Annonce

Annonce

Svar: Søvn og mælk om natten


21. marts 2017

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære lillebrors mor

Tak for dit brev :)

Lige nu, hvor jeres dreng er 7 måneder, så synes jeg, at I skal bibeholde de 4 flasker, som ligger tidlig morgen, før middagslur, aften og sen aften. Det er med til at sikre ham den mælk, som han har behov for og er også med til at dække en vis del af hans væskebehov - og som I skriver, så er han en stor dreng. Så selvom han ikke drikker store mængder af flasken, så er det stadig vigtigt, at han tilbydes de 4 flasker.

Når han bliver 8-9 måneder, vil det derimod være rigtig fint, at I forsøger at trappe ud af flasken tidlig morgen. Det vil sige, at han i den alder begynder at kunne nøjes med de 3 flasker, som ligger før middagslur, aften og sen aften. Det vil altså i denne alder være helt relevant at arbejde på den rytme, som I gerne vil have - at han får flaske ved 22-23 tiden og derefter sover til næste morgen tidlig, hvor dagen så starter med grød. Og så får han først flaske, når han skal sove middagslur.

Væskebehovet afhænger naturligt af vægten - jo fysisk større barnet er, jo mere mælk/væske har barnet behov for. I takt med at han spiser mere skemad og bliver bedre til at drikke af en kop, så vil hans behov for væske også blive dækket den vej igennem og derfor vil I gradvist kunne skære antallet af flasker ned.

Jeres dreng puttes kl 1930-20, tilbydes flaske sen aften kl 22-23 og sover derefter til kl 04/05, får sin tidlige morgenflaske her og ...


Annonce

... sover så videre til 06/07. Det synes jeg lyder rigtig fint. I kan naturligvis godt forsøge at lulle ham videre i søvnen kl 04/05, for at se om han så kan lære at sove til kl 06 og først få mælken der... men flasken skal han stadig have, og der er naturligvis en risiko for, at han så bliver så mæt at mælken, at han ikke kan spise morgenmad nok, når han så står op... Jo tættere på stå op tidspunktet at flasken ligger, jo mere vil den naturligt påvirke hans indtag af morgenmad, og det kan også være uhensigtsmæssigt....

Du kan naturligvis også godt forsøge, om du ved at give ham flaske af to omgange sen aften, kan få mere mælk i ham der, hvorefter du så putter ham igen. Altså f.eks. give ham flaske, skifte ham og give ham flaske igen og derefter putte ham. Men det vil betyde, at du så nok skal vække ham for meget om aftenen, og det synes jeg er synd.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Det lyder til at være et spørgsmål om tid, og så vil han naturligt skulle trappe helt ud af flasken kl 04/05, og jeg tænker, at det løser sig... Det lyder faktisk som om, at han den sidste måneds tid faktisk af sig selv har rykket sit spisetidspunkt lidt - fik han ikke flaske kl 02/03 for en måned siden og nu kl 04/05...? Det går den rigtige vej :)

Jeg synes derfor ikke, at I skal ændre noget lige nu. Det lyder aldersmæssigt rigtig fint, det I fortæller og jeg håber, at ovenstående giver lidt ro med på vejen :)

Rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

28. september 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Nedtrapning af amning, søvn og vintertid

Hej Helen. Min datter fylder 7 måneder om ca. 2 uger og så skal vi jo til...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2017 | Sovevaner | 7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen, Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


5. oktober 2017 | Sovevaner | 0 mdr.

Vil ikke sove om natten

Hej Helen Vi skriver fordi vi for 13 dage siden blev forældre til en sød...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Sut som søvnassociation - 6 mdr.

Hej Helen Allerførst tak for svar omkring sovs og skemad - de var meget...

Læs hele brevet og Helens svar


3. oktober 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Hjælpe videre i søvn - 6 mdr gammel

Hej Helen. Vi er pt i gang med at øve vores søn i at falde i søvn uden...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselshotel

Barselshoteller findes både på sygehuse og i privat regi.

Kravene til at komme på et offentligt barselsehotel er forskellige. Nogle steder barselshotellet for flergangsfødende, der har haft en ukompliceret graviditet og fødsel, andre steder er det til førstegangs forældre, der har brug for lidt ekstra tid, inden turen går hjem. På barselshotellet vil både mor og far typisk kunne være til stede hele døgnet og personalet kan tilkaldes, ved behov for hjælp.

På et...

Læs mere i Babylex

Rabarber

Rabarber er velegnede til grød, kompot, suppe og marmelade. Hvis I ofte bruger rabarber i madlavningen, er det en god idé at tilsætte 'Nonoxal' (kalkchlorid) under kogning.

Dette forhindrer at saften i rabarber reagerer med kroppens kalk, som bl.a. giver ubehagelige reaktioner på tænderne.

Rabarber er bedst tidligt i sæsonen fra april og indtil omkring Skt. Hans. Rabarber indeholder små mængder oxalsyre, og i højsommeren stiger mængden af oxalsyre i stilkene. Hvis...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.

1000, 1000 tak!

Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊

De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.


Annoncer

Annonce