Annonce

Annonce

Svar: Gravid og nervøs


7. juli 2014

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære mor

Tak for dit brev - Og stort tillykke med at du venter dig - det lyder som om at det er gået rigtig hurtigt, hvis du har fået fjernet spiralen for 9 uger siden og nu er 7 uger henne…:)

De smerter du oplever er højst sandsynligt ligamentsmerter. Ligamenter er de ledbånd, der holder din livmoder på plads i dit underliv og nu hvor du er gravid og din livmoder vokser og flytter lidt på sig, så vil ligamenterne strække sig og det er højst sandsynligt dette du kan mærke - det er som din læge har sagt helt normalt.

Nogle gange kan det hjælpe at du skifter stilling, så hvis du står op, så kan det hjælpe at du sætter dig ned. Hvis du ligger ned, så kan det hjælpe at du lægger dig om på den anden side osv. Det kan også nogle gange hjælpe med en varmepude. Du kan købe en pude som kan lunes i mikrobølgeovnen, hvis du har en sådan. De sælges flere steder blandt andet hos Matas og på Apoteket. Den skal naturligvis ikke være voldsomt varm, for det har det lille barn i din livmoder ikke godt af - men en lidt lun pude kan være rigtig dejligt.

Hvis du får rigtige smerter, voldsomme smerter på en måde, hvor du føler at du er nødt til ...


Annonce

... at bukke dig sammen, fordi det gør ondt i maven/underlivet, så er det ikke ligamentsmerter og så skal du reagerer hurtigt. Det samme gælder, hvis du begynder at bløde fra skeden. Der er ikke noget som umiddelbart tyder på at du skulle være gravid uden for livmoderen - men får du smerter eller blødning, skal du naturligvis reagere.

Det er rigtig godt at du skal til lægen i næste uge og have lavet en gynækologisk undersøgelse. Lægen vil kunne se om din livmoder har den størrelse, som den normalt vil have, hvis du er gravid i 8 uge. Lægen vil også kunne henvise dig til en gynækolog, hvis det skønnes nødvendigt. Her vil du kunne blive scannet og man kan se om alt ser ud som det skal. Du kan tale med lægen om denne mulighed:)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Du kan naturligvis også vælge selv at betale for en scanning, som du godt kan få lavet allerede nu. Der vil man højst sandsynligt kunne se hjerteblink og man vil også kunne se om barnet ligger rigtigt i livmoderen og alt ser ud som det umiddelbart skal. Man kalder ofte denne tidlige scanning for en "trygheds-scanning" - jeg mener det koster mellem 300-600 kr:)

Rigtig meget held og lykke og rigtig god sommer!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

16. oktober 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Ømhed, prikken og stikken

Hej Helen, Jeg er gravid i uge 16 og har den sidste uges tid haft en...

Læs hele brevet og Helens svar


23. oktober 2017 | Graviditet | 15 mdr.

Negativ graviditetstest, men manglende mens

Hej Helen Jeg ved ikke om du kan komme med et bud på nedenstående spørgsmål,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navn

I skal inden jeres barn er blevet 6 mdr bestemme jer for hvad barnet skal hedde. Inden da skal I henvende jer hos det lokale kirkekontor og bed om enten at få barnet døbt eller navngivet.

Der findes ca 7000 godkendte fornavne i Danmark. Hvis I ønsker at give jeres barn et navn som ikke fremgår af denne liste skal navnet vurderes af Kirkeministeriet.

I navneloven står omkring fornavne at barnet skal tillægges et eller flere fornavne og som fornavn må man ikke vælge...

Læs mere i Babylex

Gravitamin

GraVitamin er et kosttilskud som er sammensat med henblik på at dække behovet for vitaminer og mineraler i forbindelse med graviditet.

GraVitamin indeholder bl.a. 400 µg folsyre (folin), hvilket er den dosis Sundhedsstyrelsen anbefaler til gravide fra 4 måneder før graviditetens indtræden til og med 12. graviditetsuge.

Den anbefalede dagsdosis af GraVitamin er en tablet i forbindelse med et måltid.

Folinsyre er vigtigt for at forebygge at barnet...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.

Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!

Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.

Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!

De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.

Familien S


Annoncer

Annonce