Annonce

Annonce

Svar: Døgnrytme - mad og mængder


6. november 2016

Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev og hvor er det dejligt at høre, at det går så godt med både skemad og flaske. Det lyder som om, at det var det helt rigtige at holde lidt pause og så starte op igen, og nu tager jeres datter rigtig fint imod - dejligt!

Dagsplanen du sender er rigtig fin for hendes alder og hendes indtag af både skemad og mælk lyder meget passende. Det er meget fint med 2 skemåltider dagligt, på den måde får hun både grød og grøntsagsmos og dermed variation. Og det er meget fint med 6 flasker i døgnet - det sikrer hende alle de næringsstoffer, der er i mælken og sikrer samtidig også hendes væskebehov. Selvom du tilbyder hende vand af kop til maden, så kan dette ikke erstatte mælken, så de 6 flasker skal hun stadig have :)

Da hun lige er blevet 5 måneder og da hun vejer ca 9 kg, så er hendes væske-/mælkebehov naturligt stadig højt. Jeg skønner, at hun har brug for ca. 125 ml pr kg og det giver et døgnbehov på 1125 ml. Det lyder som om, at det er omkring dette hun indtager, nogle gange lidt mere, men det er helt okay. Hun lyder ikke til at overspise:)

Du må gerne prøve at øge hendes indtag af skemad, så hun spiser 1-1.5 dl. Så kan du se, om hun selv siger fra og også om hun så derefter måske stille og roligt vil indtage lidt mindre mælk i den efterfølgende flaske. Når hun nærmer sig 6 måneders alderen, må du meget gerne begynde at tilbyde hende skemad 3 gange dagligt, så hun tilbydes morgenmad, frokost og aftensmad. Du kan give ...


Annonce

... grød om morgenen, variere mellem grød (f.eks. øllebrød) og grøntsagsmos til frokost og give grøntsagsmos om aftenen. Du kan bruge frugt som topping på grøden.

Det er vigtigt, at mængden af skemad ikke er så højt, at det fjerner eller nedsætter hendes mælkeindtag for meget. Du skal finde en balance, som stadig giver plads i maven til begge dele. Nogle børn trives bedst med at spise 1.5 dl. 2 gange dagligt, andre børn trives bedre med at spise 1 dl. 3 gange dagligt - du må prøve at vurdere, hvad der passer bedst til jeres datter.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


En portion mad varierer meget i størrelse - nogle børn spiser "kun" 1 dl og andre kan uden problemer spise 2 dl. eller mere af gangen. Du skal ikke fokusere så meget på mængden af hvert måltid, men snarere forsøge at finde balancen, der giver hende plads i maven til også stadig at drikke mælk, fordi mælken stadig skal være hendes hovedindtag. Når hun bliver 7 måneder, vil hun ofte kunne spise større portioner og antallet af flasker sættes ned til 4 flasker i døgnet svarende til ca 750 ml...

Så prøv i løbet af denne måned at øge hendes indtag af skemad lidt, først ved at give hende lidt større portioner og derefter evt. forsøge med et 3. skemåltid, når hun nærmer sig de 6 måneder - og se om hun så naturligt sætter sit mælkeindtag lidt ned, uden at du begynder at fjerne flasker fra hende :) Og bibehold så endelig den gode gænge, som I er kommet ind i. Det er dejligt at høre, at det går så godt :)

Fortsat god appetit!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

6. oktober 2017 | Kost og ernæring | 14 mdr.

Rejer og mad til madkassen

Hej Helen Udover at få en varieret kost, er det så i orden at min søn får...

Læs hele brevet og Helens svar


2. oktober 2017 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Kefir til børn

Hej Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål i dag :) Jeg spiser selv...

Læs hele brevet og Helens svar


29. september 2017 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Dreng 11 måneder vil ikke længere spise

Hej Helen Tak for en god brevkasse, som vi ofte følger :) Vores dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2017 | Kost og ernæring | 22 mdr.

Kræsenhed og ensformig kost

Kære Helen Først tak for hjælp og vejledning til tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


4. oktober 2017 | Kost og ernæring | 22 mdr.

Mad og kræsenhed

Hej Helen, Vi har brug for din hjælp til spisesituationerne med vores søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Donorhjælp

Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:

1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.

Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.

Læs mere i Babylex

Renlighed

Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.

De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.

At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak igen for dine svar, jeg bliver så meget klogere :-).

Du rammer så præcist!

Glad påske til dig :o)

Mor til pige på 2 måneder


Annoncer

Annonce