Annonce

Annonce

Svar: Ømhed, prikken og stikken


14. oktober 2017

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære C.

Stort tillykke med at du er gravid, hvor er det dejligt :) Og tak for dit brev og velkommen til!

Når man er gravid, så vil livmoderen skulle tilpasse sig det lille barn, og det betyder, at din livmoder vil vokse og også ændre lidt stilling i dit underliv. Det trækker i de ledbånd, der holder din livmoder på plads, og det kaldes ligamentsmerter. Dette opleves ofte især omkring uge 8, men kan sagtens som hos dig komme tidligere... Det kan føles lidt som menstruationssmerter.

Omkring uge 12, vil din livmoder være på størrelse med en stor grapefrugt og den vil sidde over dit skamben, og det kan ofte føles lidt hårdt, hvis du mærker med din hånd der. Det er måske den "hårde fornemmelse" du taler om, at du har :)

Og omkring uge 16, vil din livmoder være ret stor og den vokser stadig hurtigt. Det betyder, at du også her ofte vil kunne mærke ligamentsmerter - det opleves som små stik eller jag, det gør især ondt i lysken og nogle gange over skambenet. Og du kan opleve disse stik eller jag, hvis du f.eks. laver en pludselig bevægelse, rejser dig for hurtigt, nyser, hoster eller lignende. Når du laver disse hurtige eller pludselige bevægelser, så strammer ledbåndende sig sammen, for at holde livmoderen på plads. Der er altså her også tale om ...


Annonce

... ligamentsmerter, men de føles lidt anderledes end i 8. graviditetsuge, fordi din livmoder er betydeligt større nu.

Og jeg tænker derfor, at den ømhed og de prik og stik, som du føler, meget sandsynligt kan være ligamentsmerter. Der er dog ikke nogen grund til, at du går rundt og er urolig, så jeg vil anbefale dig, at du kontakter din jordemoder :) Jeg ved ikke, hvornår det første jordemoderbesøg ligger, hvor du bor, men ofte kommer man til jordemoder mellem uge 12-16, så hvis ikke du har været ved jordemoder, så tænker jeg, at du snart burde få en indkaldelse - du kan altid ringe og spørge :)

Du kan også bestiller en tid privat på en scanningsklinik, hvor du kan få lavet en scanning og se, at alt ser ud som det skal :) Da du er 16 uger henne nu, vil man på en scanning kunne måle din baby og se, at den vokser som den skal. Man vil også ofte kunne se kønnet, hvis du gerne vil vide det....


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Med hensyn til udflåd, så er det helt normalt, at du i graviditeten har mere udflåd end du normalt har. Og det er som du skriver, netop vigtigt, at det ikke lugter, ændrer farve eller skifter konsistens :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, og at det også giver lidt ro med på vejen :)

Jeg glæder mig til at følge dig og den lille baby fremover :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

23. oktober 2017 | Graviditet | 15 mdr.

Negativ graviditetstest, men manglende mens

Hej Helen Jeg ved ikke om du kan komme med et bud på nedenstående spørgsmål,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Amning og sex

Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.

Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.

Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...

Læs mere i Babylex

Børn i bilen

Der er fem gode huskeregler, når du skal transportere dit barn i bilen:

1. Det er vigtigt at barnets autostol passer til både barn og bil. Tag derfor både barn og bil med, når du køber autostol.

2. Sørg for at autostolen sættes korrekt fast. Følg brugsanvisningen og stram selerne så godt til som muligt, så stolen er godt fastspændt til sædet i bilen.

3. Vælg bagudvendt autostol så længe som muligt. Det er mest sikkert for barnet.

4....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Mange tak for dine mange meget gode og brugbare råd. Jeg er glad for at man kan skrive til dig. Ingen som jeg har mødt har så mange gode konkrete råd som du har og samtidig kan man altid mærke at det er med et stort hjerte. Tak! Persi


Annoncer

Annonce