Annonce

Annonce

Svar: Barbering og vask af krop i shampoo, der ikke er ren for skadelige stoffer


18. oktober 2015

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Maiken

Tak for dit brev og velkommen til - og stort tillykke med at du er gravid. Det lyder som om, at du allerede ved, at du venter dig en lille pige og det lyder som om, at du har det godt og graviditeten går rigtig fint, dejligt!:)

Det er rigtig godt, at du er opmærksom på kemi i hverdagen og at kemi kan skade dit ufødte barn. Der er især 7 gode råd at følge:

1) Undgå tobaksrøg
2) Drik ikke alkohol
3) Gør rent og luft ud
4) Køb miljømærket
5) Minimer kemikaliekontakt
6) Spis varieret
7) Minimer medicinindtaget

Jeg går ikke ud fra, at du hverken ryger eller drikker. Det lyder også som om, at du har en høj hygiejnisk standard, så du sørger sandsynligvis også for at gøre jævnligt rent. Du spiser sundt og varieret, du spiser ikke noget medicin - men du har ikke lige været opmærksom på, at den shampo du har brugt har indeholde kemikalier...

Den opmærksomhed har du så nu - og det bedste du kan gøre er, at skifte din shampoo, kropsvask, rengøringsmidler osv. ud, så du fremover bruger svanemærkede og blomstermærkede produkter. Vores hverdag består af rigtig mange produkter, som kan indeholde stoffer, som man mistænker for at kunne overføres til barnet i maven og give barnet unødvendige kemiske stoffer, som derfor kan skade barnet. Derfor anbefales det at begrænse kontakten med produkter, der indeholder kemikalier, - f.eks. rengøringsmidler, maling og hårfarve.

Hvis du vil være ekstra forsigtig, - og ikke kan finde et svanemærket produkt - så kan du gå uden om følgende stoffer: Butylparaben, propylpraben, octyl methoxycinnamate, 4-methylbenzylidene camphor, 3-benzylidene camphor, Benzophenone-3 og triclosan.

Hvis den shampo du har brug indeholder nogen af disse stoffer, så kan du jo ikke ændre på det som er sket - men kan igen ændre ...


Annonce

... fremover - og udskifte den shampoo osv. som du bruger. Du bliver således nødt til at tænke fremad og gøre hvad du kan fremover:)

Du skriver, at du er uddannet frisør - hvis du arbejder som frisør, så skal du i dit arbejde naturligt også være ekstra opmærksom. Det vil være rigtig godt, hvis du kan vaske hænder og arbejde med handsker på, når du f.eks. bruger shampoo, farvestoffer eller lignende. Det anbefales også, at du arbejder med ventilation, hvor du f.eks. farver hår, og der er risiko for udvikling af dampe og aerosoler.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg kan desværre ikke sige noget om, hvilken tærskel der er. Det man kan sige er, at små børn på grund af deres størrelse og udviklingsstadie naturligt er ekstra følsomme overfor kemikalier - det er noget man især er blevet ekstra opmærksomme på indenfor de sidste cirka 10 år. Man har mistanke om, at en række af de kemikalier, som vi bruger i hverdagen, kan påvirke en lang række processer i kroppen og påvirke f.eks. vores hormonbalance. Derfor skal du gøre det, du kan nu - og også når dit barn bliver født. Det er vigtigt, at du til din datter og i tiden frem medtænker, hvordan du kan minimere brug af kemikalier i hverdagen.

Jeg kan desværre ikke sige, hvad det betyder, at du har brugt shampooen til peeling og barberering - jeg tør ikke sige om det øger optagelsen af stoffer i kroppen. Jeg tænker dog, at du jo lyder til at være meget opmærksom på dig selv og dit velbefindende. Og det er også vigtigt, at du netop nyder din graviditet, føler dig sund og rask, og generelt har det godt og passer på dig selv. Jeg håber, at du kan finde lidt ro i at kikke fremad og gøre det bedste du kan fremover:)

Jeg glæder mig til at følge dig og høre om den lille pige, når hun på et tidspunkt kommer til verden:) Rigtig meget held og lykke fortsat!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

16. oktober 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Ømhed, prikken og stikken

Hej Helen, Jeg er gravid i uge 16 og har den sidste uges tid haft en...

Læs hele brevet og Helens svar


23. oktober 2017 | Graviditet | 15 mdr.

Negativ graviditetstest, men manglende mens

Hej Helen Jeg ved ikke om du kan komme med et bud på nedenstående spørgsmål,...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juli 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Graviditetskvalme

Kære Helen. Jeg er gravid og er ca 8 uger henne. Jeg lider ligesom under min...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tun og børn

Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.

Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.

Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...

Læs mere i Babylex

Nysgerrighed

At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent.

Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og grundigt undersøge verden omkring sig.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annoncer

Annonce