Annonce

Annonce

Svar: Natble - 3 år, 6 mdr.


30. juli 2015

Kategori:
Alder:
3 år, 6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Kristine

Tak for dit brev :)

Det er rigtig dejligt, at jeres dreng har smidt bleen sidste år, og at det er gået så godt, som det er. Det er super, at han er renlig om dagen - men det er samtidig helt normalt, at han stadig har brug for ble om natten.

Mange børn har brug for bleen om natten til de er 5-6 år gamle, man siger at 70 % af børnene holder op med at tisse om natten før de er 7 år gamle, så der er altså lidt tid at løbe på endnu:)

Der er mange faktorer der spiller ind på, hvor meget børn tisser om natten. Når børn tisser i sengen om natten, så kan det blandt andet skyldes, at de ikke producerer nok antidiuretisk hormon. Vi udskiller et hormon om natten, som skal nedsætte vores urinproduktion, og hos mange børn er evnen til at producere dette hormon forsinket, og derfor tisse de i sengen. Det er arveligt - så hvis mor eller far har tisset i sengen, så vil det være større sandsynlighed for, at barnet også gør det. Og drenge vil ofte også være senere til at danne dette hormon end piger er det.

Derudover så er der nogle børn, som har en blære, der ikke helt kan rumme de mængder urin, som barnet producerer og derfor løber blæren over. Det kan faktisk godt være et problem, selvom barnet producerer hormon nok. Blæren og blærens evne til at rumme mængden af urin vokser i takt med at barnet bliver ældre, så mange børn vil vokse fra dette problem. Hos nogle børn vil man dog vælge at hjælpe lidt på vej ved f.eks. at trække tiden mellem vandladningerne om dagen og ved f.eks. at følge barnet på ...


Annonce

... toilettet sen aften…

Jeres dreng er stadig så lille, at der er stor grund til at tro, at han vil vokse fra det og derfor skal du fortsat give ham natble på. Det er dog en god idé, at du hjælper ham på toilettet om aftenen, før han kommer i seng, så du er sikker på at han har tisset godt af der. Ligesom det er rigtig godt, at du holder fast i, at han skal tisse på toilettet om morgenen og ikke i bleen. Hvis han vågner i løbet af natten f.eks. fordi han drømmer, så vil det også være en god idé, at du der følger ham på toilettet, lader ham tisse af og giver ham en tør ble på og putter ham igen. Men du skal ikke på nuværende tidspunkt vække ham, for at han kan komme ud at tisse.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


At han er blevet storebror kan naturligvis også spille ind - og stort tillykke med det:) Det lyder som om, at når storebror tisser om morgenen, så er det en måde at sikre sig lidt ekstra opmærksomhed. Det er derfor vigtigt, at du forsøger at få ham hurtigt ud på toilettet, men så giver ham ekstra nærhed og tæt kontakt, måske lader ham komme ind og putte mellem jer - når han først har været ude at tisse - så han fornemmer at I rigtig gerne vil ham, men samtidig også mærker, at han skal tisse af først. Da I forældre sandsynligvis også tisser af om morgenen, så kan I også vise ham det, tale om det, så han hører, at det er helt normalt og helt naturligt at man lige går ud på toilettet om morgenen og at man godt kan putte i sengen bagefter…

Jeg håber, du kan bruge dette lidt videre, og at det giver lidt ro :)

Fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

19. oktober 2017 | Renlighed | 3 år, 3 mdr.

Afføring, eller mangel på samme

Hej Helen, Min dejlige datter på 3 år, har nu igennem et halvt år sådan ca....

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2018 | Renlighed | 3 år, 11 mdr.

Renlighed, igen.

Hej Helen. Jeg skrev til dig i juli sidste år ang vores store dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sexliv

Der er meget forskelligt hvornår både kvinden og manden har lyst til at genoptage sexlivet efter en fødsel. For nogle par går der mange måneder før de begge er parate.

Mange tror at det kun er kvinden der skal være parat, fordi det jo er hende der har født, men mænd der har oplevet deres kone føde og har set barnet komme ud af vagina, kan også have svært ved at genoptage sexlivet.

Efter fødslen er kvindes hormonbalance anderledes, end før hun blev gravid, og en...

Læs mere i Babylex

Kolik

Kolik er den betegnelse man bruger om et barn der er helt utrøsteligt og skrigende og lægen ikke kan finde nogen anden præcis diagnose. Barnet får som regel disse skrigeture fra det er 4 uger til tre mdr. gammelt. Der er mange teorier om, hvorfor nogle børn får kolik. Nogle taler om umoden tarmfunktion, andre om psykisk uro i familien og atter andre om helt andre ting. Uanset hvad årsagen er, så er det altid ulideligt både for forældre og barn at være i en situation, hvor barnet græder og er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det kan ikke siges for mange gange. Din bog om barnets søvn er helt fantastisk og hver gang jeg læser i den giver den mig ro i stedet for at stresse over at mit barn ikke nødvendigvis sover 16-20 timer i døgnet i en alder af 3 mdr, som man læser mange andre steder.

Hilsen mor til pige på 3 måneder


Annoncer

Annonce