Annonce

Annonce

Svar: Stadig i bleen


26. februar 2017

Kategori:
Alder:
3 år, 11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Lene

Tak for dit brev :)

Jeg kan se ud fra dine tidligere breve, at I har forsøgt at træne renlighed gennem længere tid - og jeg tror faktisk godt, at jeres dreng ved, at du helst ser, at han laver på toilettet og ikke i bleen. Og selvom du nu har forsøgt at holde pause, så kan han tydeligt mærke, at det her er noget der irriterer dig - og noget som også betyder noget og skaber opmærksomhed...

Det lyder ikke som om, at jeres dreng er mentalt parat... Og jeg forstår godt, at du ligesom har sat en grænse "når du bliver 4 år, er det slut med ble" - men - han forstår ikke, hvad det reelt betyder, og hvis han ikke er parat, så ændrer det jo ikke noget at fylde 4 år.. Det er kun et godt mål, hvis han selv er enig - og det ville være rigtig dejligt, hvis han selv kom og sagde "når jeg er 4 år, vil jeg ikke bruge ble mere", for så er der udgangspunkt for et samarbejde - men lige nu er jeg bange for, at det kan gå galt, og at du kun bliver endnu mere frustreret...

Som jeg læser dit brev, så tisser han på toilettet og det fungerer med vandladningen. Det er rigtig godt! Og det skal I naturligvis holde fast i :) Men når han skal af med sin afføring, så tager han en ble på, og så laver han i den. Herefter får han den så af, bliver vasket og er så klar til at lege igen... Han kan således godt styre sin afføring. Han kan tydeligt mærke afføringstrang. Han kan også holde sig og vente på at han får en ble på. Så på den måde er der kontrol over at lave afføring - men mentalt er det svært for ham.

Og det kan godt være, at det er sådan, I så er nødt til at gøre i en periode. Men stille og roligt kan du naturligvis godt arbejde på at få dette ændret. I første omgang skal du overveje, om ...


Annonce

... han selv skal kunne tage sine bleer og tage dem på. Måske er det rart for ham, på den måde at føle sig selvhjulpen, men måske er det også lidt for let for ham at vælge den løsning... Du skal prøve at vurdere, om det at lade ham lave i bleen i en periode kan give ham ro omkring det hele og stille og roligt give ham mod til at prøve uden ble - hvis han kan gøre det i sit eget tempo :)

Men - hen af vejen så vil det være rigtig godt, hvis du kan holde fast i, at selvom han får ble på, når han skal af med sin afføring, så skal han stadig sidde på toilettet. Han kan altså ikke løbe rundt, sætte sig bag sofaen eller et andet sted - selvom han har ble på, så skal han sidde på toilettet og lave i bleen. Og i takt med at han så vænner sig til at sidde på toilettet, så kan I så forsøge uden ble... måske har I ikke flere bleer eller er nødt til at bruge et toilet et andet sted, fordi han pludselig skal på og I ikke er hjemme, og så må du motivere ham og vise ham, at du tror på ham og tror på, at han kan klare det - og lykkes det et par gange, så han faktisk oplever, at det godt kan lade sig gøre, så er det super godt. Så får han naturligt modet til at forsøge uden ble.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Prøv derfor at vurdere, om han mon af sig selv vil modnes, hvis du fortsat giver ham lov til at lave i bleen, når han i øvrigt tisser fint på toilettet og lyder til at kunne kontrollere sin afføring uden problemer.. Og hvornår du så kan begynde at kræve af ham, at han sætter sig på toilettet med bleen på, så han gradvist vænnes til, at det er der man sidder, når man har afføring. Det kan være et kompromis for jer i en periode indtil han så kan klare det helt uden :)

Håber du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

19. oktober 2017 | Renlighed | 3 år, 3 mdr.

Afføring, eller mangel på samme

Hej Helen, Min dejlige datter på 3 år, har nu igennem et halvt år sådan ca....

Læs hele brevet og Helens svar


27. juli 2017 | Renlighed | 3 år, 4 mdr.

Pottetræning - 3 år, 4 mdr.

Hej Helen. Hvordan får jeg min søn på 3 år og 4 måneder til at fortælle os...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


13. september 2017 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

Pottetræning igen

Hej Helen Jeg skrev for 4-5 måneder siden og spurgte, hvordan vi skulle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barnløshed

De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.

Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.

Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...

Læs mere i Babylex

Fødder

På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har umiddelbart ingen betydning og det retter sig efterhånden som barnet bliver ældre. Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil omkring to års alderen. Børns fødder skal holdes varme og det er vigtigt at barnet, fra det er helt lille, har et par små sokker på,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusinde tak for dit svar på mit sidste brev vedrørende min dreng. Det varmede at blive mødt med forståelse og indsigt – i forhold til lige netop den problematik vi var i på daværende tidspunkt.

Venlig hilsen
Mor til dreng på 3 år


Annoncer

Annonce