Annonce

Annonce

Svar: Graviditet


24. februar 2014

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Hej med dig

Hvor er det dejligt at du venter dig igen - stort tillykke med det! Det lyder som om at I længe har ønsket jer at få en lille en mere, og det er rigtig dejligt, at du nu har fået en ny positiv graviditetstest :)

Det er naturligvis din læge eller jordemoder, som råder dig bedst i graviditeten, generelt gælder dog, at det anbefales gravide at dyrke moderat motion. Det vil sige at du f.eks. kan cykle, gå eller løbe en lille tur, svømme, gå til graviditetsgymnastik- eller -yoga eller dyrke f.eks. Pilates.

Hvis man har dyrket idræt på højt niveau og træner meget, så kan man ofte godt bibeholde et vist niveau, selvom man bliver gravid. Men man bør ikke øge intensiteten af sin træning under graviditeten.

Motionsformer der normalt ikke anbefales under graviditet er sport, hvor der indgår stød, fald eller tryk - eller risiko for dette, det kan f.eks. være håndbold eller at stå på ski. Ekstrem aerobic eller styrketræning, hvor bækkenbunden belastes og ryggen belastes anbefales heller ikke. Hvis du kan sidde ned imens du laver styrketræningsøvelser, så kan du dog ...


Annonce

... ofte godt gøre dette... Den siddende styrketræning anbefales, fordi man hos gravide har oplevet at fosterets hjertefrekvens kortvarigt kan blive langsommere. Derudover skal man være opmærksom på, at visse styrketræningsøvelser af overkroppen kan øge trykket i bugmusklerne, hvilket er uhensigtsmæssigt, når man er gravid.

Motion er vigtigt for gravide, men det gælder for kvinder der oplever deres graviditet helt problemfri - det er rigtig vigtigt at lytte til sin krop og reagere på de signaler kroppen sender. Da du har aborteret før, så synes jeg det vil være relevant at tale med din læge om, hvordan du skal forholde dig, nu da du er gravid igen - hvor meget motion må du dyrke og hvor intens og hård træning du bør lave.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det er rigtig dejligt at du stadig gerne vil holde dig i form og dyrke motion, det er meget positivt - men prøv at lave en aftale med en træner, der kan give dig et program, som er specifikt tilpasset din graviditet.

Håber du kan bruge dette videre, rigtig meget held og lykke fortsat - jeg krydser fingre for at det hele går helt som det skal denne gang :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

20. marts 2024 | Graviditet | 0 mdr.

Kantinemad på arbejdet

Hej Helen Først og fremmest tak for svar på mit tidligere spørgsmål, det...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2024 | Graviditet | 0 mdr.

Øjenbrynsfarve

Hej Helen Jeg er i uge 10, snart 11, og har farvet øjenbryn 1-2 gange om...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kostfibre og børn

Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.

Små børn må gene spise fuldkorn, men det anbefales, at de også spiser andre kornprodukter, da de let kan få for meget kostfiber. Når barnet i 8 måneders alderen begynder at spise brød, så bør ca. halvdelen af brødet være rugbrød og fuldkornshvedebrød og resten varieres mellem hvidt...

Læs mere i Babylex

Feberkrampe

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.

Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en fantastisk brevkasse og nogle fantastiske og velskrevne bøger. Begge dele har ofte hjulpet os siden vi blev forældre for ca. 1½ år siden!

Tak fra familien i København.


Annonce