Annonce

Annonce

Svar: Spisning - 8 år, 4 mdr.


18. november 2014

Kategori:
Alder:
8 år, 4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Hej med dig

Tak for dit brev:)

MIn umiddelbare tanke er, at der højst sandsynligt er en sundhedsplejerske på jeres datters skole, som det ville være helt relevant at tale med. I kan altid ringe og aftale en tid, hvor I kan komme forbi hendes kontor til en snak - og I kan lave en aftale med hende om, at hun nogle gange snakker med jeres datter, så der på den måde bliver lidt fokus på, at det er vigtigt at jeres datter husker at spise sine måltider. Altså så jeres datter stille og roligt begynder at forstå, at når I beder hende spise, så er det ikke for at irritere hende, men fordi I gerne vil hjælpe hende - det er vigtigt med mange små måltider:)

Om en diætist vil være relevant afhænger af, hvorvidt I synes det er svært at sammensætte hende kost, så hensigtmæssigt som muligt. En diætist kan hjælpe jer med en kostsammensætning, som vil give jeres datter så meget energi som muligt og samtidig lave den med udgangspunkt i fødevarer, som I ved at jeres datter godt kan lide, i håb om at hun så bedre vil kunne spise.

Deruover tænker jeg, at det er rigtig vigtigt, at I giver hende mad, som hun forholdsvist let kan spise. Det må ikke tage for lang tid at tygge sig igennem maden. Hvis hun bruger lang tid på at spise, så vil hun ofte ikke indtage mad nok. Derfor bør gulerødder skæres i mundrette stykker, så hun hurtigt kan tygge sig igennem dem. Ligesom frugt bør medbringes skåret i både, skrællet osv. I kan bruge "frugtposer" til formålet.

Det kan også være drikkeyoghurt eller lignende, som hun kan have med. Nogle ...


Annonce

... gange er det lettere at drikke og derefter løbe ud at lege, hun kan næsten drikke den på vej ud til legepladsen - hvis hun har travlt med at komme ud.

Chokolade og sukkerholdige fødevarer hæver blodsukkeret hurtigt og giver et hurtigt boost af energi - men når blodsukkeret falder, så falder det til gengæld hurtigt og det er nok her, hun næsten kan være ved at besvime. Det kan derfor være en god idé at give hende mad, som holder blodsukkeret mere stabilt og som giver mæthed over længere tid. Det kan være en banan eller det kan være fuldkornsbrød - gå efter brød med fuldkornsmærket. Hvis hun har brug for "lidt sødt", så kan det være en fint revet råkostsalat f.eks. bestående af fint revet gulerod, spidskål, æble, drysses med lidt rosiner, appelsinstykker eller lignende.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Husker hun at spise i 10 frikvateret? I kan evt. lave en aftale med lærerne om, at de husker at sige til børnene, at de skal spise deres medbragte frugt. Det kan også være at det vil kunne hjælpe hende med et lille ur, som kan sættes til at "bippe", når det er tid til at spise.. for nogle børn er det rarere på denne måde, fordi de har følelsen af at de selv styrer det mere end hvis voksne hele tiden "er efter dem" for at de skal spise.

Til sidst vil jeg lige nævne, at hvis I fortsat både oplever og hører fra skolen, at hun mangler energi, har tendens til nogle gange næsten at besvime, virker sulten men ikke spiser, mangler overskud osv. - så kan det være en god idé at tale med jeres læge og evt. få tjekket hendes blodsukker.

Fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

16. august 2017 | Sygdom | 8 mdr.

Navlebrok - 8 mdr.

Hej Helen, Min søn har altid haft en anelse navlebrok, det viser sig mest...

Læs hele brevet og Helens svar


4. september 2017 | Sygdom | 17 mdr.

Medicin til at øge appetitten

Hej Helen, Vores søn på 17mdr har ikke taget på siden juni måned. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2017 | Sygdom | 1 mdr.

Amning og refluks

Hej Helen For 6 uger siden blev vi forældre for tredje gang til en fin,...

Læs hele brevet og Helens svar


15. december 2017 | Sygdom | 12 mdr.

Skoldkopper - udbrud og appetit

Hej Helen, Lige hurtige spørgsmål omkring skoldkopper. Er det...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Indeklima

Et godt indeklima er vigtigt, bl.a for at mindske risikoen for husstøvmideallergi.

Sundhedstyrelsens anbefalinger lyder:

- Luft godt ud 2-3 gange dagligt

- Slå dynerne til side og lad sengen køle af, når I er stået op

- Undgå mange polstrede møbler og tykke gulvtæpper i soverum

- Vask sengelinned 2 gange om måneden ved 60 grader

- Vask dyne, pude, rullemadras 4-6 gange årligt

- Gør...

Læs mere i Babylex

Portions størrelse

Det er meget forskelligt hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget og andre mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.

Et barn som får mælk har behov for ca 1/6 af sin vægt i døgnet. Det vil sige at et barn som vejer 3600g vil have behov for ca 600ml mælk på det døgn. I takt med at barnet vokser og vægten øges, så øges indtaget af mælk også.

Når børn begynder med skemad, så vil der i første omgang...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid yderst brugbare svar. Det er en fantastisk service at kunne skrive til dig og få din kyndige vejledning igen og igen.

- Tak fra tvillingernes mor


Annoncer

Annonce