Annonce

Annonce

Svar: Svært med renlighed


11. juni 2017

Kategori:
Alder:
2 år, 7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Line

Tak for dit brev :)

For nogle børn er det rigtig svært, det med at give slip på afføringen. Nogle børn ser afføringen som en del af dem selv, og de har derfor en barriere mod at sætte sig på toilettet.. det virker på en eller anden måde mere sikkert for dem at lave i bleen.

Nogle gange hjælper det at introducere en potte. I potten forsvinder afføringen ikke ud og væk, så her kan hun selv være med i processen, tømme potten og skylle det ud, så det kunne måske være en idé hos jer...

Det er rigtig fint, at hun tisser på toilettet, og når hun sidder der, så må I gerne opfordre hende til at prutte, så hun får presset og på den måde måske oplever, at der kommer lidt afføring ud. Hvis hun et par gange oplever at det sker, og at det ikke er farligt, så kan det give hende lidt mere mod og hjælpe hende på vej.

Nogle gange er det også vigtigt at give hende tid, når hun skal af med afføringen. I kan f.eks. sætte jer sammen med hende ved toilettet og læse en lille bog imens, så hun får tid til og mulighed for at gøre sig færdig... Og så vil det være rigtig godt, hvis I kan læse bøger om renlighed. Om at skulle af med sin afføring, så hun oplever, at det er noget helt naturligt og ufarligt.

Det vil også være rigtig godt, hvis I kan give hende lidt svesker, sveskesaft og lignende, som kan blødgøre afføringen lidt - ikke så hun får tynd mave, men så afføring ikke er for hård. Jo lettere det er for hende at komme af med afføringen, jo større succes hun har med at give slip på det rent fysisk, jo mere vil hun ofte turde forsøge sig...

Og så er der jo så hele problematikken med at lave i bleen og ...


Annonce

... gemme sig under bordet, bag sofaen osv. Hun er stadig en meget lille pige, som skal have tid, og det er vigtigt, at I ikke presser hende unødigt. På sigt vil det dog være godt, hvis hun hjælpes på toilettet, når hun har afføring og I kan se, at det er tid. Så hun ikke lærer, at hun kan sætte sig bag sofaen, men at det netop foregår på toilettet.

Nogle gange kan det være nødvendigt at lade hende beholde bleen på imens hun sidder på toilettet, så hun får den tryghed det lige nu giver hende at lave i bleen, men så hun lærer, at det foregår på toilettet - og i takt med, at hun er tryg ved at sidde der, så kan bleen komme af hende, og hun kan prøve uden...

Udnyt evt. sommeren og de varme dage, hvor hun måske kan løbe rundt uden bukser. Ha potten stående fremme, så den er parat, når og hvis I fornemmer, at det er nu - så hun hjælpes med at sætte sig på den...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Det lyder for mig som om, at I lige nu skal prøve i det små, starte med at læse bøger om renlighed, tale med hende om det som noget helt naturligt, hjælpe hende med at presse og se om det kan lade sig gøre, når hun sidder på toilettet for at tisse, evt. prøve med en potte og se om hun vil være mere tryg ved dette end ved toilettet. Holde i hånden og læse højt for hende, når hun sidder og prøver - og når hun er tryg ved at forsøge, så prøve at få hende på toilettet, så det er der det foregår - og ikke under bordet...

Der findes flere gode børnebøger/billedbøger - f.eks. "Hr. Pølle", "Hvad har du i bleen?", "Noa på potte", "Prinsesse Pollys Potte", "Jeppes Potte" og mange flere. En tur på biblioteket er en god idé :)

Rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

19. oktober 2017 | Renlighed | 3 år, 3 mdr.

Afføring, eller mangel på samme

Hej Helen, Min dejlige datter på 3 år, har nu igennem et halvt år sådan ca....

Læs hele brevet og Helens svar


27. juli 2017 | Renlighed | 3 år, 4 mdr.

Pottetræning - 3 år, 4 mdr.

Hej Helen. Hvordan får jeg min søn på 3 år og 4 måneder til at fortælle os...

Læs hele brevet og Helens svar


20. juli 2017 | Renlighed | 2 år, 4 mdr.

Pottetræning - 2,5 år

Kære Helen, Hvordan vil du anbefale at man "potte-træner"? Vores dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tvillingefødsel

Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.

En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling fordi der er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, fordi den første tvilling sidder med numsen nedad, eller fordi der er andre problemer, der forhindrer normal fødsel.

Cirka tre ud af fire, som kommer i fødsel, ender med at føde...

Læs mere i Babylex

Ufrivillig natlig vandladning

Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.

1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.

2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!

Hilsen drengens forældre


Annoncer

Annonce