Annonce

Annonce

Svar: Sygdom og flaske - 2 år, 4 mdr.


8. januar 2016

Kategori:
Alder:
2 år, 4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære trætte mor

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at I har haft et hårdt efterår med en del sygdom og indlæggelse - og det lyder også som om, at I er ved at komme ud på den anden side nu... krydser fingre for det:)

Jeres dreng bør ikke få flaske, når han er over 2 år gammel, og jeg synes, at I skal stoppe med flasken helt. Smid flaskesutterne ud og vis ham, at flasken er i stykker, at den ikke længere virker - og tilbyd ham så et alternativ.

Han vil naturligt blive frustreret og ked af det, når verden ikke går helt, som han vil, når han mærker jeres modstand, så vil han få et anfald af fortvivlelse - men det er okay, og det må I så forsøge at rumme bedst muligt. I kan sætte ord på "såå du vil bare så gerne have din flaske, og så dur den ikke mere, det er også dumt", så han føler sig forstået. Men det betyder ikke, at han får flasken, for den behøver han ikke, når han er to år gammel - heller ikke, når han er syg.

Alternativet kan være en kop mælk eller en kop vand. Han må også stadig gerne få en godnatgrød, som en fast del af sit putteritual. Sammen med grøden kan han så blive tilbudt letmælk af en kop, derefter får han børstet tænder, og så bliver han puttet.

Han må meget gerne blive puttet med en bamse, slaskedukke, putteklud eller lignende. Og I må gerne læse lidt historie, synge en godnatsang, eller hvad han nu har behov for - men flaske får han ikke mere. Og når han så vågner om natten, søger jer og har brug for at mærke, at I er der, så giver I ham naturligt den tryghed, han søger, putter ham med bamsen igen, synger måske godnatsangen en ekstra gang, så alt er, som da han faldt i søvn, og så han trygt kan sove videre.

Og ja - det er hårdt, når han bliver ...


Annonce

... rigtigt ked af det, men det hører med til alderen. Når han får anfald af fortvivlelse, så er det fordi, hans hjerne stadig er umoden, og forbindelserne mellem hjernens forskellige dele endnu ikke er helt dannet. Fortvivlelsesanfald opstår ofte overfor ting, der i jeres verden virker som bagateller. Han kan f.eks. bryde sammen over at han skal vaskes, at du giver ham et æble skåret i både, og han ville have haft det helt, at du giver ham vand af den blå kop, og han ville have haft det af den røde kop.. eller at du siger nej til flaske, som han bare rigtig gerne vil have...

Nogle gange er det helt okay, at han får sin vilje og vi skal altid overveje, hvorfor vi siger nej, men andre gange er det også sådan, at det er de voksne som bestemmer og træffer valg for barnet - nogle gange er vi nødt til at sige nej, også selvom det gør ondt på jeres dreng, og han ikke forstår hvorfor. Og det er netop vigtigt, at du her kan rumme den fortvivlelse, der så kommer.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


At kunne rumme betyder, at du kan holde ud, at han har det, som han har det. At du ikke forsøger at lave det om - han må gerne være ked af det, frustreret, vred og fortvivlet - det kan vi alle sammen blive en gang imellem. Og at du ikke tager det personligt. Det er flasken han skal undvære - han kan stadig få noget at drikke, han kan stadig få din nærhed og tætte fysiske kontakt, han kan stadig blive trøstet, holdt om og beroliget osv. Det er blot flasken, han nu skal leve uden:)

Så hos jer, kan søvnen naturligt godt være påvirket af sygdom, det lyder dog som om, at det er flasken, som han er uhensigtsmæssig afhhængig af - og det er under alle omstændigheder en god idé at få stoppet med flaske :)

Rigtig meget held og lykke med projekt flaskestop!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

16. august 2017 | Sygdom | 8 mdr.

Navlebrok - 8 mdr.

Hej Helen, Min søn har altid haft en anelse navlebrok, det viser sig mest...

Læs hele brevet og Helens svar


4. september 2017 | Sygdom | 17 mdr.

Medicin til at øge appetitten

Hej Helen, Vores søn på 17mdr har ikke taget på siden juni måned. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2017 | Sygdom | 1 mdr.

Amning og refluks

Hej Helen For 6 uger siden blev vi forældre for tredje gang til en fin,...

Læs hele brevet og Helens svar


15. december 2017 | Sygdom | 12 mdr.

Skoldkopper - udbrud og appetit

Hej Helen, Lige hurtige spørgsmål omkring skoldkopper. Er det...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vuggedød

Den egentlige årsag til vuggedød eller pludselig spædbarnsdød kendes ikke. Men man ved at der er visse faktorer som har betydning. Derfor har sundhedsstyrelsen følgende anbefalinger:

- Læg altid barnet til at sove på ryggen.

Hvis barnet sover på maven, er der risiko for at det ikke kan komme af med varmen og bliver overophedet.

- Undgå at ryge i graviditeten og undgå at barnet udsættes for tobaksrøg efter fødslen.

Læs mere i Babylex

Øjenbetændelse

Lige efter fødslen har de fleste nyfødte hævede og let sammenklistrede øjne. Det skyldes fostervand og blod, som kan fjernes med kogt, afkølet vand.

Øjenbetændelse kan skyldes enten en virus eller en bakterie. Hvis øjenbetændelsen opstår i forbindelse med en forkølelse, er det ofte en virus, der er årsagen og her hjælper antibiotika ikke. Fejler barnet derimod ikke andet end øjenbetændelse, skyldes det ofte bakterier som skal behandles med antibiotika, som du får på en recept hos...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak igen for dine svar, jeg bliver så meget klogere :-).

Du rammer så præcist!

Glad påske til dig :o)

Mor til pige på 2 måneder


Annoncer

Annonce