Annonce

Annonce

Svar: Mange opvågninger - 15 mdr.


23. november 2017

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære LJ

Tak for dit brev og fine beskrivelse af jeres lillebror og hvordan han trives i hverdagen - og det lyder faktisk som om, at det går rigtig godt - så dejligt!

Der er ikke noget i det, I fortæller, som virker problematisk. I har et rigtig fint ritual om aftenen, han spiser godt med aftensmad, tilbydes godnatgrød og regulerer her selv hvor meget grød han har behov for, så nogle gange tager han et par skefulde og andre gange en stor portion - det er super fint.

I putter ham uden større problemer, og han falder ofte rigtig fint i søvn. Han puttes i egen seng og forbinder sin seng med stedet, hvor han skal sove. Han puttes med en sut, men han er ikke afhængig af sutten - ej heller i løbet af natten, hvor han ofte kaster den væk, hvis I prøver at give ham den.

Han er motorisk godt igang, men har været det længe og er efterhånden god til selv at skifte stilling under søvn. Han går omkring og er aktiv, men har styr på det :) Han er i vuggestue i løbet af dagen, trives rigtig godt og er kørt fint ind. Han nyder at være der og har det umiddelbart godt - der er naturligt en masse stimuli som skal bearbejdes om natten, men ikke noget som skulle påvirke ham mere end han kan håndtere på nuværende tidspunkt, det hele er som det skal være.

Han har ikke umiddelbart problemer med ørerne, har ikke astmatisk bronkitis og vågner ikke med smerter, hoster ikke osv. som naturligt også kan give afbrudt nattesøvn...

... så hvad søren er det så....

Jeg tænker, at det et eller andet sted må handler om alder og udvikling. At han lige nu - måske fordi han er adskilt fra jer i dagtimerne - har ekstra meget brug for jeres fysiske kontakt om natten. Brug for at mærke jer, vide at I er der. Så han på den måde får tanket sit depot op, så han har noget at tære af i løbet af dagen, når I er adskilt... Og derfor hjælper det ham nogle gange med håndspålæggelse, at komme op i jeres favn, mærke jer tæt på osv. Ligesom han nogle gange har glæde af at komme ind og sove videre hos jer. For det er ikke sut, vand eller lignende han har behov for, ...


Annonce

... og han lyder ikke til på den måde at have fået en dårlig vane, det lyder som nærheden og trygheden...

Og det lyder også som om at I fornemmer dette, og det er derfor I spørger, om han kan have glæde af at sove sammen med storesøster... Det er jeg dog ikke helt sikker på, for det lyder ikke til at være tilstrækkeligt at sove i samme rum. Det lyder som om, at han har brug for den fysiske kontakt og det vil storesøster jo ikke kunne give ham. Men I kan naturligvis godt prøve og så se, hvad der sker...

Min umiddelbare tanke er dog, at I skal lade ham blive puttet på eget værelse, så han stadig forbinder sin seng med stedet, hvor han sover og holder fast i de gode rutiner I netop har omkring putning. Og jeg tænker også, at der kan være noget rigtigt i, at han måske vågner, når I går i seng og let bliver forstyrret af jeres natlige lyde, fars snorken osv. Så at putte ham på eget værelse vil være en måde at afhjælpe dette på og samtidig sikre, at han ikke vågner af jeres rumsteren. I giver ham også mulighed for at finde videre i søvnen på egen hånd, hvis han kan det - og så naturligvis gå ind til ham, hvis han tydeligt har brug for jer...


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


I kan også gøre det, at I putter ham i egen seng, lader ham falde i søvn der, og når han så vågner omkring midnat, søger jer og tydeligt har brug for jeres nærhed, så tager I ham ind til jer, lader ham finde roen og sove videre der - men når pladsen så bliver for trang og du synes det er svært at sove særlig godt, så bærer du ham tilbage i egen seng igen, så han sover videre i sin seng på sit værelse. Det at han puttes i egen seng om aftenen og vågner i egen seng om morgenen kan nogle gange gøre en forskel og det kan på sigt gøre det lettere for jer at få ham videre i søvnen om natten, uden at han behøver komme ind omkring jer. Som jeg læser dit brev, så har I forsøge denne metode et par gange og det fungerer godt, og det må I altså meget gerne blive ved med :)

Jeg håber, at I kan bruge dette lidt videre, selvom tiden måske skal arbejde lidt for jer:)

Rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

28. september 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Nedtrapning af amning, søvn og vintertid

Hej Helen. Min datter fylder 7 måneder om ca. 2 uger og så skal vi jo til...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2017 | Sovevaner | 7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen, Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


5. oktober 2017 | Sovevaner | 0 mdr.

Vil ikke sove om natten

Hej Helen Vi skriver fordi vi for 13 dage siden blev forældre til en sød...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Sut som søvnassociation - 6 mdr.

Hej Helen Allerførst tak for svar omkring sovs og skemad - de var meget...

Læs hele brevet og Helens svar


3. oktober 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Hjælpe videre i søvn - 6 mdr gammel

Hej Helen. Vi er pt i gang med at øve vores søn i at falde i søvn uden...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fiskeolie og børn

Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal "vedligeholdes". Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost.

Det er vigtigt at variere...

Læs mere i Babylex

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det kan ikke siges for mange gange. Din bog om barnets søvn er helt fantastisk og hver gang jeg læser i den giver den mig ro i stedet for at stresse over at mit barn ikke nødvendigvis sover 16-20 timer i døgnet i en alder af 3 mdr, som man læser mange andre steder.

Hilsen mor til pige på 3 måneder


Annoncer

Annonce