Annonce

Annonce

Svar: Længde på nattesøvn og antal flasker


29. januar 2017

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev og fine beskrivelse af din datter, og hvor er det dejligt at høre, at det er gået så fint med at komme på eget værelse, og at hun faktisk sover så fint, som hun gør:)

Det lyder rigtig fint med de to lure dagligt og det er meget normalt, at formiddagsluren ikke varer meget mere end ca. 45 minutter i denne alder. Til gengæld sover din datter så ofte 2.5-3 timer til middag og får samlet den mængde dagssøvn, som hun nok har behov for :) Og de dage, hvor hun så ikke har sovet helt så lang en middagslur, så må du naturligvis gerne tilbyde hende en ekstra 3. lur sidst på dagen - det er rigtig fint. Nogle gange vil hun måske kunne blive puttet til nogenlunde samme tid om aftenen, andre gange vil du være nødt til at flytte lidt på puttetidspunktet om aftenen, så hun puttes lidt senere - du må forsøge at aflæse hendes signaler og behov for henholdsvis to og tre lure, samt puttetidspunkt aften.

At komme i seng ca kl. 20 lyder meget normalt for alderen og ret passende - hun falder jo let i søvn, når du putter hende deromkring og det tyder derfor på, at du rammer det rigtige tidspunkt. Jeg vil derfor være lidt forbeholden omkring at putte hende meget før, for hvis hun ikke er parat til at sove, når du putter hende, så kan hun risikere at blive ked af at blive puttet og vil derfor så begynde at protestere mere - så som udgangspunkt skal man ikke ændre på noget der fungerer godt. Og ja - der er naturligvis også en risiko for, at hun måske vil vågne tidligere om morgenen og det er jo ...


Annonce

... ikke dit ønske. Det vil være rigtig godt, hvis hun kan sove 10 timer f.eks. fra kl 20 til 06... Hun må naturligvis også gerne sove mere, men så måske hellere forlænge om morgenen og ikke om aftenen;)

Det lyder som om, at hun trives med godnatgrød allerede nu, og du må derfor gerne bibeholde denne. Ofte anbefaler jeg den først fra 8 måneders alderen, fordi jeg erfaringsmæssigt ved, at når den introduceres tidligere, så virker den ofte modsat - men da det ikke lyder til at være tilfældet hos jer, så er det fint :)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Det er dog vigtigt, at den ikke fylder så meget, at den fjerner hendes lyst til flaske. Det er vigtigt, at hendes væskebehov stadig dækkes tilstrækkeligt. De fleste børn trives bedst med 4 flasker i denne alder - tidlig morgen, før middagslur, aften og sen aften. og så trappes de ned til 3 flasker, når de er 8-9 måneder. Men det kan godt være, at jeres datter lige nu godt kan klare sig med de 3 flasker, du bør dog sikre dig, at hun stadig tisser godt og være opmærksom på, om hun pludselig begynder at vågne f.eks. sen aften, fordi hun reelt er tørstig - mangler væske. Så er det vigtigt ikke bare at holde hende hen med en sut, men faktisk give hende en flaske i stedet :)

Så ja - lige nu lyder det fint med de ca 500 ml mme og at du tilbyder ca 700 og lader hende selv regulere sit behov. Det er også okay, at hun ikke får flaske sen aften, men du bør holde øje med om hun pludselig viser behov for den alligevel :)

Håber du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke med hende fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

28. september 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Nedtrapning af amning, søvn og vintertid

Hej Helen. Min datter fylder 7 måneder om ca. 2 uger og så skal vi jo til...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2017 | Sovevaner | 7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen, Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


5. oktober 2017 | Sovevaner | 0 mdr.

Vil ikke sove om natten

Hej Helen Vi skriver fordi vi for 13 dage siden blev forældre til en sød...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Sut som søvnassociation - 6 mdr.

Hej Helen Allerførst tak for svar omkring sovs og skemad - de var meget...

Læs hele brevet og Helens svar


3. oktober 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Hjælpe videre i søvn - 6 mdr gammel

Hej Helen. Vi er pt i gang med at øve vores søn i at falde i søvn uden...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Spinalbedøvelse

Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.

Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...

Læs mere i Babylex

Barselshotel

Barselshoteller findes både på sygehuse og i privat regi.

Kravene til at komme på et offentligt barselsehotel er forskellige. Nogle steder barselshotellet for flergangsfødende, der har haft en ukompliceret graviditet og fødsel, andre steder er det til førstegangs forældre, der har brug for lidt ekstra tid, inden turen går hjem. På barselshotellet vil både mor og far typisk kunne være til stede hele døgnet og personalet kan tilkaldes, ved behov for hjælp.

På et...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Jeg beder dig om hjælp, for jeg ved ikke hvad jeg ellers skal stille op. Jeg har læst flere af dine råd på nettet og jeg syntes du er hamrende dygtig og har hjertet på rette sted.

Et kæmpe stort TAK fra en fan.

Rikke


Annoncer

Annonce