Annonce

Annonce

Svar: Sove i tremmeseng med sengerand


2. april 2017

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Maria

Tak for dit brev og alle dine tanker :)

Det lyder rigtig fint det du fortæller - det er rigtig godt, at I nu kan putte jeres datter i tremmesengen og hun i løbet af 5-10 minutter kan falde i søvn. Og det er også rigtig godt, at I bliver hos hende til hun sover, for at sikre at hun ikke får puden over hovedet.

Det lyder som om, at tyngden af puden hjælper hende, altså det at puden ligger fast, hvor en putteklud, bamse eller lignende ikke er tilstrækkeligt for hende og jeg synes det lyder som en rigtig god idé at forsøge at finde en løsning, som gør at hun selv kan finde roen. Selvom I er gået fra at skulle sidde med hende i 20-30 minutter til at hun nu skal have puden stukket ned til sig 4-5 gange om natten og sover inden for få minutter, så er det stadig frustrerende at få nattesøvnen afbrudt.. så en løsning der måske hjælper hende mere, ville være rigtig godt.

Og ja - jeg tænker faktisk at en sengerand kunne være en mulighed. Og vi advarer ikke mod sengerande i DK. Jeg har heller ikke hørt noget om, at der i DK skulle være sket dødsfald på grund af sengerand.

De advarsler der har været fremme kommer fra USA og her er dødsfaldet sket fordi barnet er kommet i klemme mellem tremmer og sengerand, eller større børn har brugt sengeranden til at kravle ud over sengen - og har så slået ...


Annonce

... hovedet i faldet.

I DK advarer sundhedsstyrelsen mod løse genstande i sengen. Anbefalingen lyder:

"Madrassen skal være relativ fast og gå helt ud til kanten af sengen. Barnet skal sove under en let babydyne, der passer til sengen, og som barnet kan sparke af sig. Barnet skal ikke have hovedpude, så kan barnet lettere bevæge hovedet under søvn. Undgå desuden løse tæpper, legetøj og andet, som barnet kan vikle sig ind i under søvnen. Læg gerne dit barn tættest på fodenden af barnets seng". (Citat: Forebyg vuggedød, til forældre, sst. 2011)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg tænker, at en sengerand af den type, som bindes fast til tremmerne, så jeres datter ikke kan trække den over sig, vil være en god idé at bruge hos jer:)

Det kan være en god idé at sætte bunden af sengen ned, så hun ikke på sigt kan kravle op og falde ud af sengen, ligesom den seng I har købt naturligvis skal være godkendt (tremmeafstand osv.)

Hun lyder til at være rigtig fint med motorisk, og det er godt, at hun har mulighed for at skifte stilling undervejs i søvnen. I kan dog ikke regne med, at hun selv vil kunne fjerne f.eks. kaninen eller andet hvis hun får den over hovedet om natten, så når hun sover godt og når I ikke kan have hende under opsyn, så vil jeg foreslå, at I fjerner kaninen...

Håber du kan bruge dette lidt videre, og at det giver lidt ro :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

28. september 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Nedtrapning af amning, søvn og vintertid

Hej Helen. Min datter fylder 7 måneder om ca. 2 uger og så skal vi jo til...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2017 | Sovevaner | 7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen, Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


5. oktober 2017 | Sovevaner | 0 mdr.

Vil ikke sove om natten

Hej Helen Vi skriver fordi vi for 13 dage siden blev forældre til en sød...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Sut som søvnassociation - 6 mdr.

Hej Helen Allerførst tak for svar omkring sovs og skemad - de var meget...

Læs hele brevet og Helens svar


3. oktober 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Hjælpe videre i søvn - 6 mdr gammel

Hej Helen. Vi er pt i gang med at øve vores søn i at falde i søvn uden...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver kun syge hvis de spiser mad med toksin, hvor sporerne er inaktive og uden betydning. Hos spædbørn...

Læs mere i Babylex

Trøske

Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt men meget ubehageligt for barnet og bør derfor behandles.

Det kan være svært at vurdere hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligivs tale om mælkebelægninger, men sidder de hvide belægninger også på gummerne, i ganen osv....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for en god brevkasse. Vi er i den kedelige situation, at vi ikke har haft glæde og gavn af vores egen sundhedsplejerske. Vi har fundet dine svar meget relevante.

Tak fra os.


Annoncer

Annonce