Annonce

Annonce

Svar: Dråber mod forkølelse


12. september 2014

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære Lina

Tak for dit brev :) Og dejligt at høre, at det har hjulpet jeres datter at få lagt dræn. Dejligt at hun nu sover bedre og trives bedre generelt:)

Echinaforce indeholder Ethanol 65% og bør ikke gives til børn under 12 år, som du også har læst på indlægssedlen. Derudover anbefaler sundhedsstyrelsen, at man ikke giver naturlægemidler til børn under 2 år.

Jeg har fuld forståelse for, at I gerne vil sikre jeres datter et godt immunforsvar, så hun går igennem efterår og vinter med så få sygedage som muligt. Det er rart for både hende og jer:)

Kosten har betydning, og det er vigtigt, at I hjælper jeres datter til at spise så varieret som muligt. Undersøgelser tyder på at økologisk frugt og grønt har et højere indhold af forskellige antioxidanter, og det bidrager væsentligt til at give kroppen et bedre immunforsvar.

Fisk har betydning. Fisk indeholder vigtige vitaminer og mineraler, blandt andet Selen, der virker som antioxidant og dermed styrker immunforsvaret indefra. Det er derfor en rigtig god idé, hvis I kan spise fisk til aften mindst 2 gange om ugen og kan give jeres datter fisk til frokost flere gange ugentligt.

Søvn har betydning. Det er derfor dejligt, at jeres datter nu er begyndt at sove mere og sove bedre. Hvis jeres datter sover dårligt, vil hun naturligt have sværere ved at bekæmpe de forskellige infektioner hun kan få.

Undgå kulde og træk, som kan nedsætte den naturlige ...


Annonce

... modstandskraft hos jeres datter. Det er vigtigt at I hjælper hende med at holde så konstant en kropstemperatur som muligt. Uldundertøj og nattøj i uld kan hjælpe hende med at have en tilpas temperatur uanset om hun går rundt eller sidder stille.

Og når dette er sagt, så er det også sådan at immunforsvaret styrkes med alderen og jeres datter er til en vis grad nødt til at få visse infektioner. Det er netop i takt med at hun får infektionerne, at hendes krop udvikler modstandsdygtighed overfor vira og bakterier. Man siger normalt, at det tager 2 vintre med forkølelsesvira at få opbygget barnets immunforsvar så meget, at en vinter kan overstås uden alt for mange sygedage:)

Når I oplever at jeres datter er ved at blive forkølet, så hjælp hende også med at få renset sine luftveje. Hun kan endnu ikke finde ud af at pudse sin næse, men I kan hjælpe hende med at dryppe næsen med saltvandsdråber.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Er I stoppet med at give flaske? Vær opmærksom på at hun ikke bør ligge ned, når hun får flaske, fordi det kan give tilbageløb til øret og dermed øge risikoen for mellemørebetændelse.

Jeg vil anbefale jer meget min bog "Helens bog om børn og sygdom". I den finder i gode råd til hvordan I forebygger sygdom, hvordan I passer og plejer jeres datter, når hun er syg, observerer hende osv. Ligesom I kan slå sygdomme op og læse om, hvad I selv kan gøre og hvornår I skal ringe til lægen - og meget mere:)

Rigtig meget held og lykke!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

16. august 2017 | Sygdom | 8 mdr.

Navlebrok - 8 mdr.

Hej Helen, Min søn har altid haft en anelse navlebrok, det viser sig mest...

Læs hele brevet og Helens svar


4. september 2017 | Sygdom | 17 mdr.

Medicin til at øge appetitten

Hej Helen, Vores søn på 17mdr har ikke taget på siden juni måned. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2017 | Sygdom | 1 mdr.

Amning og refluks

Hej Helen For 6 uger siden blev vi forældre for tredje gang til en fin,...

Læs hele brevet og Helens svar


15. december 2017 | Sygdom | 12 mdr.

Skoldkopper - udbrud og appetit

Hej Helen, Lige hurtige spørgsmål omkring skoldkopper. Er det...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex

Sundhedsplejerske

Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.

En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.

Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid velovervejede og medfølende svar. Som førstegangsmor henter jeg megen støtte i din brevkasse.

Mor S - mor til pige på 6 måneder


Annoncer

Annonce