Annonce

Annonce

Svar: Fladt baghoved - 11 uger


8. februar 2015

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Agnese

Tak for dit brev :)

Det er rigtig godt, at I er opmærksomme på at få jeres dreng behandlet og er opmærksomme på, hvordan han ligger med sit hoved, både når han sover, og når han er vågen.

Det er især de første 4 måneder, som er kritiske. Her er kraniepladerne meget bløde og tager let facon efter, hvordan barnet ligger - og det er derfor også de første 4 måneder, at man har størst mulighed for at gøre noget, hvis problemet er begyndt at vise sig.

Det er vigtigt, at I hjælper jeres dreng med at sove med hovedet til siden, så han ikke ligger og hviler på baghovedet, når han sover. Og I bør derfor dreje hans hoved bevidst til siden - og her kan det være nødvendigt at lægge en lidt tung støtte ved hans hoved, som han ikke lige kan flytte og skubbe væk. I kan f.eks. tage en strømpe og fylde den med risengryn, binde en knude og lægge den ved hovedet. I kan også prøve at lægge den ind under hans madras i den ene side af hovedenden, så madrassen tiltes lidt og hovedet på den måde hjælpes til siden. I skal sørge for at hovedet drejes skiftevis til venstre og højre side.

Så er det vigtigt, at I ikke har ham siddende i en skråstol, autostol eller lignende. Hvis han sidder i en stol, så hviler hans hoved mod stolen for at få støtte - og hans hoved skal helst være frit. Derfor skal han så vidt muligt ikke sidde, men i stedet ligge på maven på gulvet.

På samme måde skal I være opmærksomme på, hvordan han sidder hos jer og hvordan I bærer ham på jeres arm. Han må naturligvis gerne sidde hos jer, men prøv at være opmærksomme på at bære ham, så der ikke er pres på hans hoved og bær ham f.eks. liggende på maven på/I jeres arme, i stedet for med ryggen mod jeres mave. I kan også bære ham mave mod mave og ligger han og sover hos jer, vil hans hoved her naturligt være drejet til siden og baghovedet frit:)

Vær opmærksom, når han får mælk. Når I giver ham flaske, så vær opmærksom på hvordan han ligger med hovedet og sørg for at skifte arm, - det er vigtigt ...


Annonce

... at han ikke altid er på samme arm, når han spiser.

Og så vil jeg anbefale, at I får jeres læge til at se på ham. Det er vigtigt at få vurderet hvor stort problemet er og også om jeres dreng har problemer med en stram halsmuskel. Egen læge vil også kunne henvise jer til børneafdelingen, hvis det skønnes nødvendigt.

Hvis jeres dreng har problemer med stramme halsmuskler, vil han have glæde af at blive behandlet af en fysioterapeut. Det er værd at underøge, om ikke der er ansat en fysioterapeut i kommunen, hvor I bor, som I kan kontakte. Det mener jeg faktisk, at der er, og han/hun vil kunne hjælpe jer. Vedkommende vil ofte også have forskellige hjælpemidler til rådighed.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


I det hele taget vil det være en god idé at kontakte fysioterapeuten, da jeres dreng kunne lyde til at have det, som kaldes KISS. Det står for Kranie-nakkeleds Induceret SymmetriforStyrrelse, hvilket betyder at barnet har en fejlstilling i de øvre nakkeled. Det kan gøre at barnet bliver skæv i nakke/ryg og har svært ved at bruge sig selv optimalt motorisk.

Barnet kan også have KIDD står for Kranie-nakkeleds Induceret Dyspraksi og Dysgnosi. Det betyder at barnet har svært ved at udføre tillærte bevægelser, barnet virker klodset og barnet har svært ved at bearbejde sanseindtryk. KIDD ses normalt hos større børn som ikke er blevet behandlet for et KISS syndrom. Og man kalder her ofte diagnosen KISS-KIDD.

Hvis jeres dreng f.eks. er født med sugekop, har været fysisk meget stor og derfor haft svært ved at komme ud, eller er født i sædefødsel eller lignende, så kan det være forklaringen på, at han nu har problemer med sin nakke. Og det er vigtigt at hjælpe ham og behandle ham - som I jo forsøger på bedste vis:) Kommunens fysioterapeut kan hjælpe jer her, og det er en del af kommunes "forebyggelse og rådgivning". Er I i tvivl om, hvordan I får kontakt med fysioterapeuten så spørg jeres sundhedsplejerske, som kan henvise jer videre:)

Håber I kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

16. august 2017 | Sygdom | 8 mdr.

Navlebrok - 8 mdr.

Hej Helen, Min søn har altid haft en anelse navlebrok, det viser sig mest...

Læs hele brevet og Helens svar


4. september 2017 | Sygdom | 17 mdr.

Medicin til at øge appetitten

Hej Helen, Vores søn på 17mdr har ikke taget på siden juni måned. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2017 | Sygdom | 1 mdr.

Amning og refluks

Hej Helen For 6 uger siden blev vi forældre for tredje gang til en fin,...

Læs hele brevet og Helens svar


15. december 2017 | Sygdom | 12 mdr.

Skoldkopper - udbrud og appetit

Hej Helen, Lige hurtige spørgsmål omkring skoldkopper. Er det...

Læs hele brevet og Helens svar


15. december 2017 | Sygdom | 12 mdr.

Skoldkopper og spredning

Hej Helen, Så kom skoldkopperne formentlig til os. Vi har her til morgen...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vælling

Vælling er en tilskudsblanding og minder i sammensætning om en tynd grød. Vælling kan tidligst gives til barnet fra 4 mdr´s alderen, hvor nogle forældre oplever at det kan have en lidt mere mættende effekt, så barnet sover bedre om natten.

Der må i alderen 4-6 mdr. max gives hvad der svarer til to måltider, pga det højere proteinindhold.

Hvis barnet trives godt på modermælk, så er der ingen grund til at give vælling. Barnet kan i givet fald gå direkte fra bryst...

Læs mere i Babylex

Bug Buster

Bug Buster er en metode til at fjerne hovedlus. Joanna Ibarra fra den velgørende organisation Community Hygiene Concern i London har udviklet denne metode og princippet i i Bug Busting er, at du i en og samme arbejdsgang får tjekket for hovedlus og også får fjernet lusene.

Metoden bygger på viden om lusenes adfærd og udvikling og på benyttelse af tættekam, almindelig shampoo og hårbalsam. Behandling med insekticider er således overflødig.

Du kan købe "Bug Buster"...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tak for at du er til.

Det føles som en dejlig livline at have dig og din hjemmeside, når man er usikker på ting og sager. Man vil jo så gerne gøre alt godt for sit barn:-)

Mor til dreng på 5 måneder


Annoncer

Annonce