Annonce

Annonce

Svar: Lillebrors tisser i bukserne igen


20. december 2015

Kategori:
Alder:
4 år, 3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære mor

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at jeres dreng har været helt renlig gennem længere tid - og som jeg læser dit brev, så går det også fint i børnehaven, det er hjemme, han ikke går på toilettet...

At blive renlig tager tid, og for nogle børn tager det længere tid end for andre - når der sker uheld, er det derfor vigtigt at skelne imellem, hvorvidt uheldene sker, fordi han f.eks. har for travlt med at lege og "glemmer" at gå på toilettet - eller om de sker, fordi han lige nu har det svært. Hos jer lyder det faktisk som om, at han tisser og laver i bukserne, som reaktion på et eller andet...

Det kan, som du selv er inde på, godt handle om at storebror er startet i skole, bliver rost for sine evner til at læse, skrive osv. Og lillebror på en eller anden måde føler sig overset. Det kan også skyldes, at der sker nogle ting i børnehaven, som gør at han har det svært - og at han reagerer hjemme, fordi han der er tryg ved netop at kunne reagere... Årsagerne kan være rigtig mange og det vil være rigtig godt, at du forsøger at finde ud af, hvad det mon handler om.

Han kan godt have behov for ekstra opmærksomhed lige nu. Have brug for at I ser ham, inddrager ham, bruger tid sammen med ham og direkte sætter ord på, hvorfor han er noget særligt. Hvad det er han kan, som gør ham til noget særligt. Han vil - uanset hvad årsagen er - naturligt sammenligne sig med sin bror, og det vil være rigtig godt, at I har fokus på dem hver især, så han føler sig som noget særligt. ...


Annonce

...

Nogle 4 årige føler at vi voksne bestemmer det hele. Måske siger han direkte "du bestemmer alt! og giver udtryk for denne frustration. Børn kan i denne alder godt have en følelse af, at alle andre bestemmer - hvad han skal, hvornår han skal, hvorfor han skal - og han vil bestemme selv. Og noget af det han kan bestemme er, om han vil lave i bukserne eller gå på toilettet, ligesom han selv kan bestemme, om han vil spise eller ej...

Derfor kan det være en god idé, at I er opmærksomme på at inddrage ham, give ham små roller, ting som han skal sørge for og også meget gerne sige direkte til ham "vil du bestemme om...?" eller "det bestemmer du", så han direkte hører, hvor hans mening tæller.

Det vil også være en god idé, at du taler med ham om, at han nu skal til at gå på toilettet igen og at du vil hjælpe ham med at huske det. Han skal ikke mindes om det hele tiden, for så vil han naturligt reagere negativt, men det vil være rigtig godt, at I har lidt faste toilettider, så han kommer på toilettet i forbindelse med måltider, før han løber ud for at lege osv.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Udnyt også juleferien til at være sammen, hygge sammen og få skabt lidt ro omkring det hele:)

Og så skal du naturligvis være opmærksom på, om han kan have blærebetændelse og derfor tisse i bukserne eller om han kan have forstoppelsesproblemer. Det er vigtigt at sikre sig, at der ikke er en fysiologisk forklaring.

Jeg håber, du kan bruge dette lidt videre:)

Rigtig meget held og lykke fortsat og rigtig glædelig jul!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

19. oktober 2017 | Renlighed | 3 år, 3 mdr.

Afføring, eller mangel på samme

Hej Helen, Min dejlige datter på 3 år, har nu igennem et halvt år sådan ca....

Læs hele brevet og Helens svar


27. juli 2017 | Renlighed | 3 år, 4 mdr.

Pottetræning - 3 år, 4 mdr.

Hej Helen. Hvordan får jeg min søn på 3 år og 4 måneder til at fortælle os...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


13. september 2017 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

Pottetræning igen

Hej Helen Jeg skrev for 4-5 måneder siden og spurgte, hvordan vi skulle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex

Hofteklik

Alle nyfødte undersøges for hofteklik/hofteskred. Det betyder at lægen kan høre et lille klik, når han drejer barnets ben op mod maven og udad. Det skyldes at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse. Hvis barnet har hofteklik skal det behandles med en skinne, der holder benene i ”frøstilling”, så hofteleddet holdet på plads. Efter ca. 3 mdr. Er hoften stabil nok til at skinnen kan tages af.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dit svar - jeg gik 100% på ham og tommelfingeren. Det tog faktisk kun 3-4 dage, så ville han hellere ha sut end tommelfinger.

Tak fra Conrads mor


Annoncer

Annonce