Annonce

Annonce

Svar: Uheld i sengen


28. juli 2017

Kategori:
Alder:
3 år, 2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Mor & Far

Tak for jeres brev :)

Ja, jeg tror desværre, at der er en sammenhæng mellem jeres datters dårlige oplevelser med institutionsskift, og det at hun nu tisser i sengen om natten.

Børn kan sagtens have været renlige og så pludselig få svært ved at holde sig om natten. Vores urinproduktion og evne til at holde os natten igennem styres af hormonet ADH, og produktionen af dette hormon kan godt svinge i perioder, indtil det bliver helt stabilt, så hun igen kan holde sig om natten..

MEN... hun er meget ulykkelig over, at hendes vanlige institution holder sommerlukket, og hun derfor er tvunget til at skulle være i en institution, som hun ikke kender, ikke er tryg ved og tydeligt ikke bryder sig om.. Og jeg tror derfor, at der hos jer er en sammenhæng mellem de to ting. Hun reagerer voldsomt på det skift (jf. dit tidligere brev).

Hun er ked af at tisse i sengen og synes, det er ulækkert - og hun gør det naturligt ikke med vilje, det er også derfor, at hun bliver så ked af det. Der er dog intet i vejen for, at I taler med hende om at få en ble på igen, så hun måske kan undgå at tisse igennem sengen om natten, så det hele ikke skal bundskiftes. Hun skal aldrig have at vide, at hun bare kan tisse i bleen, det er ikke det, der er tale om her. Bleen er kun som en sikkerhed, og hun skal stadig stå op og tisse på toilettet, som hun plejer. Bleen kan trækkes op og ned som et par ...


Annonce

... trusser... og skiftes, hvis hun ikke når det i tide...

Det er naturligvis også vigtigt, at I forklarer hende igen og igen, at det ikke er hendes skyld, og at det er helt okay. I kan evt. også give hende et vådliggerlagen, eller lægge lidt plastik eller lignende under lagnet, som gør at hele sengen ikke tisses igennem, så kan det være lettere at skifte sengetøjet om natten og gøre det hurtigt, så der ikke gøres for stort et nummer ud af det. Det er hurtigt overstået, let at klare når der sker uheld, så det skal hun ikke være ked af.

Det kan nogle gange være en god idé at tale med hende om drilleblæren. At hun har en lille pose - blæren - som indeholder alt hendes tis, og nogle gange så tisser den, når den ikke skal, andre gange så vil den ikke tisse, når den skal.. sådan driller blæren og sammen vil I hjælpe den med at finde ud af det. På den måde kan I fjerne lidt skyld fra hendes skuldre, det er ikke hende, der gør noget forkert, det er drilleblærens skyld.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


I kan også følge hende på toilettet sen aften, før I selv går i seng, så hun får tømt sin blære før midnat og måske så bedre kan holde sig gennem natten...

Og så synes jeg, at I skal forsøge at finde en løsning, hvor hun kan være hjemme og slipper for at skulle i "nødpasning", så hun forhåbentlig får den oplevelse så meget på afstand, at der falder ro over hende igen :)

Rigtig meget held og lykke - og rigtig god sommer til jer alle fire!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

19. oktober 2017 | Renlighed | 3 år, 3 mdr.

Afføring, eller mangel på samme

Hej Helen, Min dejlige datter på 3 år, har nu igennem et halvt år sådan ca....

Læs hele brevet og Helens svar


27. juli 2017 | Renlighed | 3 år, 4 mdr.

Pottetræning - 3 år, 4 mdr.

Hej Helen. Hvordan får jeg min søn på 3 år og 4 måneder til at fortælle os...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


13. september 2017 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

Pottetræning igen

Hej Helen Jeg skrev for 4-5 måneder siden og spurgte, hvordan vi skulle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Undertøj

Bomuld er behageligt, suger sved og kan vaskes ved høj temperatur. Det er en stor fordel så længe børn bruger ble, hvor det ikke kan undgås at der af og til kommer urin og afføring i undertøjet.

I vinterhalvåret kan det være en fordel at vælge undertøj af uld, da det varmer mere. Vær opmærksom på hvilken type uldundertøj du vælger. Noget uld kradser, hvor andet er meget mere blødt og behageligt.

Læs mere i Babylex

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg bliver nødt til at skrive igen, for at fortælle, hvor glad jeg er for at du har den her hjemmeside!

Det er så fantastisk at have et sted, hvor der er en faglig person, men også utroligt omsorgsfuld, som gider at høre og svare på alle de bekymringer og tanker man har som mor. :-D

Kærlig hilsen
Camilla, snart mor til to


Annoncer

Annonce