Annonce

Annonce

Svar: Alkohol i starten af graviditeten


28. november 2014

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære du

Tak for dit brev og kæmpe stort tillykke med at du venter dig - hvor er det dejligt også selvom det ikke var helt planlagt:)

Mange kvinder drikker alkohol først i graviditeten - netop fordi de, som du, ikke ved at de er gravide og derfor ikke kan tage de nødvendige forholdsregler. Og du er derfor ikke alene om at stå i denne situation og det er helt naturligt, at du har alle de tanker og bekymringer du har. Du vil jo gerne gøre det bedste for dit barn og du ved at du derfor ikke bør drikke - og derfor skal du også fremover gør alt det gode du kan, for at passe på dig selv og den lille I venter:)

Der er lavet forskellige undersøgelser omkring alkoholindtag tidligt i graviditeten, blandt andet projekt "Bedre sundhed for mor og barn" (BSMB-undersøgelsen) og ifølge den, så vil alkohol i graviditeten kunne medføre tidlig abort. I jeres tilfælde er du dog så langt henne, at dette burde være uden betydning - og måske er det dette jeres læge har ment, når han/hun har sagt, at dit indtag af alkohol ikke har haft nogen betydning…

Undersøgelsen har blandt andet også set på det der kaldes "binge-drinking", som betyder at man har enkelt stående episoder, hvor man drikker 5 genstande eller mere. Ved denne undersøgelse fandt man, at kvinder der ...


Annonce

... havde haft mindst tre binge drinking episoder, havde en øget risiko for dødfødsel i forhold til kvinder, der aldrig havde drukket 5 eller flere genstande på én gang. Det så ikke ud til, at der er særlig grund til at være bange for at abortere, hvis man en enkelt gang har drukket mindst fem genstande ved en enkelt lejlighed.

Du fortæller, at du har været i byen to gange - hvor du har drukket - det man måske kan kalde for binge-drinking episoder og der burde ud fra ovenstående ikke være risiko ved dette.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg tænker, at du skal prøve at tage det stille og roligt. Passe på med at læse på nettet, for det vil naturligt gøre, at du bekymrer dig ekstra - og sandsynligvis bekymrer dig unødigt. Og så skal du gøre alt hvad du kan, for at gøre det bedste nu - spise sundt, varieret, undgå rygning osv... Du skal også nyde din graviditet, følge kontrollerne hos læge og jordemoder - glæde dig til scanninger osv. som alt sammen vil give dig et billede af, at alt er som det skal være - og naturligvis lægge mærke til at den lille sparker, bevæger sig osv.

Stress kan naturligvis også påvirke graviditeten - så prøv at nyde det og sig til dig selv, at det er en sund og stærk lille baby I venter:)

Rigtig meget held og lykke og glæder mig til at følge jeres lille familie:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

16. oktober 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Ømhed, prikken og stikken

Hej Helen, Jeg er gravid i uge 16 og har den sidste uges tid haft en...

Læs hele brevet og Helens svar


23. oktober 2017 | Graviditet | 15 mdr.

Negativ graviditetstest, men manglende mens

Hej Helen Jeg ved ikke om du kan komme med et bud på nedenstående spørgsmål,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rosiner

Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.

Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.

Svampegiften findes også i økologiske...

Læs mere i Babylex

Frysning af babymad

Du kan fryse grøntsagsmos, frugt- og bærmos ned i mindre portioner. Rens grøntsager og frugter grundigt, kog sammen med lidt vand i en tykbundet gryde, blend med kogevandet og frys ned.

Mosen bør kommes i små bægre, der er beregnet til frysning af babymad og som er fri for skadelige stoffer.

Når grøntsags- eller frugtmosen skal bruges, bør den optøs direkte i gryden. Derved bevares vitaminer og mineraler bedst.

Grøntsagsmos kan du med fordel fryse...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en fantastisk brevkasse og nogle fantastiske og velskrevne bøger. Begge dele har ofte hjulpet os siden vi blev forældre for ca. 1½ år siden!

Tak fra familien i København.


Annoncer

Annonce