Annonce

Annonce

Svar: Slut med sut - men sluger afsindig meget luft


16. marts 2015

Kategori:
Alder:
3 år, 3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære M

Tak for dit brev og hvor dejligt at høre, at I trives bedre alle tre:)

Jeg synes det vil være en god idé at du bestiller en tid hos en øre-næse-hals-læge og lige får tjekket jeres dreng. Det er vigtigt at få afklaret, om han kan have problemer med f.eks. hævede mandler, polypper eller andet, som kan forklare hans tendens til at sluge luft. Eller om han gør det af "dårlig vane".

Snorker han? Det kan også være tegn på at han har problemer med mandler/polypper. Det kan være at jeres dreng har søvnapnø og at hans gispen efter vejret, det du oplever som at han sluger luft, faktisk handler om, at han har nogle vejrtrækningspauser, hvor han så hiver efter vejret, når han begynder at trække vejret igen… Jeg synes det vil være relevant at du drøfter denne problematik med en øre-næse-hals-læge og du kan bestille tid direkte og uden henvisning.

Hvis du har mulighed for det, så kunne du også prøve at optage det - evt. med både lyd og billede f.eks. på din telefon. Så kan du vise det til lægen. Det kan gøre det lettere for lægen at vurdere, hvad der er tale om hos jer:)

Hvis han gør det "af dårlig vane", så tænker jeg, at du skal prøve at erstatte sutten med noget andet - f.eks. en klud eller en bamse, slaskedukke eller lignende med lange arme ...


Annonce

... eller ben - et eller andet, som han faktisk stadig kan sutte på, men så behovet stille og roligt ebber ud. Det kan være nødvendigt at lade ham beholde sutten lidt længere, hvis han begynder at vise tendens til at ville bruge sin tommelfinger i stedet. Vænner han sig til tommelfingeren, kan det tage årevis at komme væk fra den vane, for den er jo altid lige "ved hånden"… sutten kan en overgang sættes på bamsens lange ben/arme…


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg tænker også, at det lyder som om, at I skal tage jeres dreng med i beslutningen om at stoppe med sutten, og at han måske vil have brug for en langsom nedtrapning og vil have svært ved det, hvis I stopper fra den ene dag til den anden. Han har måske brug for at kune følge lidt med… Det kan I gøre ved at lade ham selv være med til at smide sutterne ud en af gangen, efterhånden som de bliver slidte og mørnede og ikke kan mere. Vis ham de ødelagte sutter og lad ham være med til at kassere dem en af gangen - og køb ikke nye. Hen af vejen, så har han kun et par stykker tilbage og han kan så mentalt måske indstille sig på at det er slut med sut og tager selv sidste beslutning om, at nu er det nu… Og så skal han naturligvis stadig have den brandbil, som I har lovet ham:)

Håber du kan bruge disse tanker lidt videre - fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

16. august 2017 | Sygdom | 8 mdr.

Navlebrok - 8 mdr.

Hej Helen, Min søn har altid haft en anelse navlebrok, det viser sig mest...

Læs hele brevet og Helens svar


4. september 2017 | Sygdom | 17 mdr.

Medicin til at øge appetitten

Hej Helen, Vores søn på 17mdr har ikke taget på siden juni måned. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2017 | Sygdom | 1 mdr.

Amning og refluks

Hej Helen For 6 uger siden blev vi forældre for tredje gang til en fin,...

Læs hele brevet og Helens svar


15. december 2017 | Sygdom | 12 mdr.

Skoldkopper - udbrud og appetit

Hej Helen, Lige hurtige spørgsmål omkring skoldkopper. Er det...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rødbede

Fra 6 mdr´s alderen kan du godt begynde at give dit barn rødbede, hvilket mange børn elsker og de kan give mosen en meget flot farve. Rødbeder kan også bages i ovnen sammen med andre rodfrugter.

Du skal dog være opmærksom på at rødbeder indeholder nitrat og derfor kun bør udgøre 1/10 af den portion mos, som barnet spiser. Alternativt bør de kun gives med ca 14 dages mellemrum.

Læs mere i Babylex

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter hvordan barnet lejres. Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn altid lejres på ryggen, da dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side hver gang det sover, da dette kan medføre at barnet får en skæv hovedfacon og bliver flad i den ene side af nakken/baghovedet. Du kan hjælpe barnet ved forsigtigt at dreje hovedet til forskellig side, når det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Mange tak for dit svar. Vi brugte alle dine råd i går, og Oscar endte med at sove fra 23, hvor han selv vågnede for mad og helt indtil 04.45, så jeg er lykkelig! Nu må vi bare blive ved, og så skal det forhåbentlig nok gå ...

Tak fra Maja
Mor til Oscar på 7 måneder


Annoncer

Annonce