Annonce

Annonce

Svar: Natble 6 1/2 år


22. juli 2015

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Mor

Tak for dit brev :)

At kunne holde sig tør om natten handler ofte om fysiologisk modenhed og 70% af alle børn kan holde sig tørre om natten, før de bliver 7 år. Jeres dreng er 6.5 år gammel, og du fortæller, at han nogle gange har en tør ble om morgenen, men ikke alle morgener og der er derfor god grund til at tro, at det kommer hen af vejen…

At der er tale om en fysiologisk (u)modenhed betyder at han ikke kan gøre for det. Han er klar, når han er klar. Det er sådan, at vi om natten producerer ADH (antidiuretisk hormon), som hjælper os med at holde os tørre om natten. Og nogle børn er længe om at producere tilstrækkeligt af dette hormon.

Hos andre børn handler det om, at deres blære ikke kan holde på den mængde urin, som barnet producerer. Barnet kan godt producerer hormon nok, men blæren "løber over" og derfor tisser barnet i sengen om natten.

Nogle børn har også problemer med de signaler som skal sendes til hjernen når blæren er fuld, så de registrerer, at de skal tisse og derfor vågner og går på toilettet. Atter andre børn sover så dybt, at de simpelthen ikke mærker at de skal tisse og derfor ikke vågner - men tisser i sengen.

Så længe jeres dreng ikke har en tør ble hver morgen, så er I nødt til at give ham en ble på. Gør ikke noget større nummer ud af det, men brug den som en sikkerhed. Det er en succesoplevelse at vågne op med en tør ble, det er altid et nederlag med en våd seng - og er bleen våd om morgenen, så var det jo godt, at han havde den på, han kan stadig gå på toilettet:)

Du skal naturligvis også sørge for, at han får væske nok hele ...


Annonce

... dagen igennem, så han ikke behøver søge ekstra væske om aftenen og om natten. Det er vigtigt, at hans tørst slukkes løbende. Han skal have lov til at drikke, hvis han er tørstig og om dagen må du gerne opfordre ham til at drikke ekstra. Om aftenen skal væskeindtaget så naturligt nedsættes.

Følg ham også på toilettet før sengetid, så du sikrer dig, at hans blære er blevet ordentligt tømt, før han lægger sig til at sove. Det vil være rigtig godt, hvis du kan få ham til at sidde ned og tisse her, da hans blærer tømmes bedre, hvis han sidder ned end hvis han står op. På den måde kan du hjælpe ham til bedre at holde sig i løbet af natten.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Vågner han nogle gange om natten? Kalder på jer, vågner af en drøm osv.? Hvis det sker, så udnyt tidspunktet til at følge ham på toilettet, så han lærer at stå op og gå ud og tisse, hvis han vågner. Du skal altså ikke vække ham om natten, men må gerne udnytte, hvis han vågner af sig selv om natten:)

Hvis han fortsat tisser i sengen om natten i løbet af de næste måneder, så vil det være rigtig fint at I drøfter det med lægen. Er han begyndt i skole? Når han starter i skole, så vil skolelægen eller skolesundhedsplejersken også tale med jer om renlighed om natten. Der findes forskellige muligheder - hvis det viser sig, at han ikke producerer hormon nok, så kan man behandle ham medicinsk. Hvis han derimod ikke registrerer, at han skal tisse, og han sover meget dybt, så kan han have glæde af et ringeapparat. Prøv dog i første omgang om nogle af ovenstående råd og tanker kan hjælpe jer videre:)

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

19. oktober 2017 | Renlighed | 3 år, 3 mdr.

Afføring, eller mangel på samme

Hej Helen, Min dejlige datter på 3 år, har nu igennem et halvt år sådan ca....

Læs hele brevet og Helens svar


27. juli 2017 | Renlighed | 3 år, 4 mdr.

Pottetræning - 3 år, 4 mdr.

Hej Helen. Hvordan får jeg min søn på 3 år og 4 måneder til at fortælle os...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


13. september 2017 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

Pottetræning igen

Hej Helen Jeg skrev for 4-5 måneder siden og spurgte, hvordan vi skulle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barneseng

Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.

Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.

Den...

Læs mere i Babylex

Hormonbehandling

Hormonbehandling bliver brugt som fertilitetsbehandling, ofte i forbindelse med insemination.

Man giver kvinden hormontabletter som stimulerer kvindens ægløsning, så der modnes flere æg end normalt.

Derudover kontrollerer man kvindens ægløsningstidspunkt, ved hjælp af hormon-indsprøjtning, så man kan afpasse tidspunktet fuldstændig med samleje eller insemination.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusinde tak for en informationsrig hjemmeside og nogle virkelig fantastiske bøger om børn! Jeg har erhvervet mig hele din bog-serie og efter at have læst dem, bruger jeg dem stadig ofte som opslagsværk. Tak for dem!

Venlig hilsen
Cecilie


Annoncer

Annonce