Annonce

Annonce

Svar: Nedtrapning af mælk


10. december 2017

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Carina

Tak for dit brev, og hvor dejligt at høre at du er "kæmpe fan af mine dagsplaner" og min bog om børn og mad :) Tak for det :)

Det er rigtig dejligt, at din dreng er kommet så godt igang med skemaden og lyder til at spise varieret og godt i løbet af dagen. Det skal du naturligvis holde fast i og det er derfor til dels også rigtigt, at han skal have mad efter, hvad han viser sig parat til. Men når det er sagt, så er det dog ofte en god idé at give ham en lille smule ekstra tid, fordi han er født lidt før tid, og ofte vil det være rigtig godt, at du forsøger at finde en "mellem-alder" - altså tidspunktet mellem hvornår hans termin var og hvornår han blev født. Og det betyder, at hvis han f.eks. er født 4 uger før tid, så kan det være en god idé at rykke ham ca. 2 uger... Det vil altså sige, at I stedet for at trappe ham ned i flaske når han er 7 måneder, så kan du roligt vente til han er 7.5 måned. Det sker der ikke spor ved, tværtimod.

Det er også helt okay, at han ikke altid når op på sit udregnede behov for mælk. Nogle børn har en rigtig god evne til at optage næringen fra deres erstatning og vokser og trives derfor rigtig godt, selvom de ikke altid når op på den udregnede mængde. Og så længe han trives, tager på, tisser godt og udvikler sig godt, så er det helt fint. Du skal ikke presse ham til at drikke mere, end han kan, men forsøge at lade ham styre behovet nogenlunde selv. Så når du tilbyder ham flaske, så må du gå ud fra, at han tager det, som han har behov for....

Det kan være rigtig dejligt at give flaske, fordi man jo så præcist ved, hvor meget barnet egentlig drikker - hvilket man ikke kan vide, når man ammer. Så børn der ammes vil naturligt også indtage forskellige mængder mælk, men det er man bare ikke helt ...


Annonce

... så opmærksom på... Og nogle gange kan det også være lidt frustrerende, når man giver flaske, når barnet så ikke drikker nok - men så længe han trives, er det som sagt helt okay:)

Jeg synes, at du skal forsøge at fjerne flasken om formiddagen først, fordi det ikke kun handler om, at skære ned i hans mælkeindtag, men også handler om, at han stille og roligt skal lære at blive puttet til lur uden at få flaske først. Så du nu begynder at arbejde bevidst på at han kan sove uden at få flasken altså stille og roligt vænner ham til at adskille mælk og søvn.. En overgang kan du vælge at tilbyde ham lidt mme af en kop, men fremadrettet skal han blot have vand at kop sammen med sit mellemmåltid om formiddagen og mælken helt undværes der.

Flasken før middagsluren bibeholdes, men om eftermiddagen skal han gradvist gå over til at få lidt grød - og ikke længere tilbydes flaske. Da han ikke er ældre end han er, og du fortæller, at han ikke drikker så store mængder mælk, så synes jeg dog, at det er helt fint hvis du bibeholder flasken om eftermiddagen et par uger eller mere endnu.. og så ser, hvordan han fremadrettet reagerer, og hvad han virker til at have behov for. Det er bedre, at du giver ham en flaske om eftermiddagen, end at han begynder at vågne og have behov for en ekstra flaske om natten, fordi han om dagen ikke har fået drukket nok.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Og stille og roligt kan han så gå over til at få lidt grød med frugtmos som eftermiddagen eller du kan give ham lidt frugtmos med mme på - så får han også lidt mælk den vej igennem, før han så skal kunne undvære mælken om eftermiddagen helt. Og sammen med sin grød kan han tilbydes vand af kop.

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke :)

Fortsat god appetit - og rigtig god jul!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

20. september 2017 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Spise vanskeligheder baby knap 4 måneder

Kære Helen. Jeg har i længere tid fulgt din rådgivning på sidelinjen, og...

Læs hele brevet og Helens svar


9. august 2017 | Kost og ernæring | 3 mdr.

Overgang til grød/vælling

Hej Helen. Viktor er i morgen, mandag, 15 uger. Jeg er interesseret i at...

Læs hele brevet og Helens svar


6. oktober 2017 | Kost og ernæring | 14 mdr.

Rejer og mad til madkassen

Hej Helen Udover at få en varieret kost, er det så i orden at min søn får...

Læs hele brevet og Helens svar


2. oktober 2017 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Kefir til børn

Hej Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål i dag :) Jeg spiser selv...

Læs hele brevet og Helens svar


29. september 2017 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Dreng 11 måneder vil ikke længere spise

Hej Helen Tak for en god brevkasse, som vi ofte følger :) Vores dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Mekonium

Mekonium er betegnelsen for den første afføring som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.

Det der kommer ud er det fostervand, som barnet har slugt da det lå inde i maven. Det indeholder balndt andet hår og afstødte hudceller.

Når barnet begynder at få mælk bliver afføringen langsomt mere gullig og grødet og med en let sødlig lugt.

Læs mere i Babylex

Mellemmåltid

Børn har brug for at få 2-3 mellemmåltider i løbet af dagen. Børn over 1 år bevæger sig ofte meget og mellemmåltiderne sikrer deres energibehov. Derfor skal mellemmåltider også være sunde.

Mellemmåltider kan være:
- Grovbolle f.eks. havregrynsboller, eller grovbrød med lidt frugt
- Rugbrødssnitter med smør, ost, frugt
- Frisk frugt, råkost, agurkestænger, knækbrød
- A38 med rugbrødsdrys

Børn mellem 1-3 år bør have serveret letmælk at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.

Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!

Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.

Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!

De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.

Familien S


Annoncer

Annonce