Annonce

Annonce

Svar: Graviditet


24. februar 2014

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Hej med dig

Hvor er det dejligt at du venter dig igen - stort tillykke med det! Det lyder som om at I længe har ønsket jer at få en lille en mere, og det er rigtig dejligt, at du nu har fået en ny positiv graviditetstest :)

Det er naturligvis din læge eller jordemoder, som råder dig bedst i graviditeten, generelt gælder dog, at det anbefales gravide at dyrke moderat motion. Det vil sige at du f.eks. kan cykle, gå eller løbe en lille tur, svømme, gå til graviditetsgymnastik- eller -yoga eller dyrke f.eks. Pilates.

Hvis man har dyrket idræt på højt niveau og træner meget, så kan man ofte godt bibeholde et vist niveau, selvom man bliver gravid. Men man bør ikke øge intensiteten af sin træning under graviditeten.

Motionsformer der normalt ikke anbefales under graviditet er sport, hvor der indgår stød, fald eller tryk - eller risiko for dette, det kan f.eks. være håndbold eller at stå på ski. Ekstrem aerobic eller styrketræning, hvor bækkenbunden belastes og ryggen belastes anbefales heller ikke. Hvis du kan sidde ned imens du laver styrketræningsøvelser, så kan du dog ...


Annonce

... ofte godt gøre dette... Den siddende styrketræning anbefales, fordi man hos gravide har oplevet at fosterets hjertefrekvens kortvarigt kan blive langsommere. Derudover skal man være opmærksom på, at visse styrketræningsøvelser af overkroppen kan øge trykket i bugmusklerne, hvilket er uhensigtsmæssigt, når man er gravid.

Motion er vigtigt for gravide, men det gælder for kvinder der oplever deres graviditet helt problemfri - det er rigtig vigtigt at lytte til sin krop og reagere på de signaler kroppen sender. Da du har aborteret før, så synes jeg det vil være relevant at tale med din læge om, hvordan du skal forholde dig, nu da du er gravid igen - hvor meget motion må du dyrke og hvor intens og hård træning du bør lave.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Det er rigtig dejligt at du stadig gerne vil holde dig i form og dyrke motion, det er meget positivt - men prøv at lave en aftale med en træner, der kan give dig et program, som er specifikt tilpasset din graviditet.

Håber du kan bruge dette videre, rigtig meget held og lykke fortsat - jeg krydser fingre for at det hele går helt som det skal denne gang :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

16. oktober 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Ømhed, prikken og stikken

Hej Helen, Jeg er gravid i uge 16 og har den sidste uges tid haft en...

Læs hele brevet og Helens svar


23. oktober 2017 | Graviditet | 15 mdr.

Negativ graviditetstest, men manglende mens

Hej Helen Jeg ved ikke om du kan komme med et bud på nedenstående spørgsmål,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex

Ekstra væske

Børn der får flaske kan i visse periode have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.

Væsken kan gives som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.

Børn som bliver ammet har ikke behov for kogt vand ved siden af brystet. Hvis barnet ligges til, når det viser behov, har barnet mulighed for at die kortvarigt og dermed få den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Mange tak for dine mange meget gode og brugbare råd. Jeg er glad for at man kan skrive til dig. Ingen som jeg har mødt har så mange gode konkrete råd som du har og samtidig kan man altid mærke at det er med et stort hjerte. Tak! Persi


Annoncer

Annonce