Annonce

Annonce

Svar: Udtrapning af natflasker


10. juli 2017

Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Sabine

Tak for dit brev og hvor dejligt at høre, at du kan bruge min dagsplan, og at det fanger interessen for at spise lidt mere, at jeres dreng nu begynder at spise med gaffel :) Super godt, ligesom det skal være!

De fleste børn har i 9 måneders alderen brug for 3 flasker, og jeg anbefaler normalt, at disse ligger før middagslur, aften og sen aften. Og i 10 måneders alderen vil det ofte være passende med 2 flasker - og de kan enten ligge før middagslur og aften, eller aften og sen aften.. Og i forhold til jeres dreng og den beskrivelse du giver af ham, så vil jeg foreslå, at I i 10-12 måneders alderen tilbyder ham mme af en kop før han puttes til middagslur, og at I bibeholder flaske aften og sen aften.

Det vil være fint, at de i vuggestuen tilbyder mælk af kop, før han skal sove til middag. Og det vil hjælpe ham (og jer) til mere ro aften og nat, hvis han får sine to flasker - aftenflasken og drømmeflasken, og disse to flasker må meget gerne bibeholdes til han er 1 år. Efter et års alderen kan du så begynde at trappe ud af drømmemåltidet, men ikke før:)

Og når du trapper ud, så gøres det ikke ved, at fortynde modermælkserstatningen. Det er vigtigt, at du følger blandingsforholdet, så han får de næringsstoffer via mælken, som han har behov for. I stedet for at fortynde mælken, skal du skære ned i mængden...

Lige nu vænnes han ikke til at drikke mindre om natten - han får stadig vand, og det han skal lære er at sove uden at behøve væske om natten. Han skal ikke have vand i stedet for mælk, men have mindre og mindre mælk. Så i stedet for at give ham 140 ml, så får han 120, 100, 80 ml osv. indtil han helt kan undvære mælken, undvære sin flaske.

Samtidig skal du naturligvis forsøge at øge hans indtag af vand i dagtimerne, så du sikrer dig, ...


Annonce

... at han ikke vågner kl 04, fordi han reelt er tørstig. Ligesom det vil være rigtig godt, at du også stadig bibeholder godnatgrøden, som en fast del af putteritualet. Den er med til at sikre, at han ikke vågner, fordi han er sulten.

Og så skal du om natten kl 04 forsøge at hjælpe ham videre i søvnen med stillingskift, beroligende ord, en putteklud, sut eller lignende, så han mærker, at du er der og lulles videre i søvnen, men uden at han behøver mælk eller vand. Stille og roligt trappes flasken ud og noget andet sættes i stedet :) Og du kan roligt hjælpe ham med stillingsskift. Han vil, med den alder han har nu, bruge sig selv rigtig meget motorisk og det betyder, at han om natten vil øve sig, tumle rundt, lægge sig op i kravlestilling og rokke frem og tilbage, sparke dynen af, trille om på maven eller skubbe sig helt ud i et hjørne af sengen - og han kan ikke selv finde ud af at komme tilbage igen, kan ikke finde ud af at blive lagt i en rar stilling igen - og det må du hjælpe ham med :)

I takt med at han motorisk bliver stærkere om dagen, så vil han også begynde at kunne det om natten. Derfor er det naturligt, at du lige nu skal hjælpe ham til fysisk ro om natten, og du skal gøre det med så lidt aktivitet fra din side som muligt. Så han på sigt lærer at komme videre i søvnen mere eller mindre på egen hånd :)


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Når han starter i vuggestue, så kan I godt opleve ekstra urolige nætter, og her vil det højst sandsynligt være en hjælp for jer, at han stadig får sit drømmemåltid :)

Rigtig meget held og lykke med det hele - og i forhold til start i vuggestue, så vil jeg anbefale min bog "Ha en god dag, skat", som jeg har skrevet sammen med Erik Sigsgaard, der blandt andet er børneforsker.

Rigtig meget held og lykke med det hele fortsat - og rigtig god sommer!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

6. oktober 2017 | Kost og ernæring | 14 mdr.

Rejer og mad til madkassen

Hej Helen Udover at få en varieret kost, er det så i orden at min søn får...

Læs hele brevet og Helens svar


2. oktober 2017 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Kefir til børn

Hej Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål i dag :) Jeg spiser selv...

Læs hele brevet og Helens svar


29. september 2017 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Dreng 11 måneder vil ikke længere spise

Hej Helen Tak for en god brevkasse, som vi ofte følger :) Vores dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2017 | Kost og ernæring | 22 mdr.

Kræsenhed og ensformig kost

Kære Helen Først tak for hjælp og vejledning til tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


4. oktober 2017 | Kost og ernæring | 22 mdr.

Mad og kræsenhed

Hej Helen, Vi har brug for din hjælp til spisesituationerne med vores søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex

Udstyr

Tænk fremad når du skal vælge, hvad du køber til dit barn. Et barn får brug for rigtig mange ting og meget er ofte dyrt og bruges kun i kort tid. Derfor kan visse ting købes brugt, eller måske kan I låne eller arve. Det kan godt betale sig.

Autostol, kravlegår og andre babyting kan lejes flere steder og til meget fornuftige priser.

Senge, høje stole, autostole, og andre større anskaffelser bør være mærket DVN (Dansk Varefakta Nævn) eller DS (Dansk Standard). Det er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for dit svar. Det var lige hvad jeg havde brug for!

Tak fra Emmas (18 måneder) mor


Annoncer

Annonce