Annonce

Annonce

Svar: Vågner alt for tidligt!


12. november 2017

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære trætte mor

Tak for dit brev og stort tillykke med 1 års fødselsdagen på onsdag! Det er en stor dag og det er aldrig til at forstå, at det første år er gået så hurtigt :)

Når jeg læser dit brev, så bider jeg især mærke i, at Oliver er begyndt at sove en lur dagligt og således ikke længere sover formiddagslur. Hvis han trives på denne måde, så er det naturligvis rigtig fint, men i forhold til hans alder, så er det lidt tidligt. Og du skal derfor være fuldstændig sikker på, at han ikke nogle gange powernapper på vej hjem fra vuggestuen. Er du sikker på, at han ikke gør det?

Jeg spørger, fordi det netop kan være forklaringen på, hvorfor han pludselig er begyndt at vågne tidligt kl 04/05... Det behøver ikke være særlig lang tid, og han behøver ikke sove tungt, men hvis han lige når at lukke øjnene i bilen, bag på cyklen, i barnevognen på vej hjem, så vil denne søvn kunne "æde af nattesøvnen", og så er det her, at I skal ind og ændre på rytmen.

Det bedste vil i givet fald være, at han stadig får lov til at sove en formiddagslur, sådan at hvis han har brug for to lure, så er det bedre, at de ligger formiddag og middag, end at han sover en tidlig middagslur og så powernapper eftermiddag...

En anden mulighed kan være det, som du også selv har tænkt på - at I forsøger at flytte lidt på hans middagslur, så han sover senere. Fordi I ved at rykke hele hans rytme lidt, måske godt kan være heldige, at han så står lidt senere op. Men, det vil være rigtig svært at få til at hænge sammen med vuggestuens rytme. Og når han står så tidligt op, så vil han naturligt være træt og putteparat kl 11-12 og kan ikke holdes vågen mod sin vilje.. Igen kan det derfor være bedre, at de i vuggestuen giver ham en lille formiddagslur, hvor han måske bare sover 30-45 minutter, og så kan de putte ham til en længere middagslur, der så ligger senere ...


Annonce

... f.eks. kl 13... hvorved eftermiddagen ikke bliver så lang for ham, han kan bedre holde sig vågen sidst på dagen og han behøver ikke komme i seng allerede kl 19, men puttes senere - og på den måde rykkes hele rytmen, så han kan sove lidt længere om morgenen.

Jeg kan ikke ud af dit brev se, hvorfor vuggestuen har valgt at han skal sove en længere lur midt på dagen. De fleste børn er mellem 12-18 måneder, før de er parate til kun en lur dagligt og som sagt kan dette meget vel være det, der giver jer de tidlige morgenvågninger...:)

At han er startet i vuggestue, oplever en masse nyt og får rigtig mange stimuli i løbet af dagen påvirker naturligt også søvnen, så han lige nu sover mere uroligt, fordi han drømmer mere - alt hvad han oplever skal bearbejdes, når han sover.

Hans store motoriske udvikling, de første selvstændige skridt på vej ud i verden osv. giver ham også en motorisk uro, og en rastløshed i kroppen, når han skal sove - og det gør også, at det kan være svært for ham at ligge stille og han derfor også kan få vækket sig selv.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Dette vil naturligvis ændre sig i takt med at han bliver ældre, motorisk bliver stærkere osv. og han vænner sig også mere og mere til vuggestuen - i øvrigt rigtig dejligt at høre, at det går så godt og han så hurtigt har vænnet sig til den nye verden. Super dejlig beskrivelse af, hvordan det også kan være, og hvor godt det kan være :) og tiden arbejder naturligvis lidt for jer.

Han må gerne få en godnatgrød, som en fast del af sit putteritual. Grøden kan mætte lidt mere end den nuværende banan, og den kan være med til at sikre, at han ikke vågner kl 05, fordi han er sulten. Den kan også gøre, at I ikke behøver introducere en morgenflaske, som han ikke umiddelbart har behov for...:)

Jeg håber, at I kan bruge disse tanker lidt videre, og at det hjælper lidt på vej :)

Fortsat held og lykke!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

19. september 2017 | Sovevaner | 2 mdr.

Antal dagslure og kunne sove igennem?

Kære Helen, Endnu et spørgsmål til dig :) Jeg er lidt i tvivl om min...

Læs hele brevet og Helens svar


28. september 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Nedtrapning af amning, søvn og vintertid

Hej Helen. Min datter fylder 7 måneder om ca. 2 uger og så skal vi jo til...

Læs hele brevet og Helens svar


3. august 2017 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

2 år og 8 mdr: Syng eeeen til sidste sang!

Kære Helen, Alt er faser! Men den her har varet næsten 2 år og 8 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2017 | Sovevaner | 7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen, Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


20. september 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Hjælp - søvnproblemer II

Hej Helen. I forbindelse med et tidligere spørgsmål jeg sendte til dig, vil...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Krydderurter

På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse hvis maden gemmes eller ved genopvarmning og de kan medvirke til dannelse af nitrit.

'Grønt drys' på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog gerne anvendes i varme retter, hvis de koger grundigt med.

Spædbørn og småbørn må godt få 'grønt drys' på kold mad,...

Læs mere i Babylex

Børnemad

De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.

Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dine svar. Hvor er du bare dygtig. Tak for dine gode råd. Alle mine spekulationer er nu væk.. Vil prøve de ting du siger. Tak :)

Kærlig hilsen
Katrina, mor til dreng på 9 måneder


Annoncer

Annonce