Annonce

Annonce

Svar: Pletblødning måske graviditet? Eller?


30. januar 2018

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Sara

Tak for dit brev og velkommen til :)

Det lyder som om, at din menstruation normalt kommer helt regelmæssigt, og da dette har ændret sig, så er det rigtig godt, at du har taget en graviditetstest (eller mange:)) for tegn på graviditet er naturligt udebleven menstruation.

Der kan dog være mange andre årsager til at din menstruation udebliver, der er mange ting som spiller ind på din cyklus. Er du f.eks. stresset, kan det godt gøre at din menstruationscyklus ændrer sig...

Du skriver ikke noget om, hvorvidt du er i et forhold, om du arbejder bevidst på at blive gravid, og du således ønsker en graviditet, eller måske er bange for om du er gravid, fordi det ikke er planlagt, eller du ikke ønsker barnet - og det har naturligvis lidt at sige i forhold til, hvad du skal gøre nu.

Du kan vælge at se tiden lidt an. En graviditetstest måler mængden af graviditetshormonet HCG i din urin, og nogle kvinder er længere tid om at danne tilstrækkeligt HCG til at testen viser positivt. Hvis man tester tidligt i graviditeten kan man derfor godt risikere, ...


Annonce

... at testen viser negativt, selvom man faktisk er gravid. Hvis du gerne vil være gravid, kan du derfor godt se tiden an (selvom det er svært) og så tage en ny test om 1-2 uger, og se om du så får et positivt resultat.

Hvis du ikke ønsker at være gravid, så er det vigtigt, at du kontakter din læge med det samme - for er du gravid, selvom testen viser negativ, og du ønsker at få en abort, så er det vigtigt, at få det tjekket hurtigst muligt. Lægen kan lave en gynækologisk undersøgelse på dig og evt. også scanne dig eller henvise dig til en gynækolog. Og så må I sammen finde ud af, hvad I videre skal gøre herfra :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Torsdag 8. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Aarhus N

Tirsdag 13. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Vejle

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg tolker umiddelbart dit brev som, at du gerne vil være gravid - og det lyder bestemt ikke som om, at "der er noget alvorligt galt", som du spørger til :) Er du i tvivl og usikker på det hele, kan du naturligvis også altid kontakte din læge og bede om en samtale - også selvom de tests du har taget viser negativ :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - og ønsker dig alt det bedste, uanset hvad tiden bringer - knus med på vejen herfra :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

16. oktober 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Ømhed, prikken og stikken

Hej Helen, Jeg er gravid i uge 16 og har den sidste uges tid haft en...

Læs hele brevet og Helens svar


23. oktober 2017 | Graviditet | 15 mdr.

Negativ graviditetstest, men manglende mens

Hej Helen Jeg ved ikke om du kan komme med et bud på nedenstående spørgsmål,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vuggedød

Den egentlige årsag til vuggedød eller pludselig spædbarnsdød kendes ikke. Men man ved at der er visse faktorer som har betydning. Derfor har sundhedsstyrelsen følgende anbefalinger:

- Læg altid barnet til at sove på ryggen.

Hvis barnet sover på maven, er der risiko for at det ikke kan komme af med varmen og bliver overophedet.

- Undgå at ryge i graviditeten og undgå at barnet udsættes for tobaksrøg efter fødslen.

Læs mere i Babylex

Jordemoder

Når du konstaterer at du er gravid, skal du kontakte egen læge. Han/hun vil herefter automatisk sørge for at din jordemoder får besked og hun vil så indkalde dig til undersøgelse.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annoncer

Annonce