Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.

Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...

Læs mere i Babylex

Cykelhjelm

Alle børn bør bruge cykelhjem, når de cykler. Det gælder både når de cykler selv og når de sidder i cykelstol, i en ladcykel eller i en cykelanhænger.

Vælg en godkendt hjelm. Det vil sige en hjelm med et CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078.

Derudover så skal hjelmen sidde rigtigt og det gør den når den dækker panden og sidder så stramt, at den ikke kan skubbes tilbage i nakken. I de fleste hjelme sidder skumgummipuder, som hjælper til at justere størrelsen, så...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.

Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...

Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.

Tak!!


Annoncer

Annonce