Annonce

Annonce

Svar: Plukveer?


13. april 2015

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære urolige

Tak for dit brev:)

Jeg synes, du skal ringe til din jordemoder og tale med hende:) Jeg er jo ikke jordemoder, men ud fra det jeg ved, så lyder det som om, at du skal have en sygemelding.

Det er helt normalt at have plukveer. Man kan sige at livmoderen øver sig og forbereder sig på den forestående fødsel, og man kan sagtens have mange plukveer igennem sin graviditet, uden at det er problematisk.

Det skader heller ikke dit barn, at du har plukveer. Det, at din livmoder spænder op, trækker sig sammen og bliver hård, er ikke ubehageligt for barnet. Du skal derfor ikke være bange for, at dine plukveer skader dit barn.

MEN plukveer må ikke gøre ondt - og det gør dine. Dine plukveer er så kraftige, at du er nødt til at stoppe med det du er igang med, og sådan skal det ikke være. Det kan godt være ubehageligt, og du kan naturligvis godt mærke det, men det må ikke gøre ondt. Hvis det gør ondt, så tyder det på at livmoderen arbejder lidt for kraftigt, og at du derfor kan risikere at gå i fødsel.

Behandlingen er, at du slapper af og får hvile. Og det er præcis det, du selv kan mærke, at når du har fri og kan lægge dig og slappe lidt af i løbet af dagen, så har du ikke nær så mange plukveer, og de føles ikke nær så voldsomt.

Det vil være ...


Annonce

... rigtig godt, hvis du på dit arbejde har mulighed for at lægge dig ned midt på dagen og slappe af. Det er netop afslapningen i løbet af dagen, som er vigtig. Det hjælper ikke på samme måde, hvis du tager en fridag en gang imellem. Og hvis du ikke kan dette med det arbejde du har, så synes jeg det er relevant at tale med jordemoder og læge om at få en sygemelding.

Det svære med plukveer er, at de kan føles meget forskelligt fra kvinde til kvinde, og som udgangspunkt er det som sagt helt normalt, at man har plukveer. Det er sandsynligvis derfor din læge har svært ved helt at vurdere, hvor kraftige dine plukveer er og siger, at man ikke kan "sætte tal på". Jeg mener at tommelfingerreglen er, at du ikke bør have mere end 5 plukveer i timen, du må ikke have dem igen og igen, de må altså ikke komme "rytmisk", og så må de ikke gøre ondt.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg synes, du skal kontakte din jordemoder allerede i dag og spørge, hvordan du skal forholde dig. Det er ikke hverken hysterisk eller pjattet. I sidste ende handler det jo om at sikre, at du går gravid så længe som muligt. Hvis du er i risiko for at føde for tidligt, så tæller hver dag, og det har rigtig stor betydning for jeres lille nye lillebror eller lillesøster og for hele jeres familie.

Rigtig meget held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

16. oktober 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Ømhed, prikken og stikken

Hej Helen, Jeg er gravid i uge 16 og har den sidste uges tid haft en...

Læs hele brevet og Helens svar


23. oktober 2017 | Graviditet | 15 mdr.

Negativ graviditetstest, men manglende mens

Hej Helen Jeg ved ikke om du kan komme med et bud på nedenstående spørgsmål,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vitaminer præmatur

Præmature børn, det vil sige børn som er født før 37 uge, har mindre jernreserver end børn født til tiden. Jerndepoterne er ofte opbrugt i 2 mdr´s alderen - afhængig af graden af præmaturitet og eventuelle fødselskomplikationer. Samtidig har præmature børn større væksthastighed.

Det er derfor nødvendig at starte med jerntilskud allerede fra 4 ugers alderen og fortsætte til barnet er et år, uanset om det får mere end 400ml modermælkserstatning dagligt.

Læs mere i Babylex

Cykelhjelm

Alle børn bør bruge cykelhjem, når de cykler. Det gælder både når de cykler selv og når de sidder i cykelstol, i en ladcykel eller i en cykelanhænger.

Vælg en godkendt hjelm. Det vil sige en hjelm med et CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078.

Derudover så skal hjelmen sidde rigtigt og det gør den når den dækker panden og sidder så stramt, at den ikke kan skubbes tilbage i nakken. I de fleste hjelme sidder skumgummipuder, som hjælper til at justere størrelsen, så...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for din uddybning – det var rart med et par konkrete forslag, og I aftes lykkedes det faktisk at sidde uden skrigeri… :)

Jeg tror at små skridt er den helt rigtige løsning, som du foreslog…

Dine svar hjælper altid UTROLIGT meget!

Tak, fra os i Tyskland


Annoncer

Annonce