Annonce

Annonce

Svar: Barbering og vask af krop i shampoo, der ikke er ren for skadelige stoffer


18. oktober 2015

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Maiken

Tak for dit brev og velkommen til - og stort tillykke med at du er gravid. Det lyder som om, at du allerede ved, at du venter dig en lille pige og det lyder som om, at du har det godt og graviditeten går rigtig fint, dejligt!:)

Det er rigtig godt, at du er opmærksom på kemi i hverdagen og at kemi kan skade dit ufødte barn. Der er især 7 gode råd at følge:

1) Undgå tobaksrøg
2) Drik ikke alkohol
3) Gør rent og luft ud
4) Køb miljømærket
5) Minimer kemikaliekontakt
6) Spis varieret
7) Minimer medicinindtaget

Jeg går ikke ud fra, at du hverken ryger eller drikker. Det lyder også som om, at du har en høj hygiejnisk standard, så du sørger sandsynligvis også for at gøre jævnligt rent. Du spiser sundt og varieret, du spiser ikke noget medicin - men du har ikke lige været opmærksom på, at den shampo du har brugt har indeholde kemikalier...

Den opmærksomhed har du så nu - og det bedste du kan gøre er, at skifte din shampoo, kropsvask, rengøringsmidler osv. ud, så du fremover bruger svanemærkede og blomstermærkede produkter. Vores hverdag består af rigtig mange produkter, som kan indeholde stoffer, som man mistænker for at kunne overføres til barnet i maven og give barnet unødvendige kemiske stoffer, som derfor kan skade barnet. Derfor anbefales det at begrænse kontakten med produkter, der indeholder kemikalier, - f.eks. rengøringsmidler, maling og hårfarve.

Hvis du vil være ekstra forsigtig, - og ikke kan finde et svanemærket produkt - så kan du gå uden om følgende stoffer: Butylparaben, propylpraben, octyl methoxycinnamate, 4-methylbenzylidene camphor, 3-benzylidene camphor, Benzophenone-3 og triclosan.

Hvis den shampo du har brug indeholder nogen af disse stoffer, så kan du jo ikke ændre på det som er sket - men kan igen ændre ...


Annonce

... fremover - og udskifte den shampoo osv. som du bruger. Du bliver således nødt til at tænke fremad og gøre hvad du kan fremover:)

Du skriver, at du er uddannet frisør - hvis du arbejder som frisør, så skal du i dit arbejde naturligt også være ekstra opmærksom. Det vil være rigtig godt, hvis du kan vaske hænder og arbejde med handsker på, når du f.eks. bruger shampoo, farvestoffer eller lignende. Det anbefales også, at du arbejder med ventilation, hvor du f.eks. farver hår, og der er risiko for udvikling af dampe og aerosoler.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg kan desværre ikke sige noget om, hvilken tærskel der er. Det man kan sige er, at små børn på grund af deres størrelse og udviklingsstadie naturligt er ekstra følsomme overfor kemikalier - det er noget man især er blevet ekstra opmærksomme på indenfor de sidste cirka 10 år. Man har mistanke om, at en række af de kemikalier, som vi bruger i hverdagen, kan påvirke en lang række processer i kroppen og påvirke f.eks. vores hormonbalance. Derfor skal du gøre det, du kan nu - og også når dit barn bliver født. Det er vigtigt, at du til din datter og i tiden frem medtænker, hvordan du kan minimere brug af kemikalier i hverdagen.

Jeg kan desværre ikke sige, hvad det betyder, at du har brugt shampooen til peeling og barberering - jeg tør ikke sige om det øger optagelsen af stoffer i kroppen. Jeg tænker dog, at du jo lyder til at være meget opmærksom på dig selv og dit velbefindende. Og det er også vigtigt, at du netop nyder din graviditet, føler dig sund og rask, og generelt har det godt og passer på dig selv. Jeg håber, at du kan finde lidt ro i at kikke fremad og gøre det bedste du kan fremover:)

Jeg glæder mig til at følge dig og høre om den lille pige, når hun på et tidspunkt kommer til verden:) Rigtig meget held og lykke fortsat!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

16. oktober 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Ømhed, prikken og stikken

Hej Helen, Jeg er gravid i uge 16 og har den sidste uges tid haft en...

Læs hele brevet og Helens svar


23. oktober 2017 | Graviditet | 15 mdr.

Negativ graviditetstest, men manglende mens

Hej Helen Jeg ved ikke om du kan komme med et bud på nedenstående spørgsmål,...

Læs hele brevet og Helens svar


31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Citrusfrugter

Hvis man har allergi overfor græspollen, så kan man nogle gange reagere på citrusfrugter som appelsiner og klementiner. Reaktionen vil ofte være kløe og hævelse af læber, mund og svælg. Og det bedste man kan gøre er ikke at spise de citrusfrugter, som man reagerer på.

Nogle børn vil også reagere med rødt udslæt om munden, når de spiser citrusfrugter. Det skyldes normalt frugtsyren, som generer barnets lidt sarte hud og handler således ikke om at barnet ikke tåler...

Læs mere i Babylex

Bøvse

Når babyer spiser, sluger de ofte en masse luft. Derfor har mange brug for at bøvse efter et måltid.

Den nemmeste måde at dit barn kan komme af med luften på er hvis du lægger barnet op mod skulderen og klapper eller stryger forsigtigt på ryggen. Hold barnet så højt, at barnets arme bliver løftet, så har luften lettere ved at komme ud.

Du kan også sidde med barnet foran dig på dit skød eller lægge barnet på din underarm og gå lidt rundt.

Spædbørn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Din bog om søvn har været os en rigtig stor hjælp.

Vores dreng er nu 16 måneder og vi har måtte erfare, at han hører til de børn der altid har haft et lille og uforudsigeligt søvnbehov. Men via din bog, har vi fundet ud af at give ham rutiner, der gør at han nu trives og udvikler sig sundt og godt.

Tak fordi du har skrevet den!

Hilsen de glade forældre


Annoncer

Annonce