Annonce

Annonce

Svar: Jaloux søn


6. august 2017

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev og tanker :)

Det er helt naturligt, for jeres dreng alder, at han kan blive ked af det og skubbe far væk, når I kysser og krammer. Når han ofte foretrækker mor og gerne vil have mor for sig selv, eller afviser far, så er det fordi det er dig, som har holdt barsel, dig der har ammet, har været der for ham hele tiden og tilbragt mest tid sammen med dig - og du nævner også, at stadig er det mor, som er mest på banen. Far arbejder meget og har ikke mulighed for at være så meget sammen med jer...

Det betyder dog ikke, at jeres dreng skal have lov til at afvise far, eller at I skal holde op med at kramme og kysse. Det er rigtig vigtigt, at I stadig viser ham, at I er glade for hinanden. Det er godt også godt, hvis I i situationen kan invitere ham med, så han ikke føler sig udenfor. Når han ser at i kysser og krammer, og han protesterer, så hold ikke op, men vis ham, at der også er plads til ham i jeres favn. At det at I er sammen ikke betyder, at han ikke også kan være der...

Når I mærker, at han kigger, når I kysser og søger mor, så gør det til en leg, giv ham en kildetur "nå skal du også være med, din lille bøllespire, så må du heller blive kildet lidt ..." og lad ham også gå mellem jer - fra mor til far og tilbage til mor, hvor I leger "jeg vil ikke give ham fra mig, jeg vil ikke tage imod ham" osv.. Selvfølgelig hele tiden på en måde, så han ikke bliver ulykkelig men oplever det som sjovt og okay at I begge 'deler ham' .. lidt svært at forklare, men jeg håber I forstår, hvad jeg mener :)

Det er også sådan, at små børn jo bruger os som et spejl og de identificerer sig med vores følelser. Det betyder, at hvis du f.eks. har tendens til at tage over, hvis du gernelt er den der hjælper ham, også selvom far er hjemme - fordi jeres dreng giver udtryk for at mor skal eller fordi det bare går lettere, hvis det er mor, som gør tingene.. så er du også med til at signalere, at du er bedst til det, og at far ikke kan. Og det kan naturligt gøre, at han vil skubbe far mere væk.

Det samme vil måden far reagerer på. Hvis far trækker sig, eller på anden måde bliver ked af det, når jeres dreng afviser ham, så er det naturligt også ekstra spændende at undersøge. Og det kan også gøre, at jeres ...


Annonce

... dreng så vil afvise far mere... Han vil med den alder han har blive mere og mere bevidst, og vil også gå mere og mere på opdagelse, det er vigtigt for ham at finde ud af ,hvordan verden fungerer, og det undersøger han også, ved at blive ked af det og protestere, når I kysser og krammer... :)

Med hensyn til at bide, så hører dette også alderen til, og det skyldes ofte, at han mangler ord. Han er stadig så lille, at han ikke kan sætte ord på sine tanker og følelser - og derfor reagerer han fysisk. Han har brug for rigtig lang tid til at lære at mestre og kontrollere sine følelser. Det tager lang tid at lære at bruge ord i stedet for at være fysisk reagerende, når man skal fortælle at noget er rigtig dejligt eller at noget er rigtigt svært og det bedste I kan gøre er faktisk at forsøge at forhindre at det sker.

Nogle gange vil det være kærtegn der kammer over, og som han ikke kan styre. Det at nusse jer, kærtegne jer, ae jer er svært at styre, han kan stadig godt have svært ved at styre og koordinere sine bevægelser, ligesom han kan blive så glad for jer, at han i stedet for at kysse kommer til at sætte tænderne i jer - og så ender han med at bide i stedet for at være kærlig.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Han kan også bide af andre grunde - i vuggestuen kan det f.eks. være fordi han har følt sig presset, det kan være et barn ,som har taget legetøjet fra ham, eller som har skubbet til ham eller lignende, eller det kan være en voksen, som han ikke føler lytter til ham - og han kan ikke sætte ord på dette. Han kan ikke sige "jeg føler mig trængt op i en krog" eller "jeg legede lige med den bil" eller "jeg vil gerne have du ser mig" - når han mangler ord, så bider han.

Det er rigtig godt, hvis man kan forsøge at forebygge at det sker - præcis som du gør, holde øje med ham og aflede ham, så han ikke når derud, hvor han ender med at bide. Jo flere gange han kommer til at bide, jo mere opmærksomhed man giver det, jo mere man skælder ham ud, jo større risiko er det for, at han vil bide igen. At det at bide bliver forstærket i ham. Derfor er det vigtigt at have ham under observation og nå at gribe ind, guide og hjælpe ham, så han ikke når derud, hvor det sker :)

Jeg håber, at du kan bruge dette videre - rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:

17. september 2017 | Opdragelse | 4 år, 11 mdr.

Vores søn hører ikke efter - 4 år, 11 mdr.

Kære Helen. Så har vi desværre brug for din hjælp igen. Vores søn på knapt...

Læs hele brevet og Helens svar


1. august 2017 | Opdragelse | 4 år, 1 mdr.

Fireårig sladrer

Hej Helen. Min datter er skilsmissebarn, og selvom samarbejdet kører rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


21. juli 2017 | Opdragelse | 21 mdr.

Vores søn er blevet en lille bølle

Hej Helen. Mange tak for dit sidste svar, det var bestemt brugbart. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


20. november 2017 | Opdragelse | 4 år, 11 mdr.

Fjolleri... og er han klar til skole?

Kære Helen, Vi skriver fordi vi har en søn, som vi er i tvivl, om er klar...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2017 | Opdragelse | 19 mdr.

Gør ikke, som jeg siger. Spaghetti i benene.

Hej Helen, nu er vi nået dertil, hvor vi har brug for hjælpe til opdragelse....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forkølelse

Hvis det lille barn er forkølet, kan han/hun få besvær med at spise, da det er svært at få vejret ordentligt igennem næsen. Det betyder også at barnet kan have svært ved at sove.

Her er et par gode råd:

- Hæv hovedenden, der hvor barnet sover, med et par bøger under madrassen

- Brug ammemælk eller saltvand som næsedråber. Dryp det direkte ned i næsen. Du kan evt. bruge en lille ske eller en pipette. Saltvandspipetter købes på apoteket.

Læs mere i Babylex

Tommelfinger

Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten øver det sig i at sutte på finger. Derfor er det ikke unaturligt at små børn ofte ses ligge og sutte på deres finger.

At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed.

Det er dog stadig vigtigt at barnet får den opmærksomhed og tryghed som det har behov for og ikke kun...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når jeg føler mig dum, så skriver jeg til dig, hvor saglighed, oplysthed og empati mødes på det smukkeste. Tak for det!

Hilsen
Mor på 39


Annoncer

Annonce