Annonce

Annonce

Svar: Når mor er væk - 3 år, 4 mdr.


23. november 2016

Kategori:
Alder:
3 år, 4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære skattepigens mor

Tak for dit brev :)

Det lyder rigtig dejligt med et 5-dages højskoleophold, og det er dejligt at lillebror kan være med, når han ikke er ældre :)

Du har sandsynligvis ret i, at det bliver svært for dig pludselig at skulle være væk hjemmefra så mange dage - og du kommer naturligt til at savne jeres datter. Det er kun naturligt, at du har det sådan :)

Med den alder hun har, vil det være svært for hende at forholde sig til dagene, og hvor lang tid det er - måske kan det hjælpe hende, hvis du laver en nedtællingsseddel, som kan hænge på køleskabet. Så kan hun sammen med far tælle ned, hvornår du og lillebror kommer hjem igen, ligesom der måske på den snip, de klipper af, kan stå, hvad der skal ske netop den dag - så det også bliver tydeligt for hende, hvad hun skal og hvor spændende hendes dag bliver.... :) Du kan lave en nedtællingsseddel f.eks. lørdag formiddag, og der forklare hende, at du skal af sted mandag. Så ved hun besked et par dage før...

Om du vil kalde det arbejde eller blot sige, at du skal på højskole og fortælle lidt om, hvad du skal lave eller lære der - det afhænger helt af, hvad du har det bedst med. Jeg synes, man skal forsøge at være så ærlig ...


Annonce

... som muligt, uden at sige noget, som gør hende unødigt ked af det - og jeg synes ikke du skal kalde det ferie :)

Du kan overveje, om hun kan have glæde af, at du ringer hjem, eller om det vil forstyrre hende for meget.. måske er hun lige igang med en leg og har ikke "tid til at snakke med mor", når du ringer.. Modsat har hun måske brug for, at hun lige kan ringe og sige godnat til dig - det må far vurdere. Her er børn meget forskellige og man kan ikke altid vide på forhånd, hvad der vil være bedst :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Og heldigvis, så har hun jo en far, der også fungerer som primær omsorgsperson og som naturligt vil være der for hende, når mor ikke er der - ligesom hun har et sæt bedsteforældre der elsker hende højt, så hun er godt dækket ind, når mor er væk :)

Og så må I, far og bedsteforældrene naturligt gerne gøre et særligt stort nummer ud af at hun netop skal være sammen med far og dem, så det opleves som noget helt særligt, og som noget hun kan - lillebror er jo for lille til at kunne dette :) Så det vendes til noget positivt for hende...

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre - rigtig meget held og lykke med det hele, og jeg håber, at du får et hyggeligt ophold sammen med dine veninder :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:

17. september 2017 | Opdragelse | 4 år, 11 mdr.

Vores søn hører ikke efter - 4 år, 11 mdr.

Kære Helen. Så har vi desværre brug for din hjælp igen. Vores søn på knapt...

Læs hele brevet og Helens svar


1. august 2017 | Opdragelse | 4 år, 1 mdr.

Fireårig sladrer

Hej Helen. Min datter er skilsmissebarn, og selvom samarbejdet kører rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


21. juli 2017 | Opdragelse | 21 mdr.

Vores søn er blevet en lille bølle

Hej Helen. Mange tak for dit sidste svar, det var bestemt brugbart. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


9. august 2017 | Opdragelse | 17 mdr.

Jaloux søn

Hej Helen Jeg skriver til dig angående min søn på knapt halvandet år. Han er...

Læs hele brevet og Helens svar


20. november 2017 | Opdragelse | 4 år, 11 mdr.

Fjolleri... og er han klar til skole?

Kære Helen, Vi skriver fordi vi har en søn, som vi er i tvivl, om er klar...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Erstatning for mælk

Hvis du af en eller anden grund ikke ammer dit barn eller ønsker at supplere din amning med mælk, så skal det være modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk før det er tidligst 6 mdr. gammel og da stadig kun i begrænset mængde (smagsprøver i kop).

Der findes forskellige former for erstatning, noget kan bruges fra fødslen og andet først fra barnet er mindst 4 mdr. gammelt. Erstatninger kan købes i pulverform, som blandes op med kogt, afkølet vand, eller flydende i...

Læs mere i Babylex

Rhesus-uforlignelighed

Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.

Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.

Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej

Så er Viggas mor på banen igen og sidder her med smil på læben og tænker over at du fik ret igen..... du har en fantastisk brevkasse og jeg ville være helt lost uden den :))

Tak for en dejlig brevkasse og undskyld jeg ikke kan gøre mine breve kortere :))

Med venlig hilsen
Viggas mor


Annoncer

Annonce