Annonce

Annonce

Svar: Sove rytme og modermælkserstatning


17. juni 2007

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Pia

Først tillykke med den lille dreng og det lyder som om at Elias er en rigtig sulten fyr, så mon ikke vægten snart stiger med sådan et indtag:o)

180ml lyder faktisk af en hel del, men nu skriver du ikke hvor meget og hvor tit du ammer og heller ikke hvor meget Elias vejer.

Du skal som en tommelfingerregel regne med at han skal have ca 1/6 af sin vægt i døgnet. Og det kan jo være svært helt at beregne, når han både amme og får flaske for du ved jo reelt ikke hvor meget han spiser hos dig.

Som udgangspunkt er det altid en god idé at lade ham starte ved brystet, så han fortsat stimulere dig til at producere mælk og så supplere op med en flaske efterfølgende. Men måske skal du ikke give flasken lige med det samme, da han virker til så at blive overfyldt og det betyder at han gylper en del og samtidig heller ikke sover.

Som sagt så afhænger hans indtag af hvad han vejer. Hvis han f.eks. vejer 4000g så skal han have mellem 650-700ml i døgnet og vejer han f.eks. 5000g så skal han have mellem 800-850ml i døgnet. Fordeler man dette på ca 6 måltider dagligt, så skal han have mellem 110-150ml hver 4 time. Nogle gange spiser han måske lidt mere og andre gange lidt mindre og den fleksibilitet må der være. Når jeg skriver hver 4 time, så er det fra den ene amning/flaske begynder til den næste begynder. Det vil sige at hvis du ammer/giver flasker kl. 12, så skal den næste amning/flaske gives senest kk. 16 også selvom han egentlig først var færdig kl. 13...

... og når det er sagt, så må du også her være ...


Annonce

... fleksibel og prøve at finde en rytme som kan passe til din lille dreng.

Det vil være en rigtig god idé, hvis du kan svøbe ham og give ham en sut. Samtidig skal han naturligvis også pludres med og have god kontakt, men han bør ikke være vågen i mange timer af gangen. De fleste børn vil i din drengs alder ikke kunne klare at være vågne i mere end max 2 timer ofte mindre, så skal de sove igen.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Du kan overveje om du skal starte med at amme og lade ham spise, hvad han viser tegn til at have behov for. Hvis han bare falder i søvn ved brystet og virker træt og mæt, så har han sandsynligvis ikke behov for yderligere, men hvis han er vågen og har lyst til at snakke, så gør du det. Skift ham undervejs, nyd tiden med ham og udnyt at han gerne vil og er på. Når han så er ved at vise træthedstegn og trænger til at sove igen, så kan du svøbe ham og give ham en flaske som han så falder i søvn med. Måske vil han spise lidt, måske en større mængde, - du må forsøge dig frem. Hvis han bare sover, så kommer der ikke nogen bøvs lige der, så læg ham fra dig, men ellers så sid lidt med ham og se om han kan bøvse og læg ham så ned.

Det at han er svøbt hjælper ham til bedre at kunne finde roen selvom han ikke er i favn. Læg ham evt. i liften, sving ham lidt frem og tilbage eller vug ham lidt i barnevognen og hjælp ham på den måde med at sove - her må han gerne få en sut.

Jeg håber at ovenstående giver dig lidt mere hjælp til hvad du videre kan forsøge og at det vil give jer begge lidt mere ro. Rigtig meget held og lykke fortsat:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

19. september 2017 | Sovevaner | 2 mdr.

Antal dagslure og kunne sove igennem?

Kære Helen, Endnu et spørgsmål til dig :) Jeg er lidt i tvivl om min...

Læs hele brevet og Helens svar


28. september 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Nedtrapning af amning, søvn og vintertid

Hej Helen. Min datter fylder 7 måneder om ca. 2 uger og så skal vi jo til...

Læs hele brevet og Helens svar


3. august 2017 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

2 år og 8 mdr: Syng eeeen til sidste sang!

Kære Helen, Alt er faser! Men den her har varet næsten 2 år og 8 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2017 | Sovevaner | 7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen, Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


20. september 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Hjælp - søvnproblemer II

Hej Helen. I forbindelse med et tidligere spørgsmål jeg sendte til dig, vil...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vaner

Alle familier har deres egne vaner og rutiner. Det at tingene gøres på en bestemt måde giver tryghed for barnet. Et lille barn vil altid have det bedst, når noget er genkendeligt.

Hvis det lille barn skal passes, er det derfor en rigtig god idé, at den der passer barnet, forsøger at efterligne de rutiner og vaner, som barnet kender.

Børn elsker gentagelser og elsker derfor også leget som borte-tit og klappe-kage. De større børn føler stor glæde ved at se den samme...

Læs mere i Babylex

Faderskab

Hvis det lille barns forældre er gift, så går myndighederne ud fra, at manden automatisk er far til barnet, og en faderskabssag er unødvendig.

Hvis manden ikke vil vedkende sig faderskabet, bliver sagen behandlet i Statsamtet, hvor man først prøver at tale sig til rette. I sidste ende kan der blive tale om en retssag, hvor man ved hjælp af blodprøver forsøger at fastslå, hvem barnets far er.

Hvis moderen ikke ønsker at fortælle, hvem barnets far er, kan hun blive...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.

Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)

Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!

Hilsen mor til Elias, 4 måneder.


Annoncer

Annonce