Annonce

Annonce

Svar: Potte stop


16. marts 2017

Kategori:
Alder:
2 år, 5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære Line

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at jeres datter har været hurtig til at fornemme vandladnings- og afføringstrang og det er rigtig dejligt - som jeg læser dit brev, så har hun selv sagt til, når hun skulle tisse, har kunne holde sig til I fandt potten frem eller satte hende på toilettet og har så tisset.. Ret flot gået :)

Men nyhedends interesse er der ikke mere og hun kan egentlig ikke rigtig se nogen idé i det.. det lyder som om, at hun et eller andet sted næsten føler, at hun lige så godt kan tisse i sin ble, for det er sjovere at lege, end at afbryde en leg, for at gå ud og tisse... Og det forstår man jo et eller andet sted godt. jeg tænker dog, at hvis hun rent fysiologisk faktisk er i stand til at mærke, at hun skal, kan holde sig og tisse på toilettet, så synes jeg, at det er en god idé at holde fast i dette.

Jeg vil derfor foreslå dig, at du indfører faste toilettider. Det betyder, at hun skal tisse som det første, når hun står op om morgenen og som det sidste før hun får nattøj på og skal i seng. Hun skal også tisse i løbet af dagen f.eks. i forbindelse med måltiderne eller før I kører op for at handle eller går ud for at lege. Du bør sikre dig, at hun tilbydes toiletbesøg ca hver 3 time dagen igennem

Og du skal ikke spørge hende "skal du tisse?", for så kan du være sikker på, at hun siger nej og tisser kort derefter. I stedet skal du sige f.eks. "kom, vi skal lige ud og tisse, før vi kører" og så tager du hende i hånden og følger hende ud på ...


Annonce

... toilettet. Det skal være en naturlig regel, som gælder jer alle - mor tisser, far tisser, mormor og morfar tisser - og hun tisser - det gør alle, før man kører hjemmefra eller lignende. Så selvom det måske ikke passer hende, så er det sådan man gør.

Jeg kan ikke helt ud af dit brev tyde, om hun har ble på om dagen stadigvæk? Hvis hun har det, så er det godt at bruge buksebleer, der kan trækkes op og ned som et par trusser. Når der at komme et par dryp i bleen, så gør det ikke noget. Den suger så godt, at den kan bruges igen. Er bleen våd, så gør det heller ikke noget, så var det jo godt, at hun havde den på og så prøver I bare at nå det næste gang. Gør ikke et stort nummer ud af bleen, men hold fast i toilettiderne.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Og i løbet af de næste måneder skulle det jo gerne blive sommer og så dejligt vejr, at hun kan begynde at løbe rundt uden ble :)

Det er naturligt at børn kan "gå lidt tilbage" i udvikling, når de får en lillebror eller lillesøster. Og jeres datter ser jo at lillebror bruger ble og at puslingen af ham måske virker rigtig hyggelig.. så det kan naturligt også være med til at gøre, at hendes behov for at komme af med bleen pludselig ikke er så stort.. Prøv derfor også at tale med hende om, hvad det er hun kan, som gør hende til noget særligt. Tal med hende om dengang hun var en lille baby og hvad hun så kan nu, hvor hun er 2.5 år.. så det bliver noget særligt at være "den store" :)

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre - fortsat held og lykke med hende:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

7. marts 2024 | Renlighed | 23 mdr.

Tisse på potte

Kære Helen Først og fremmest igen tak for dit svar angående lur og...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2024 | Renlighed | 4 år

Periodevise problemer med renlighed

Kære Helen Jeg har en dreng, der lige er fyldt 4 år. Han har været renlig...

Læs hele brevet og Helens svar


30. januar 2024 | Renlighed | 4 år, 6 mdr.

Renlig om natten

Hej Helen Min dreng på 4½ år tisser stadig i sin ble om natten. Han har...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2024 | Renlighed | 4 år

Kan ikke mærke hun skal tisse

Hej Helen, Min datter, der er lige er blevet 4 år, har været blefri, både...

Læs hele brevet og Helens svar


22. januar 2024 | Renlighed | 4 år, 2 mdr.

Holde sig tør om natten

Hej Helen Min dreng, Noah, er nu blevet 4 år (i november). Han har været...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Pethidin ved fødsel

Pethidin er et morfinlignende stof, som især blev brugt ved fødsler førhen i tiden. I dag vil man ofte vælge at tilbyde den fødende en epiduralblokade i stede, hvis hun har voldsomme smerter. I særlige tilfælde kan man dog stadig vælge at give pethidin til fødende. Det gives som injektion, og virkningen indtræder efter ca ½ time.

Der er en del bivirkninger forbundet med at give pethidiin, blandt andet kan det nedsætte ve-aktiviteten, give den gravide kvalme og gøre hende svimmel...

Læs mere i Babylex

Tommelfinger - sutte på

Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten, øver det sig i at sutte på finger. Derfor ser man ofte, at nyfødte og småbørn ligger og sutter på deres fingre - det har de også gjort inde i maven.

At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed. Det er dog stadig vigtigt, at barnet får den tryghed og opmærksomhed, som det har...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce