Annonce

Annonce

Svar: Sover pludselig ikke igennem længere


24. januar 2008

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Tanja

Jeg tror bestemt at der er en sammenhæng imellem din datters indtag af mad i løbet af dagen og hendes øgede behov for amning om natten. Det at hun spiser i 10 minutter lyder jo umiddelbart som om at hun har et reelt behov for mælk på det tidspunkt - det lyder således ikke kun til at være ren hygge og jeg synes at I derfor skal gøre hvad I kan for at få mere mad i hende i løbet af dagen.

Det er klart at ferie, sygdom osv. også har gjort sit til at ændre på søvnvanerne, men ud fra den plan og beskrivelse du har sendt, så tænker jeg at lillepigen skal have mere mad.

Da hun nu er 7 måneder gammel, så vil det være rigtig godt, hvis hun kunne få skemad ca 4 gange dagligt og hvis du derudover også kunne give hende brødskorper og lignende som mellemmåltider. Hun skal øve sig i at sidde med mad i hånden, så hun omkring 8 måneders alderen er parat til rugbrødshapsere, pastaskruer og lignende. Hun skal altså stille og roligt til at have mere og mere af jeres mad.

En plan for et barn i 7-8 måneders alderen kunne se således ud:

Tidlig morgen 06: Evt amning

Morgen 7.30: Havregrød, vand af kop

Formiddag 9-9.30: banan eller anden frugtmos eller frisk frugt at sidde med i hånden, også meget gerne lidt brødskorper, ristede rugbrødsbjælker eller lignende i hånden.

Ammes og puttes til formiddagsur kl. 10, sover mellem ½-1½ time

Frokost 12: Øllebrød en gang imellem ellers grøntsagsmos med kød eller fisk, igen brødskorper, agurkestænger og lignende at sidde med, vand af kop

Ammes og puttes til middagslur kl. 13.30-14, sover 1-2 timer (kør hende en tur i barnevognen, ...


Annonce

... lad hende starte med at sidde op, kigge på verden og put hende så når hun viser træthedstegn og er parat til at sove

Eftermiddag 15.30-16: Flerkornsgrød med frugtmos, vand af kop, Igen få lidt frisk frugt at sidde med i hånden, Agurkeskiver og lignende. Ammes evt efterfølgende

Aften 18: Grøntsagsmos med kød eller fisk og mere og mere familiemad, ris, indmaden af en frikadelle (kød, fisk) sovs af forskellig slags, kartofler som både at gnaske i, små kogte blomkål eller broccolibuketter. Skal altså have både moset mad og mad som hun kan sidde med i hånden og udgangspunktet bliver mere og mere jeres mad og mad som smager af noget. Hendes nysgerrighed og lyst til at putte i munden skal udnyttes. Vand af kop


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Ammes og puttes kl. 19-19.30, tidspunktet for denne søvn vil naturligt variere efter hvor meget hun har sovet til middagslur og om hun har haft behov for en lur sidst på eftermiddagen. Hvis hun springer sin sene eftermiddagslur over, så er det rigtig fint at du putter hende her.

Sen aften 23-24: Evt. amning. Nogle børn har behov og sover så til næste morgen tidlig, andre behøver den ikke.

Hvis I følger ovenstående plan så kan I godt forlange at hun ikke får mælk i tidsrummet 24-06, så er hun rigtig godt dækket ind om dagen og så må hun hjælpes med at skifte stilling, beroliges lidt, kærtegnes, evt. få en tår vand eller lignende, så hun atter lærer at sove om natten. Det er vigtigt for jer alle.

Håber ovenstående hjælper dig lidt videre, rigtig meget held og lykke:o) Og hvor er det ellers flot gået med principperne fra "sov igennem uden gråd" - super, det skal nok gå igen:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

11. april 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Dårlig søvn og stop af amning

Hej Helen. Nu har jeg endelig fået taget mig mod og tiden til at skirve til...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

At sove igennem

Hej Helen Min søn er nu blevet 6 måneder og jeg tænker, at det derfor er...

Læs hele brevet og Helens svar


26. marts 2024 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Svær putning - 2 år, 6 mdr.

Kære Helen, Et spørgsmål til putning. Vores dreng på 2.5 år har altid...

Læs hele brevet og Helens svar


24. marts 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Sove på maven - 5 måneder

Hej Helen Jeg skriver, fordi vores datter er begyndt at trille om på maven,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. marts 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Søvnbehov og fordeling

Hej Helen Jeg har en søn på 5 måneder, som næsten altid har haft en rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Skråstol

Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.

Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...

Læs mere i Babylex

D-vitamin

Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.

Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.

Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så er jeg tilbage i klubben igen, for nu er barn nummer to kommet til, og med ham nye udfordringer, for ingen børn er jo ens ;-) Og jeg trænger til lidt professionel hjælp fra en sundhedsplejerske, der ikke er bange for at have en mening.

Hilsen mor til to drenge


Annonce