Annonce

Annonce

Svar: Fra to til tre flasker! Hvordan kommer vi tilbage?


19. oktober 2017

Alder:
11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære lykkelige mor

Tak for dit brev :)

Da jeres datter gennem længere tid har trives rigtig fint med 2 flasker i døgnet, så bør hun fortsat kunne dette, og selvom hendes alder, udvikling osv. måske kan gøre, at hun lige nu vågner og har brug for lidt ekstra mælk/væske og måske også den tryghed der ligger i dette, så vil det være rigtig fint, hvis I kan trappe ud af den ene flaske.

I kan enten vælge at fjerne flasken før middagsluren og her en overgang tilbyde hende lidt mme af en kop, så hun lærer at sove middagslur uden at få flaske/mælk først... Det vil være rigtig fint i forhold til hendes alder. I kan også vælge at fjerne en af aften/natflaskerne og umiddelbart tænker jeg, at det nok vil være bedst at trappe ud af flasken kl 03/04.. Det er naturligt hårdt at blive vækket på det tidspunkt, og dertil kommer, at det ikke kan udelukkes at mælk midt om natten kan påvirke hendes indtag af morgengrød - og det er netop vigtigt, at hun spiser og også drikker tilstrækkeligt hele dagen igennem, for at kunne undvære flaske/væske om natten...

Du fortæller, at hun aldrig har taget imod en drømmeflaske, men at hun nu er begyndt at vågne og efterspørge en flaske mellem kl 22-24, og jeg tænker, at det kan være en god idé at tilbyde ...


Annonce

... flaske her fremfor om natten. Det er også med til at sikre, at hun ikke vågner kl 03, fordi hun reelt er tørstig. Også fordi hun ikke får flaske i forbindelse med at hun puttes til natten (hvilket i øvrigt er rigtig fint, fordi hun så ikke er afhængig af flaske i munden for at sove :)).

Og så vil jeg ikke anbefale jer, at I fortynder hendes mme, men i stedet anbefale, at I skærer ned i mængden af mælk, så hun får mindre og mindre af gangen. Det vil sige, at hvis hun lige nu drikker 200 ml, så skruer I ned til 180, så 160, 140, 120 ml og på den måde trapper I hende stille og roligt ud af det behov. Samtidig skal I så naturligt sikre jer at hun drikker og spiser nok hele dagen igennem, ligesom I også meget gerne må hjælpe hende med kærtegn, putteklud, beroligende ord, stillingskift, måske en lille sang eller lignende - et ritual, som på sigt naturligt vil hjælpe hende videre i søvnen og tage over, hvor hun får flasken lige nu.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Prøv om I kan hjælpe hende videre i egen seng, så I holder fast i at hun fortsat sover der. Giv hende gerne flasken med den gradvist nedtrappede mængde mælk i direkte i sengen, så hun ikke vænnes til at skulle op i favn om natten, men fortsat sover hvor hun er puttet :)

Håber I kan bruge dette lidt videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

20. september 2017 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Spise vanskeligheder baby knap 4 måneder

Kære Helen. Jeg har i længere tid fulgt din rådgivning på sidelinjen, og...

Læs hele brevet og Helens svar


9. august 2017 | Kost og ernæring | 3 mdr.

Overgang til grød/vælling

Hej Helen. Viktor er i morgen, mandag, 15 uger. Jeg er interesseret i at...

Læs hele brevet og Helens svar


6. oktober 2017 | Kost og ernæring | 14 mdr.

Rejer og mad til madkassen

Hej Helen Udover at få en varieret kost, er det så i orden at min søn får...

Læs hele brevet og Helens svar


2. oktober 2017 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Kefir til børn

Hej Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål i dag :) Jeg spiser selv...

Læs hele brevet og Helens svar


29. september 2017 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Dreng 11 måneder vil ikke længere spise

Hej Helen Tak for en god brevkasse, som vi ofte følger :) Vores dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ekstra væske

Børn der får flaske kan i visse periode have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.

Væsken kan gives som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.

Børn som bliver ammet har ikke behov for kogt vand ved siden af brystet. Hvis barnet ligges til, når det viser behov, har barnet mulighed for at die kortvarigt og dermed få den...

Læs mere i Babylex

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter hvordan barnet lejres. Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn altid lejres på ryggen, da dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side hver gang det sover, da dette kan medføre at barnet får en skæv hovedfacon og bliver flad i den ene side af nakken/baghovedet. Du kan hjælpe barnet ved forsigtigt at dreje hovedet til forskellig side, når det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tusind tak for denne form for brevkasse - den er helt fantastisk for en 1. gangs mor som mig, som altid er bekymret for om jeg nu gør tingene godt nok:-) Så et tak herfra.

Helle, mor til dreng på 1 år


Annoncer

Annonce