Annonce

Annonce

Svar: Tandfrembrud og manglende appetit


18. maj 2015

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære bekymrede mor

Tak for dit brev - håber det går lidt bedre nu, hvor jeg svarer dig..:)

Hvis din datter har så ondt for tænder, at det begynder at påvirke hendes indtag af mad og dermed hendes trivsel, så vil det være en god idé, at du lige får hende tjekket af lægen - der kan jo være andre årsager end tænder. Derudover vil det være relevant, at du taler med lægen om at tilbyde hende smertestillende. Det kan både være noget lokalbedøvende til hendes gummer, det kan også være mikstur eller en stikpille, du giver hende mod smerter… Hendes appetit vil naturligt øges, hvis hun ikke har smerter - og har hun feber, vil smertestillende også kunne slå feberen ned, hvilket også vil øge appetitten. Tandfrebrud burde dog ikke påvirke til direkte sygdom og burde ikke vare i flere dage, så er der noget andet på spil...

Du skal naturligvis trøste hende med brystet, når det er nødvendigt og intet andet virker. Men du skal passe på, at du ikke kommer til at amme hende så meget, at hun ikke har plads til rigtig mad i maven. Det er vigtigt, at hun får trøst, men mælken bør ikke fjerne appetitten yderligere - det er ...


Annonce

... naturligvis en svær balance, jeg ved det godt, men måske kunne det passe med 4 amninger i døgnet - tidlig morgen, før middagslur, aften og sen aften. Det giver stadig mulighed for at du tilbyder hende mange små måltider hele dagen igennem og sikrer hende lidt forskellige fødevarer og ikke kun mælk.

Du må forsøge at variere mellem hjemmelavet og færdiglavet babymad. Det vigtigste lige nu er at hun spiser lidt og det betyder ikke så meget, hvad det er hun spiser. Hvis der glider lidt mere frugtmos ned en grød, er det okay. Hvis der glider mere pasta med kødsovs end en grøntsager, er det okay. Det vigtigste er, at hun får lidt mad i maven. Måske vil hun kunne lide de færdiglavede babyretter på glas. De er ofte milde i både smag og konsistensen, hvilket hun måske vil sætte pris på, nu hvor hun har ømme gummer:)


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Du må også meget gerne blive ved med at tilbyde hende mad i hånden, som hun selv kan gumle på. Det kan også være rart, når gummerne er ømme, at få lov til at gnaske på lidt brødskorper, tvebakker og lignende.

Jeg håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke - og rigtig god bedring med hende! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

16. august 2017 | Sygdom | 8 mdr.

Navlebrok - 8 mdr.

Hej Helen, Min søn har altid haft en anelse navlebrok, det viser sig mest...

Læs hele brevet og Helens svar


4. september 2017 | Sygdom | 17 mdr.

Medicin til at øge appetitten

Hej Helen, Vores søn på 17mdr har ikke taget på siden juni måned. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2017 | Sygdom | 1 mdr.

Amning og refluks

Hej Helen For 6 uger siden blev vi forældre for tredje gang til en fin,...

Læs hele brevet og Helens svar


15. december 2017 | Sygdom | 12 mdr.

Skoldkopper - udbrud og appetit

Hej Helen, Lige hurtige spørgsmål omkring skoldkopper. Er det...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Smile

Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!

Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.

Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.

Jo mere du kan smile, pludre og...

Læs mere i Babylex

Ufrivillig natlig vandladning

Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.

1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.

2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.

Så tusind tak for din hjælp!

Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder


Annoncer

Annonce