Annonce

Annonce

Svar: Skal han lære sove i egen seng?


11. november 2017

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev, det er rigtig godt du skriver :)

Når jeg tidligere har skrevet til dig, at det er vigtigt at jeres dreng falder i søvn i egen seng, så er det fordi, det er en forudsætning for, at han kan sove der hele natten. Hvis du som nu lader ham falde i søvn i din seng, og flytter ham til egen seng, når han sover, så vil han naturligt vågne op og mærke, at du ikke er der, og det vil være utrygt for ham, fordi han forbinder dig med det at skulle sove. Derfor vil han have brug for at komme tilbage i din seng, hvor han så kan sove videre.

Det svarer til, at du falder i søvn ved siden af din mand om aftenen, og i løbet af natten vågner du og vil putte dig ind til ham - og så er han væk. Hvis han ikke er der, så vil du ikke kunne sove videre, men vil vågne mere og mere op, sætte dig op i sengen, kalde på ham, gå ud og lede efter ham - fordi han skal være der. Det er unaturligt, utrygt og derfor vil du ikke kunne sove, før du finder ham igen... Og sådan har din dreng det også, når han falder i søvn hos dig, flyttes og vågner - så sover han godt, når han finder dig igen:)

Det skader ham ikke, og det har ikke nogen negativ betydning for hans udvikling, at han falder i søvn i din seng. Det er trygt og dejligt for ham, og at lære ham at sove i egen seng handler kun om, at han skal være i stand til at sove uden din nærhed om natten.

Det betyder også, at du meget gerne må fortsætte som nu, og du kan sagtens vælge, at I sover sammen. Masser af familier praktiserer det, der hedder samsovning, og der er i princippet ikke noget i vejen for, hvis I vælger at sove ...


Annonce

... sammen. Behovet for at vi sover hver for sig er opstået i takt med, at vi har fået større boliger, og børn har fået deres eget værelse. I tidligere generationer var det helt naturligt at flere sov sammen.

Nogen familier vælger at bygge eller sammensætte en seng, der er stor nok til at alle kan sove der. Andre vælger at have en ekstra seng eller madras til børnene i soveværelset, hvor de enten kan sove hele natten, eller hvor de kan komme ind i løbet af natten, hvis de vågner og har behov for det. Der er således ikke nogen faste regler her, og du skal naturligvis gøre det, som du synes er rigtigt for jer. Hvis du lige nu føler, at det fungerer godt som det er, så skal du derfor ikke lave det om. Man skal ikke ændre noget, som fungerer. Og din dreng kan sagtens lære at sove i vuggestuen, selvom han sover sammen med mor og far derhjemme. Ligesom det kan være rart for jer alle, at I f.eks. i sygdomsperioder sover sammen...


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Din dreng behøver således ikke lære at sove i egen seng, hvis du synes, det er rigtig rart, at I sover sammen. Derfor skal du og far finde ud af, hvad I gerne vil, og hvad I synes fungerer bedst for alle. Hvis du/I finder ud af, at han skal lære at sove i egen seng og gerne vil, at han bliver i sin seng hele natten, så kan det være en god idé at arbejde på at putte ham i egen seng om aftenen - og jeg vil naturligvis gerne dele lidt tanker med dig omkring dette også, men du er nødt til først at finde ud af, hvad du har lyst til, og hvad der vil fungere bedst for jer :)

Håber du kan bruge disse tanker lidt videre, og at det hjælper dig med at finde den rette løsning for jer.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

19. september 2017 | Sovevaner | 2 mdr.

Antal dagslure og kunne sove igennem?

Kære Helen, Endnu et spørgsmål til dig :) Jeg er lidt i tvivl om min...

Læs hele brevet og Helens svar


28. september 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Nedtrapning af amning, søvn og vintertid

Hej Helen. Min datter fylder 7 måneder om ca. 2 uger og så skal vi jo til...

Læs hele brevet og Helens svar


3. august 2017 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

2 år og 8 mdr: Syng eeeen til sidste sang!

Kære Helen, Alt er faser! Men den her har varet næsten 2 år og 8 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2017 | Sovevaner | 7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen, Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


20. september 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Hjælp - søvnproblemer II

Hej Helen. I forbindelse med et tidligere spørgsmål jeg sendte til dig, vil...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vuggedød

Den egentlige årsag til vuggedød eller pludselig spædbarnsdød kendes ikke. Men man ved at der er visse faktorer som har betydning. Derfor har sundhedsstyrelsen følgende anbefalinger:

- Læg altid barnet til at sove på ryggen.

Hvis barnet sover på maven, er der risiko for at det ikke kan komme af med varmen og bliver overophedet.

- Undgå at ryge i graviditeten og undgå at barnet udsættes for tobaksrøg efter fødslen.

Læs mere i Babylex

Flyverdragter

Priser på flyverdragter kan variere meget. Nogle dragter kan fås for få hundrede kroner og andre koster 10 gange så meget. Vær opmærksom på at der ikke altid er sammenhæng mellem pris og kvalitet. De dyreste flyverdragter er ikke nødvendigvis de mest vandtætte.

Når du skal vælge flyverdragt, så vælg en dragt som ikke indeholder PVC. Plastmaterialet PVC kan være blødgjort med Ptalater, hvoraf flere er skadelige for miljøet og har en hormonforstyrrende effekt. PVC tåler ikke varme...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annoncer

Annonce