Annonce

Annonce

Svar: Søvnunderskud og gråd om natten


9. november 2017

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære trætte forældre

Tak for dit/jeres brev :)

Jeg kan godt forstå, at du/I synes det er hårdt, hvis jeres dreng fortsat vågner mellem 5-10 gange hver nat, skriger og tydeligvis har svært ved at finde ro og komme videre i søvnen. Og nej - det bør ikke være sådan, så derfor er det vigtigt, at I forsøger at finde ud af, hvad det kan skyldes...

Du spørger om han kan have smerter på grund af manglende nedfalden testikel. Og umiddelbart giver dette ikke smerter, MEN I er nødt til at få undersøgt hans pung. Er den hævet? Virker han til at have smerter fra pungen? Drenge kan godt få det der kaldes funikeltorsion, som betyder, at testikelstrengen er snoet. Dette gør ondt og skal opereres med det samme. Det er vigtigt, at I får tjekket, at der ikke er en sammenhæng her.

Det er også rigtig fint, at I har fået tjekket hans ører og også har forsøgt med smertestillende. Det kan være en idé at tjekke hans urin - hvis han har blærebetændelse, så kan det gøre ondt hver gang han tisser, og det kan naturligvis også gøre, at han så vågner og græder, skriger, når han sover....

Det kan naturligvis også spille ind, hvordan I reagerer om natten - hvad I laver, når han vågner om natten. Hvis I tager ham op, går rundt med ham osv. i jeres arme, hvis I giver ham sut i munden hver gang han vågner, hvis I sætter jer med ham og hopper på en pilatesbold eller lignende - alt hvad I gør kan han naturligvis blive uhensigtsmæssigt afhængig af, og hvis han er vant til at skulle op i favn, vugget, have sut i munden eller hoppes med, så kan han sagtens vågne hele natten, fordi han har lært at det er sådan det foregår.

Det spiller her også ind, hvordan han falder i søvn. Det er vigtigt, at han falder ...


Annonce

... i søvn der, hvor I ønsker at han skal sove - og ikke f.eks. falder i søvn i jeres favn og derefter flyttes til egen seng.

Det er naturligvis vigtigt, at I giver ham den nærhed og kontakt, som han viser behov for. I skal ikke være bange for at give ham dårlige vaner, og af den grund holde jer tilbage og ikke give ham den ro og nærhed han behøver, og derfor lade ham græde. Det nævner jeg, fordi du skriver, at han kan græde i timer.. Og du skal derfor her forsøge at finde ud af, hvordan I minimerer hans gråd og vågne periode bedst muligt. Trygheden skal komme før frygten for dårlige vaner.. Det betyder, at det er bedre, at I lader ham putte hos jer og være tæt med jer, hvis han så kan finde ro og sove inden for 15 minutter, end at I kæmper med at han skal lære at sove alene, og det så trækker ud i halve, hele til flere timer...


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Hele dagens rytme, madindtag, aktivitet, puttetidspunkter osv. spiller også ind. Og det er her rigtig godt, at du forsøger at følge en fast dagsplan - og planen ser umiddelbart rigtig fint ud. Det ligner også en plan, der godt kan fungere med start i vuggestuen.

Jeg kan godt forstå, at du gør dig mange tanker om, hvordan det skal kunne fungere i vuggestuen, men nogle gange så vil der faktisk ske en ændring. Rutinerne omkring søvn i vuggestuen er anderledes og børnene spejler sig i hinanden. Samtidig vil alle de nye indtryk nogle gange gøre, at han kan blive mere træt og derfor føle sig mere parat til at sove, når han puttes - og hans søvn vil måske derfor så blive bedre.. Jeg krydser i hvert fald alt hvad krydses kan for at det vil have lidt positiv virkning hos jer.

Håber du kan bruge disse tanker lidt videre - stort knus med på vejen fremover :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

19. september 2017 | Sovevaner | 2 mdr.

Antal dagslure og kunne sove igennem?

Kære Helen, Endnu et spørgsmål til dig :) Jeg er lidt i tvivl om min...

Læs hele brevet og Helens svar


28. september 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Nedtrapning af amning, søvn og vintertid

Hej Helen. Min datter fylder 7 måneder om ca. 2 uger og så skal vi jo til...

Læs hele brevet og Helens svar


3. august 2017 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

2 år og 8 mdr: Syng eeeen til sidste sang!

Kære Helen, Alt er faser! Men den her har varet næsten 2 år og 8 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2017 | Sovevaner | 7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen, Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


20. september 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Hjælp - søvnproblemer II

Hej Helen. I forbindelse med et tidligere spørgsmål jeg sendte til dig, vil...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ruskevold

Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.

Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.

Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...

Læs mere i Babylex

Fødetaske

En fødetaske er den taske, som du skal bruge imens du er på hospitalet. Uanet om du skal føde ambulant eller være på barselsgangen i flere dage, så er det rart at have lidt ting pakket og parat.

Det kan være rart at du har dine egne toiletartikler, shampoo, børste, tandbørste, hårelastikker osv. men derudover så er det også rart at have en morgenkåbe med, en god ammebh og noget løstsiddende tøj, så du ikke behøver rende rundt i netunderbukser på gangene.

Far kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Mange tak for dit gode svar - vi har nu fulgt dine anvisninger og det var en overraskende nem proces - 2 nætter tog det af vænne flasken fra vores datter og nu spiser hun som aldrig før - TUSIND TAK for dit lille skub.

Mange hilsener
Vibeke, mor til pige på 21 måneder


Annoncer

Annonce