Annonce

Annonce

Svar: Afhængig af flasken


7. november 2017

Kategori:
Alder:
19 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Julie

Tak for dit brev :)

Det er rigtig fint, at jeres datter ikke længere får mælk af flaske, og du fortæller, at hun stoppede med mælk for flere måneder siden... men på en eller anden måde, så har I lært hende, at hun skal drikke vand i stedet, så hun nu er afhængig af dette. Så hvis jeg forstår dit brev rigtigt, så har I ikke trappet flaskerne med mælk ud, men erstattet dem med vand...

Da hun har problemer med væske i mellemøret, så er det naturligt, at hun kan søge flasken ekstra. Når hun har ligget ned og sovet lidt, så gør det ondt i ørerne, og her hjælper det at få flasken og drikke af den. Det letter trykket i øret, så hun kan sove lidt mere, indtil det atter gør ondt, og hun igen så drikker af flasken... Og øreproblemer kan derfor godt gøre det sværere at stoppe med flaskerne...

Men det er vigtigt, at hun lærer at sove uden flaske - og altså også lærer at sove uden vand i flasken. Og derfor vil jeg foreslå jer, at I trapper ud af mængden af vand. Det vil sige, at I skal give hende mindre og mindre vand i flasken, så hvis hun lige nu får 180 ml, så trapper I ned til 160, 140, 120, 100 ml og på den måde skal I gradvist vænne hende til at hun ikke behøver drikke vand om natten.

Har hun ondt i ørerne, så kan det også være en god idé at tilbyde hende smertestillende i en periode, så I sikrer jer, at hun ikke søger flasken fordi hun har ondt.

Derudover skal I naturligvis være meget opmærksomme på, at hun skal indtage både væske og mad nok hele dagen igennem, så hun ikke behøver søge det om natten. Og det er også rigtig fint, at I tilbyder hende en godnatgrød før hun puttes, så hun er mæt, når hun kommer i seng :)

Hvordan puttes hun om dagen? ...


Annonce

... Har hun her et ritual, som I kan overføre til aften og nat. Hvis hun f.eks. puttes med en putteklud, bamse, slaskedukke eller lignende, så vil dette på sigt kunne erstatte behovet for flaske. Det kan derfor være en rigtig god idé at introducere dette nu, hvis hun ikke allerede har det.

Der er ikke nogen grund til at kæmpe med at vænne hende til sut. Det er helt fint, at hun ikke bruger sut - den skal I jo også af med på et tidspunkt, så det behøver hun ikke :) Men en bamse, klud, en aflagt t-shirt af jeres eller andet, som I tænker kan give hende tryghed, og gerne noget, som I kan se, at hun selv viser interesse for at kunne finde trøst med vil være rigtig godt.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Som udgangspunkt er det naturligvis bedst, hvis hun kan lære helt at undvære vand om natten, men når det er sagt, så kan det også være okay, at hun drikker lidt vand om natten, hvis det blot er en mindre mængde, og det kan fungere som tørstslukker, lette trykket i ørerne lidt og give alle ro... Jeg tænker derfor, at det måske kunne hjælpe med en drypfri kop i sengen. Så hvis hun lige nu har brug for vand om natten, så anerkender I dette - en kop kan måske indeholde max 150 ml, som så skal dække hele natten...

I kan derfor godt prøve at lære hende at drikke af en drypfri kop, og så lade hende have denne i eller ved siden af sengen, så hun selv kan tage den og drikke lidt vand, hvis og når hun vågner om natten - så I ikke behøver stå op flere gange om natten for at tilbyde hende vand. Hvis hun vågner og er tørstig, så kan hun drikke lidt af sin kop og sove videre på egen hånd. Så I lige nu arbejder på at gøre hende selvhjulpen her :)

Jeg håber, at du kan bruge mine tanker videre - rigtig meget held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

19. september 2017 | Sovevaner | 2 mdr.

Antal dagslure og kunne sove igennem?

Kære Helen, Endnu et spørgsmål til dig :) Jeg er lidt i tvivl om min...

Læs hele brevet og Helens svar


28. september 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Nedtrapning af amning, søvn og vintertid

Hej Helen. Min datter fylder 7 måneder om ca. 2 uger og så skal vi jo til...

Læs hele brevet og Helens svar


3. august 2017 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

2 år og 8 mdr: Syng eeeen til sidste sang!

Kære Helen, Alt er faser! Men den her har varet næsten 2 år og 8 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2017 | Sovevaner | 7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen, Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


20. september 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Hjælp - søvnproblemer II

Hej Helen. I forbindelse med et tidligere spørgsmål jeg sendte til dig, vil...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Astma

Børn med astma trækker ikke vejret på samme måde som vi andre. Når man har astma, så snører luftvejene sig sammen, passagen for luft ind og ud af lungerne bliver mindre og barnet har derfor svært ved at trække vejret.

Astma er det man kan kalde for en lungesygdom og børn med astma vil ofte have anfald, hvor de tydeligt har problemer med vejrtrækningen. Under et astmaanfald vil barnet få en hvæsende, pibende vejrtrækning, kvælningsfornemmelse, vedvarende hoste og nogle gange også...

Læs mere i Babylex

Fødsel

En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere.

De første tegn på fødsel er plukveer, som kommer mere regelmæssigt - livmoderen øver sig, gør sig klar. De fleste kvinder beskriver at de de sidste døgn inden fødslen har haft uro i kroppen og et højere aktivitetsniveau. Nogle begynder at gøre rent, andre rydde op eller flytte rundt på møblerne.

Nogle kvinder oplever at vandet går. Det er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

... mange tak for dit sidste svar vedrørende vores problemer med skemaden. Vi er kommet godt videre, bl.a også inspireret af dit dejligt detaljerede svar, og Ingrid spiser nu som bliver hun betalt for det.

Kh Karen (og Ingrid)


Annoncer

Annonce