Annonce

Annonce

Svar: Smide bleen - 3 år, 6 mdr.


18. oktober 2015

Kategori:
Alder:
3 år, 6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :) Jeg vil gerne dele lidt tanker med dig, så må du selv vælge til og fra, hvad du tænker, at du kan bruge:)

Årstiden taler ikke rigtig for at smide bleen - det er lettest, hvis man kan udnytte sommeren og det varmere vejr. Det er svært at gå rundt uden bukser efterår og vinter, og det er svært at nå toilettet i tide, hvis man skal ud af tykke bukser, flyverdragt osv. først - det er næsten dømt til at gå galt.

Når det kan svare sig nogle gange at tage bleen og bukserne af barnet og f.eks. lade ham løbe rundt i et par underbukser eller badebukser, så er det fordi han pludselig bliver opmærksom på, at han faktisk tisser. Når han tisser, så vil urinen løbe ned af benene, han vil kikke ned - måske blive lidt forskrækket - og I kan sige "nu tisser du" eller lignende og på den måde hjælper det ham til at fornemme, hvad det er for signaler, han skal lægge mærke til og I kan sige "næste gang du skal tisse, så skal vi skynde os ind på toilettet" eller lignende.

Renlighed tager dog tid og det er forskelligt hvor hurtigt børn bliver renlige. Nogle kommer igennem faserne meget hurtigt, andre bruger flere måneder på det. Der er tre faser:

1. Barnet registrerer, at det har brug for en ny ble og kommer og beder om at få en ren og tør ble på.

2. Barnet registrerer selve vandladningen og siger, "nu tisser jeg!".

3. Barnet når at sige til lige inden og løber med hjælp for at nå potte eller toilet i tide.

Jeg er ikke tilhænger af, at man tager bleen af for tidligt i selve renlighedstræningen. Jeg tror på, at man kommer længere med den succesoplevelse, det er at ha en tør ble, fremfor det nederlag det er, hver gang man står med våde bukser.

Derfor foreslår jeg at man indfører faste toilettider, så han følges på potte eller toilet på de tidspunkter, ...


Annonce

... hvor vi andre også tisser normalt. Det vil sige det første, når vi står op om morgenen, det sidste vi gør, inden vi går i seng (med børn kan det ofte være i forbindelse med aftenbadet), inden vi kører op for at handle, løber ud for at lege eller lignende.

I skal ikke spørge ham, om han skal tisse. I skal heller ikke spørge ham, om han har noget i bleen. I kan være sikre på at han svarer nej til begge dele - og hvis han ikke har tisset, så gør han det måske kort tid efter. I stedet skal I tage ham i hånden og følge ham ud på toilettet. I kan f.eks. sige "kom vi skal lige ud at tisse, før vi kører", og så tisser I, som en helt naturlig ting. Det er en regel, der gælder både børn og voksne, at man lige går på toilettet, før man skal ud at køre bil.

Om aftenen, når han skal i bad, og tager tøjet og bleen af, så beder I ham på samme måde om at sætte sig på toilettet, før han bliver badet. Stille og roligt, som et fast ritual.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Han har til at begynde med altså stadig ble på. Den bruges som et par underbukser, der trækkes op og ned. Hvis han tisser på toilettet, så er det super. Er bleen tør, så er det super og samme ble kan bruge igen. Hvis der ikke kommer noget på toilettet, så er det super fint, at han prøver og I prøver bare igen senere. Er der tis i bleen, så er det helt okay, så var det jo godt at han havde den på og han får en ny tør ble på - og næste gang prøver I så lidt tidligere, i håb om bedre at nå det.

Det er vigtigt, at I på den måde hjælper ham, så der er fuldstændig ro på. Han må ikke føle sig forkert, men skal fornemme, at det er helt okay og at I hjælper ham - I hjælper hinanden, det er et fællesskab. Det bedste udgangspunkt for et samarbejde er, hvis han selv begynder at give utryk for, at han gerne vil prøve toilettet:)

Håber I kan bruge disse tanker lidt videre:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

19. oktober 2017 | Renlighed | 3 år, 3 mdr.

Afføring, eller mangel på samme

Hej Helen, Min dejlige datter på 3 år, har nu igennem et halvt år sådan ca....

Læs hele brevet og Helens svar


27. juli 2017 | Renlighed | 3 år, 4 mdr.

Pottetræning - 3 år, 4 mdr.

Hej Helen. Hvordan får jeg min søn på 3 år og 4 måneder til at fortælle os...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


13. september 2017 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

Pottetræning igen

Hej Helen Jeg skrev for 4-5 måneder siden og spurgte, hvordan vi skulle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ører

Mange børn lider af øreproblemer og har ofte mellemørebetændelse. Det er vigtigt at børn bruger hue og undgår kulde og træk på ørerne. Det gælder om at undgå forkølelse, som ofte er medvirkende faktor for mellemørebetændelse. Børn der har ondt i ørerne vil ofte tage sig til øret og dreje hovedet fra side til side. Tit vil de have svært ved at sove, da trykket i mellemøret stiger, når barnet ligger ned og derved forøges smerten. Det kan derfor være en god idé at have barnet hovedgærde. Evt....

Læs mere i Babylex

Barnevogn

Når I skal købe en barnevogn er det vigtigt at I gør jer klart, hvad vognen hovedsageligt skal bruges til.

Skal den mest stå på altanen, eller skal den bruges til at gå lange ture med. Skal den kunne bæres op og ned ad trapper? Og skal den kunne være i bilens bagagerum?

Det er også vigtigt at tænke på årstiden. Både sommer, men især om vinteren, er det vigtigt at både kassen og kalechen er vandtæt. Om vinteren er det vigtigt, at både sider og bund er godt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Helen har altid et godt råd og det som overrasker mig mest er faktisk hvor go' hun er til at sætte sig ind i min verden og hvordan hun hurtigt fornemmer hvordan hun skal takle mig som person.

Camilla Martin


Annoncer

Annonce