Annonce

Annonce

Svar: Rytme med tidlig nat


23. januar 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det er rigtig dejligt, at din dreng er begyndt at sove en længere nattesøvn og sove mindre om dagen. Men jeg kan godt forstå, at du synes det bliver lidt for tidligt, hvis natten starter allerede kl 18, og han så starter dagen kl 04...

Du kan gøre tre ting:

1) Du kan prøve at lægge et bad ind enten før formiddagsluren eller mellem formiddagsluren og middagsluren. Badet kan aktivere ham rigtig godt både motorisk og mentalt. Det gør ofte, at hans vågenperioder forlænges lidt, og på den måde kan du ændre på puttetidspunktet for hans lure om dagen. Hvis han sover sin formiddagslur eller middagslur senere, vil han naturligt stå senere op af luren, og på den måde kan rytmen rykkes.

2) Du kan også vælge at vække ham om aftenen, så han ikke går i seng allerede kl 18, men måske sover en time mellem kl 18-19 og herefter så er vågen, aktiv, bruger sig selv motorisk og mentalt, får mælk og så bliver puttet, når han atter viser sig parat. Selvom børn som udgangspunkt ikke skal vækkes, så kan det i nogle situationer være okay at gøre det, for vi skal også hjælpe dem med en rytme, som fungerer for både dem og også og ja - nattesøvnen kan godt blive for lang eller ligge for tidligt. Og så kan det nogle gange være bedre, at han får en ekstra lur om aftenen, men netop en lur :)

3) Og så kan du faktisk også forsøge at få ham til at sove så hurtigt igen om morgenen som muligt. Altså hvis han vågner kl 04, så tag ham op, giv ham flaske, men prøv at få ham puttet igen så hurtigt som muligt, så han ikke er vågen i 2 timer, men måske i 1 time, så i en halv time og tilsidst måske kun vågen i 15 minutter... Det kan være ...


Annonce

... rigtig svært at få ham til at sove, når han allerede har sovet så længe, men det kan forsøges. Ved at forlænge hans søvn om morgenen, kan du også få ændret på puttetidspunkterne hele dagen igennem. Jo senere han starter dagen, jo senere vil han kunne puttes hele dagen igennem... Derfor er det også en mulighed, men vær opmærksom på ikke at komme over i en rytme, hvor han begynder at "slatsove" for meget om dagen, fordi nattesøvnen simpelthen bliver for lang.

Det vil være naturligt for børn i denne alder, at de ofte sover en lur om aftenen f.eks. mellem 18-19, som ofte er det tidspunkt, hvor vi andre spiser aftensmad. Nogle tager deres 3 lur her, andre har brug for en lille 4. lur og det er okay. Og så går barnet sent i seng og sover måske først kl 22, men det er også helt okay :) Det ændrer sig igen i takt med at han bliver ældre. Mange børn vil omkring 6 måneders alderen trives med et puttetidspunkt omkring kl 20...


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis han begynder at sove sin 3 lur senere, fordi I med et bad om dagen får ændret lidt på hans puttetidspunkter, eller hvis han begynder at få en lille ekstra lur om aftenen, kommer op og er vågen og aktiv, før han så puttes igen, så vil dette naturligt også ændre lidt på hans spisetider - og dermed på hans tidspunkter for afføring. Denne udfordringer tænker jeg således ændrer sig i takt med at I får ændret lidt på hans puttetidspunkter og dermed også spisetider. De to ting hænger jo ofte naturligt sammen i denne alder :)

Prøv om du kan tage udgangspunkt i en af de dage, hvor han starter dagen lidt senere. Det er lettere at ændre rytme en af de dage...

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

19. september 2017 | Sovevaner | 2 mdr.

Antal dagslure og kunne sove igennem?

Kære Helen, Endnu et spørgsmål til dig :) Jeg er lidt i tvivl om min...

Læs hele brevet og Helens svar


28. september 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Nedtrapning af amning, søvn og vintertid

Hej Helen. Min datter fylder 7 måneder om ca. 2 uger og så skal vi jo til...

Læs hele brevet og Helens svar


3. august 2017 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

2 år og 8 mdr: Syng eeeen til sidste sang!

Kære Helen, Alt er faser! Men den her har varet næsten 2 år og 8 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2017 | Sovevaner | 7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen, Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


20. september 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Hjælp - søvnproblemer II

Hej Helen. I forbindelse med et tidligere spørgsmål jeg sendte til dig, vil...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kostfibre

Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.

Müsli, rosiner og tørret frugt, samt pasta, ris og bælgfrugter indeholder også kostfibre.

I må prøve jer frem og hvis jeres barn ofte har meget løs mave, vil det være fornuftigt at se på kostens sammensætning.Læs mere i Babylex

Sove inde

Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.

Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.

Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Endnu engang ros til dig. Det varmer virkelig mit hjerte at læse dine svar til andre. Din grundighed tåler ingen sammenligning og findes ikke hos mange andre! Mange forældre og børn kan prise sig lykkelig for at have dig!

Glæder mig til at læse din bog.

Mange varme hilsner fra
Sophus og mor


Annoncer

Annonce