Annonce

Annonce

Svar: 3 mdr og afføring


27. februar 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Mor til 2

Tak for dit spørgsmål :)

Jeg synes umiddelbart at 3-4 dage imellem afføringerne er længe, når jeres dreng er på fuld modermælkserstatning og ikke er ældre, end han trods alt er...

Du skriver, at han ikke er generet af det, men dog bruger han en del kræfter på at komme af med det - og det er naturligvis et skøn, hvor fast du synes afføringen bør være, og hvor meget han skal presse for at få det ud.. Det lyder lidt som om, at det næsten er for fast - det lyder lidt som modellervoks i konsistensen, hvor jeg tænker, at han måske ville trives bedre, hvis det var lidt løsere - uden at han på nogen måde skal have tynd mave...

Den gule Allomin er beriget med mælkesyrebakterierne Lactobacillus Reuteri og den anbefales til børn med moderat fordøjelsesbesvær. Den skulle kunne modvirke træg mave, problemer med mavekneb og skulle kunne give lidt hyppigere afføring - og det lyder som om, at han trives med den, men ikke som om at den har så stor effekt på afføringens konsistens og hyppighed...

Jeg vil lige nævne, at du skal sikre dig, at vandet er nedkølet til 40 grader, når du blander erstatningen. Hvis vandet er højere, så dræber du mælkesyrebakterierne, og så får din dreng ingen glæde af dem... bare en tanke :)

Jeg vil også lige nævne, at grønlige afføringer er normale :)

Hvis du skønner, at han vil have glæde af lidt laktulose, så tænker jeg, at du kan forsøge det og så se, hvordan han reagerer på dette. Han må ...


Annonce

... få 1 ml pr kg han vejer, fordelt over to doser, så hvis han f.eks. vejer 6 kg, så kan han få f.eks. 3 ml morgen og 3 ml aften. Du bør give ham laktulose direkte i munden og ikke i flasken, da det er noget sukkerholdigt stads, som let kan klistre faste på indersiden af flasken eller i flaskesutten, og så får han ingen glæde af det. Derfor direkte i munden. Og du kan starte med at give ham f.eks. 1.5 ml x 2 og så kan du justere dosis lidt op eller ned efter, hvordan han reagerer på det.

Laktulose virker ved at gøre afføringen blød og det "smører lidt", så det bliver lettere for ham at komme af med afføringen. Laktulose virker ikke med det samme, men over lidt tid, og derfor er det godt at give det netop morgen og aften. Det er altså ikke sådan, at 10 minutter efter han har fået det, så er der gang i maven, du skal lige give det tid til at virke:)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Nogle afføringsmidler virker på tarmperistaltikken, altså tarmbevægelserne, og de kan derfor medføre en doven tarm, hvis man bruger dem over længere tid. Derfor anbefales de normalt ikke til små børn og give det, så er det i samarbejde med lægen.

Man kan også bruge Movicol til små børn, men dette er altid lægeordineret til børn under 2 år. Så hvis du sønner, at han kan have glæde af lidt afføringsmiddel, så vil det være rigtig fint at forsøge med laktulose, og hvis dette ikke virker, så kan I tale med lægen om, hvad I så skal gøre fremadrettet :)

Håber du kan bruge dette lidt videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

19. oktober 2017 | Renlighed | 3 år, 3 mdr.

Afføring, eller mangel på samme

Hej Helen, Min dejlige datter på 3 år, har nu igennem et halvt år sådan ca....

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2018 | Renlighed | 3 år, 11 mdr.

Renlighed, igen.

Hej Helen. Jeg skrev til dig i juli sidste år ang vores store dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Lægeundersøgelser

Det anbefales at bestille tid hos lægen når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3år, 4 år, 5 år og 12 år. Lægen vurderer her barnets sundhedstilstand og måler barnets længde og vægt. Det er også på de angivne tidspunkter at vaccinationsprogrammet ligger.

Læs mere i Babylex

Psykisk udvikling

Lige fra dit barn bliver født er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, hold om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.

Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien og at det er dejligt at være sammen med dem.

I en travl hverdag, kan børn nogle gange bliver overset og er dit barn meget uroligt og pylret, så prøv altid at overveje om du mon har vist dit barn nok...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dine svar. Hvor er du bare dygtig. Tak for dine gode råd. Alle mine spekulationer er nu væk.. Vil prøve de ting du siger. Tak :)

Kærlig hilsen
Katrina, mor til dreng på 9 måneder


Annoncer

Annonce