Annonce

Annonce

Svar: Spisning - 8 år, 4 mdr.


18. november 2014

Kategori:
Alder:
8 år, 4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Hej med dig

Tak for dit brev:)

MIn umiddelbare tanke er, at der højst sandsynligt er en sundhedsplejerske på jeres datters skole, som det ville være helt relevant at tale med. I kan altid ringe og aftale en tid, hvor I kan komme forbi hendes kontor til en snak - og I kan lave en aftale med hende om, at hun nogle gange snakker med jeres datter, så der på den måde bliver lidt fokus på, at det er vigtigt at jeres datter husker at spise sine måltider. Altså så jeres datter stille og roligt begynder at forstå, at når I beder hende spise, så er det ikke for at irritere hende, men fordi I gerne vil hjælpe hende - det er vigtigt med mange små måltider:)

Om en diætist vil være relevant afhænger af, hvorvidt I synes det er svært at sammensætte hende kost, så hensigtmæssigt som muligt. En diætist kan hjælpe jer med en kostsammensætning, som vil give jeres datter så meget energi som muligt og samtidig lave den med udgangspunkt i fødevarer, som I ved at jeres datter godt kan lide, i håb om at hun så bedre vil kunne spise.

Deruover tænker jeg, at det er rigtig vigtigt, at I giver hende mad, som hun forholdsvist let kan spise. Det må ikke tage for lang tid at tygge sig igennem maden. Hvis hun bruger lang tid på at spise, så vil hun ofte ikke indtage mad nok. Derfor bør gulerødder skæres i mundrette stykker, så hun hurtigt kan tygge sig igennem dem. Ligesom frugt bør medbringes skåret i både, skrællet osv. I kan bruge "frugtposer" til formålet.

Det kan også være drikkeyoghurt eller lignende, som hun kan have med. Nogle ...


Annonce

... gange er det lettere at drikke og derefter løbe ud at lege, hun kan næsten drikke den på vej ud til legepladsen - hvis hun har travlt med at komme ud.

Chokolade og sukkerholdige fødevarer hæver blodsukkeret hurtigt og giver et hurtigt boost af energi - men når blodsukkeret falder, så falder det til gengæld hurtigt og det er nok her, hun næsten kan være ved at besvime. Det kan derfor være en god idé at give hende mad, som holder blodsukkeret mere stabilt og som giver mæthed over længere tid. Det kan være en banan eller det kan være fuldkornsbrød - gå efter brød med fuldkornsmærket. Hvis hun har brug for "lidt sødt", så kan det være en fint revet råkostsalat f.eks. bestående af fint revet gulerod, spidskål, æble, drysses med lidt rosiner, appelsinstykker eller lignende.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Husker hun at spise i 10 frikvateret? I kan evt. lave en aftale med lærerne om, at de husker at sige til børnene, at de skal spise deres medbragte frugt. Det kan også være at det vil kunne hjælpe hende med et lille ur, som kan sættes til at "bippe", når det er tid til at spise.. for nogle børn er det rarere på denne måde, fordi de har følelsen af at de selv styrer det mere end hvis voksne hele tiden "er efter dem" for at de skal spise.

Til sidst vil jeg lige nævne, at hvis I fortsat både oplever og hører fra skolen, at hun mangler energi, har tendens til nogle gange næsten at besvime, virker sulten men ikke spiser, mangler overskud osv. - så kan det være en god idé at tale med jeres læge og evt. få tjekket hendes blodsukker.

Fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

3. marts 2018 | Sygdom | 11 mdr.

Vænne fra amning - væske i ørerne

Hej Helen. Vores datter fylder snart 1 år og vi planlagt at vi vil vænne...

Læs hele brevet og Helens svar


20. februar 2018 | Sygdom | 5 mdr.

Vores datter klør sig voldsomt

Hey Helen, Tak for svaret ang. døgnrytme, som vi har prøvet at efterfølge så...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2018 | Sygdom | 14 mdr.

Nedsat appetit og vægttab efter sygdom

Hej Helen. Tak for tidligere svar. Min datter har været syg halvanden...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2017 | Sygdom | 1 mdr.

Amning og refluks

Hej Helen For 6 uger siden blev vi forældre for tredje gang til en fin,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Leg

For det lille barn er leg vigtigt, da det gennem leg udforsker verden og dermed udvikler sig.

I begyndelsen er mor og far det bedste legetøj og jeres barn vil elske jeres mimik, lyde, berøring, osv.

I takt med at barnet bliver ældre vil det have glæde af forskellige kulørte legeting, ting som kan bevæges eller sige noget og ting som man kan holde om og røre ved.

Man kan købe legetøj som er tilpasset barnets færdigheder i en bestemt alder og derfor...

Læs mere i Babylex

Forstoppelse

Hvis dit barns afføring er hård og knoldet, så har dit barn forstoppelse. Ofte vil barnet også have ondt i maven og være grædende. Hvis du giver flaske ernæring, skal du være opmærksom på at blandingsforholdet er korrekt. Det kan også være, at du skal skifte til en anden type erstatning eller babymad. Du kan lindre barnet smerter ved at lave lidt mavemassage. Det gør du ved at massere forsigtigt omkring barnets navle i urets retning og cykle med barnets ben,- lege ”hjulene på bussen”, da dette...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg har længe fulgt med i din brevkasse og har selv fået hjælp til mange "problemer" fra dine svar til andre! Du har været en stor hjælp uden du har vidst det ...!

Bedste hilsner
Sanne mor til dreng på 8 måneder


Annoncer

Annonce