Annonce

Annonce

Svar: Natble - 3 år, 1 mdr.


6. januar 2018

Kategori:
Alder:
3 år, 1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Mor

Tak for dit brev og hvor dejligt at høre, at jeres dreng har smidt bleen og klarer det så fint:) Super godt og dejligt!

Det er helt naturligt, at børn bliver renlige om dagen, før de bliver det om natten. Det at kunne holde sig om natten styres blandt andet af det antidiuretiske hormon, og det er forskelligt, hvornår børn begynder at udskille nok af dette hormon til at de kan undvære bleen om natten. Nogle børn kan det næsten samtidig med, at de smider bleen om dagen, andre børn har brug for en natble i flere år :)

Jeres dreng lyder umiddelbart til at kunne holde sig om natten, og hvis han gennem flere uger har haft en tør ble om morgenen, så er der ikke noget i vejen for, at I tager natbleen af ham og lader ham sove uden. Hvis han en gang imellem tisser i sengen om natten, så er det dog bedre at lade ham beholde bleen på, netop fordi det er en succesoplevelse at vågne med en tør ble, men det er altid et nederlag at vågne i en våd seng og selvom jeres dreng måske ikke tisser særlig meget, så skal der ikke ret meget til før hans madras bliver gennemvædet...

I kan evt. en overgang lægge et stykke plastik under hans lagen eller købe et vådligger-lagen, som kan give ekstra sikkerhed i en periode, så hvis uheldet er ...


Annonce

... ude, så kan I nøjes med at skifte hans lagen...

Nogle gange kan man også med fordel følge ham på toilettet sen aften. Det vil sige, at I skal putte ham som I plejer, men lave en aftale med ham om, at når I går i seng, så kommer I ind og følger ham ud på toilettet, så han kan tisse af. Og så gør I det. Han kan her sandsynligvis gå mere eller mindre i søvne fulgt af jer, sætte sig og tisse på toilettet og så blive fulgt tilbage i seng, hvor han så kan sove videre. Det kan nogle gange gøre, at han så bedre kan holde sig til næste morgen tidlig, vågne og selv gå ud og tisse...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 19. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Hillerød

Tirsdag 20. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Herlev

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Nogen børn vil vågne for meget op og vil få svært ved at sove videre, og så er det bedre ikke at vække dem (og bibeholde natbleen lidt længere tid). Andre trives fint med at blive fulgt på toilettet. Også her er børn og familier forskellige.

Og så skal I naturligvis også lytte til ham - hvis han selv giver udtryk for, at han synes det er trygt og dejligt med natbleen, så lad ham beholde den på. Hvis han derimod giver udtryk for, at han gerne vil af med den og er interesseret i at sove uden, så kan I godt støtte ham i at prøve dette, hvis han de fleste nætter faktisk ikke tisser :)

Håber I kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

19. oktober 2017 | Renlighed | 3 år, 3 mdr.

Afføring, eller mangel på samme

Hej Helen, Min dejlige datter på 3 år, har nu igennem et halvt år sådan ca....

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2018 | Renlighed | 3 år, 11 mdr.

Renlighed, igen.

Hej Helen. Jeg skrev til dig i juli sidste år ang vores store dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gravitamin

GraVitamin er et kosttilskud som er sammensat med henblik på at dække behovet for vitaminer og mineraler i forbindelse med graviditet.

GraVitamin indeholder bl.a. 400 µg folsyre (folin), hvilket er den dosis Sundhedsstyrelsen anbefaler til gravide fra 4 måneder før graviditetens indtræden til og med 12. graviditetsuge.

Den anbefalede dagsdosis af GraVitamin er en tablet i forbindelse med et måltid.

Folinsyre er vigtigt for at forebygge at barnet...

Læs mere i Babylex

Navlestrengsblod

Man har fundet ud af at Navlestrengsblod indeholder blod-stamceller. I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen.

Det mest anvendte idag er knoglemarvsceller, men celler fra navlestrengsblod er også meget interessante. De er ikke helt så specialiserede som stamceller fra knoglemarven, men det er let at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!

Mor til Jens på 13 måneder


Annoncer

Annonce