Annonce

Annonce

Svar: Amning og MME i mad


26. juni 2017

Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Charlotte

Tak for dit brev :)

Det er rigtig fint, at du fortsat tilbyder din datter brystet og muligheden for et dreamfeed om aftenen, så længe hun gerne vil det, så skal hun have lov. Også selvom det bliver mere og mere kortvarigt. Når der ikke er noget at komme efter, så vil hun sige fra og et eller andet sted tænker jeg, at det er rigtig fint, at hun selv siger fra og du her følger hendes behov - det er alt andet lige lettere at stoppe på denne måde, end at du ønsker at stoppe, og hun så ikke er parat til det :) Så prøv at følge de signaler, hun giver dig, prøv at følge hende behov og hav det godt med det :)

Det er rigtig fint med Hipp Organic fra 6 måneder. Hipp laver fine erstatninger, det er sandsynligvis den som i DK hedder Hipp Baby Combiotik, som er en økologisk erstatning. Du kan bruge den på to måder:

Du kan komme pulveret i grøden, ud fra mængden af vand, som du laver grøden af. Det vil sige, at hvis du kommer 50 ml vand i grøden, når du koger gryn og flager op, så kan du komme den mængde pulver, som passer til 50 ml (fremgår af pakken) direkte i grøden.

Du kan også lave erstatningen på forhånd. Altså blande kogt vand og pulver og have det stående parat i en flaske i køleskabet (følg brugsvejledningen) - og så bruge det som var det en mælkekarton, du tog fra. Du kan koge grøden op med modermælkserstatningen i stedet for vand, eller du kan koge grøden med vand og så tilsætte modermælkserstatning for at gøre konsistensen mere passende eller hælde erstatningen over grøden - så ...


Annonce

... du serverer "grød med mælk", hvis du forstår, hvad jeg mener :)

Du bør bruge den måleske, som følger med pakken. Det er antal strøgne mål. Og du bør bruge det antal af skeer, som Hipp i deres vejledning på bagsiden skriver svarer til x antal milliliter vand. Det er vigtigt, at du ikke ændrer på blandingsforholdet, så næringsindholdet og mængden af kalk, jern, vitaminer osv. passer.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Da din datter ikke længere ammes så meget, så må du gerne tilbyde hende lidt mme af en kop f.eks. til frokost eller sammen med godnatgrøden om aftenen. Det vil være rigtig fint, at du giver hende mme af kop til hun er 1 år. Det er dog vigtigt, at hun også tilbydes vand til måltiderne, så hun lærer at drikke andet end mælk :) Så til nogle måltider kan hun således tilbydes vand og til andre kan hun tilbydes mme - og vand kan derudover bruges som tørstslukker imellem måltiderne.

Mælk af kop kan du give hende lunt, så det minder lidt om at drikke modermælk. Eller du kan give hende det koldt, som alternativ til sødmælk - igen kan du så bruge mælk som du har stående klar i en flaske. Hvis du vælger at lave en flaske klar, som du så har stående i køleskabet, så bør du koge vandet, nedkøle det og iblande modermælks- erstatningspulveret og stille det på køl. Det kan ligesom mme på brik holde sig et døgn. Du skal naturligvis følge vejledningen på pakken, overholde de hygiejniske retningslinjer og sikre dig en køleskabstemperatur på max 5 grader :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke fortsat!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

ProduktnyhederLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

20. september 2017 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Spise vanskeligheder baby knap 4 måneder

Kære Helen. Jeg har i længere tid fulgt din rådgivning på sidelinjen, og...

Læs hele brevet og Helens svar


9. august 2017 | Kost og ernæring | 3 mdr.

Overgang til grød/vælling

Hej Helen. Viktor er i morgen, mandag, 15 uger. Jeg er interesseret i at...

Læs hele brevet og Helens svar


6. oktober 2017 | Kost og ernæring | 14 mdr.

Rejer og mad til madkassen

Hej Helen Udover at få en varieret kost, er det så i orden at min søn får...

Læs hele brevet og Helens svar


2. oktober 2017 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Kefir til børn

Hej Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål i dag :) Jeg spiser selv...

Læs hele brevet og Helens svar


29. september 2017 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Dreng 11 måneder vil ikke længere spise

Hej Helen Tak for en god brevkasse, som vi ofte følger :) Vores dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Pethidin

Pethidin er et morfinlignende stof, som gives som indsprøjtning til blandt andet fødende kvinder. Det bruges, hvis kvinden allerede tidligt i fødselsforløbet er meget træt og det hjælper hende til at samle kræfter igen.

En ulempe ved pethidin er, at det påvirker barnet og hæmmer barnets sutte og søgerefleks. Derfor giver man kun Pethidin, hvis man skønner at der er mindst 4 timer til kvinden føder. Bliver barnet mod forventning født før de 4 timer, så vil barnet få en modgift.

Læs mere i Babylex

Ekstra væske

Børn der får flaske kan i visse periode have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.

Væsken kan gives som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.

Børn som bliver ammet har ikke behov for kogt vand ved siden af brystet. Hvis barnet ligges til, når det viser behov, har barnet mulighed for at die kortvarigt og dermed få den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen!

Jeg er godt nok glad for at jeg kan skrive til dig, jeg udnytter det i fuld stil!!

Tak for dine mange gode svar. Jeg elsker dem!

Hilsen Sophie, mor til pige på 9 måneder


Annoncer

Annonce