Annonce

Annonce

Svar: 3 mdr og afføring


27. februar 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Mor til 2

Tak for dit spørgsmål :)

Jeg synes umiddelbart at 3-4 dage imellem afføringerne er længe, når jeres dreng er på fuld modermælkserstatning og ikke er ældre, end han trods alt er...

Du skriver, at han ikke er generet af det, men dog bruger han en del kræfter på at komme af med det - og det er naturligvis et skøn, hvor fast du synes afføringen bør være, og hvor meget han skal presse for at få det ud.. Det lyder lidt som om, at det næsten er for fast - det lyder lidt som modellervoks i konsistensen, hvor jeg tænker, at han måske ville trives bedre, hvis det var lidt løsere - uden at han på nogen måde skal have tynd mave...

Den gule Allomin er beriget med mælkesyrebakterierne Lactobacillus Reuteri og den anbefales til børn med moderat fordøjelsesbesvær. Den skulle kunne modvirke træg mave, problemer med mavekneb og skulle kunne give lidt hyppigere afføring - og det lyder som om, at han trives med den, men ikke som om at den har så stor effekt på afføringens konsistens og hyppighed...

Jeg vil lige nævne, at du skal sikre dig, at vandet er nedkølet til 40 grader, når du blander erstatningen. Hvis vandet er højere, så dræber du mælkesyrebakterierne, og så får din dreng ingen glæde af dem... bare en tanke :)

Jeg vil også lige nævne, at grønlige afføringer er normale :)

Hvis du skønner, at han vil have glæde af lidt laktulose, så tænker jeg, at du kan forsøge det og så se, hvordan han reagerer på dette. Han må ...


Annonce

... få 1 ml pr kg han vejer, fordelt over to doser, så hvis han f.eks. vejer 6 kg, så kan han få f.eks. 3 ml morgen og 3 ml aften. Du bør give ham laktulose direkte i munden og ikke i flasken, da det er noget sukkerholdigt stads, som let kan klistre faste på indersiden af flasken eller i flaskesutten, og så får han ingen glæde af det. Derfor direkte i munden. Og du kan starte med at give ham f.eks. 1.5 ml x 2 og så kan du justere dosis lidt op eller ned efter, hvordan han reagerer på det.

Laktulose virker ved at gøre afføringen blød og det "smører lidt", så det bliver lettere for ham at komme af med afføringen. Laktulose virker ikke med det samme, men over lidt tid, og derfor er det godt at give det netop morgen og aften. Det er altså ikke sådan, at 10 minutter efter han har fået det, så er der gang i maven, du skal lige give det tid til at virke:)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Nogle afføringsmidler virker på tarmperistaltikken, altså tarmbevægelserne, og de kan derfor medføre en doven tarm, hvis man bruger dem over længere tid. Derfor anbefales de normalt ikke til små børn og give det, så er det i samarbejde med lægen.

Man kan også bruge Movicol til små børn, men dette er altid lægeordineret til børn under 2 år. Så hvis du sønner, at han kan have glæde af lidt afføringsmiddel, så vil det være rigtig fint at forsøge med laktulose, og hvis dette ikke virker, så kan I tale med lægen om, hvad I så skal gøre fremadrettet :)

Håber du kan bruge dette lidt videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

19. oktober 2017 | Renlighed | 3 år, 3 mdr.

Afføring, eller mangel på samme

Hej Helen, Min dejlige datter på 3 år, har nu igennem et halvt år sådan ca....

Læs hele brevet og Helens svar


27. juli 2017 | Renlighed | 3 år, 4 mdr.

Pottetræning - 3 år, 4 mdr.

Hej Helen. Hvordan får jeg min søn på 3 år og 4 måneder til at fortælle os...

Læs hele brevet og Helens svar


20. juli 2017 | Renlighed | 2 år, 4 mdr.

Pottetræning - 2,5 år

Kære Helen, Hvordan vil du anbefale at man "potte-træner"? Vores dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æteriske olier

Æteriske olier er planteolier, der tilsættes forskellige plejeprodukter, f.eks. massageolie, for at give det duft.

Æteriske olier kan indeholde allergene parfumestoffer, der kemisk set er identiske med - og lovgivningsmæssigt er sidestillet med - de syntetisk fremstillede.

I forhold til børn er det vigtigt at undgå parfumerede massageolier og helt undlade at bruge voksenprodukter. Æteriske olier bør ikke bruges direkte på huden og man skal være opmærksom på at...

Læs mere i Babylex

Vitaminer præmatur

Præmature børn, det vil sige børn som er født før 37 uge, har mindre jernreserver end børn født til tiden. Jerndepoterne er ofte opbrugt i 2 mdr´s alderen - afhængig af graden af præmaturitet og eventuelle fødselskomplikationer. Samtidig har præmature børn større væksthastighed.

Det er derfor nødvendig at starte med jerntilskud allerede fra 4 ugers alderen og fortsætte til barnet er et år, uanset om det får mere end 400ml modermælkserstatning dagligt.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Mange tusinde tak for dit svar, jeg kan helt sikkert bruge det til noget!

Tak fra Karlas mor


Annoncer

Annonce