Annonce

Annonce

Svar: Kommende fødsel og storebror


3. januar 2014

Kategori:
Alder:
2 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Hej med dig

Tak for dit brev og fine spørgsmål - og rigtig godt nytår! :)

Det er rigtig dejligt at mormor har mulighed for at komme, når fødslen går igang, så hun kan være hos storebror - og jeg synes ikke I skal vække ham, for at sige farvel. Lad ham sove, få den søvn han har behov for og når han så vågner og I ikke er der, så vil han naturligt spørge efter jer, og mormor vil så forklare ham, at I er på sygehuset, fordi lillebror er på vej og at hun er der, passer på ham og at de to skal hygge sig sammen.

Vågner han, fordi han oplever en del tumult og snakken, så skal mormor naturligvis være der, trøste og berolige. Mormor kan tage ham med i seng og putte sig med ham og se om han så kan sove videre og hvis ikke, så kan de to sætte sig og se en film eller andet hyggeligt. Det er lige meget, bare der kommer ro på :) Og I må bare forklare, at I kører af sted, fordi nu kommer lillebror.

Hvis du skal på sygehuset imens han er i vuggestue, så vil det måske også være mormor som henter ham der og han vil på samme måde ikke kunne forstå ,hvorfor det er hende der kommer - og igen må hun forklare og betrygge og lade ham mærke, at hun er der for ham og at de to nu har "dig og mig-tid":)

Hvis du bliver på sygehuset, så er det måske også mormor, der skal tage ham med op på afdelingen for at besøge jer - det kommer jo helt an på, hvornår på ...


Annonce

... døgnet det er og hvordan det hele forløber. Måske kan mormor komme med storebror og kan tage ham med hjem igen, måske kan mormor komme med storebror og han kan tage med far hjem, måske er det far, som tager hjem og henter storebror ... Der er ingen faste regler her og du kan ikke lægge dig fast på noget bestemt, det må afhænge helt at situationen. Og netop fordi alt på mange måder er så usikkert, så er det også begrænset, hvor meget du kan forberede ham. Det bedste du kan gøre er derfor at vise ham, at du er der, stadig elsker ham og at han altid vil have en særlig plads i dit hjerte:)

Det vil være rigtig fint også at læse bøger for ham om at få en lillebror eller lillesøster. Der findes rigtig mange gode børnebøger og billedebøger om emnet, som både viser billeder af hvordan babyen ligger ind i maven og som også beskriver nogle af de følelser man kan have, når der pludselig kommer en lille ny, som man skal dele mor og far med:)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis vandet går eller veerne starter imens I alle er hjemme, så må du tage det stille og roligt, ringe efter din mor, som kommer og så vinker I farvel og kører til sygehuset - ligesom hvis mormor skulle passe ham og I skulle i byen. Prøv at tage det så stille og roligt som det nu er muligt i den situation :)

Rigtig meget held og lykke - glæder mig til at få lov til også at følge jeres lillebror og jeres lille familie:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

ProduktnyhederLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

16. oktober 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Ømhed, prikken og stikken

Hej Helen, Jeg er gravid i uge 16 og har den sidste uges tid haft en...

Læs hele brevet og Helens svar


23. oktober 2017 | Graviditet | 15 mdr.

Negativ graviditetstest, men manglende mens

Hej Helen Jeg ved ikke om du kan komme med et bud på nedenstående spørgsmål,...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juli 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Graviditetskvalme

Kære Helen. Jeg er gravid og er ca 8 uger henne. Jeg lider ligesom under min...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Pudendusblokade

Pudendusblokade er en bedøvelse af bækkenbundensområdet, som gives til kvinder der er i fødsel.

Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.

Pudendusblokaden er for de fleste ubehagelig at få lagt og den kan dæmpe presseveerne, fordi man som kvinde ikke kan fornemme,...

Læs mere i Babylex

Tilstoppet tårekanal

Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.

Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.

Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit svar. Det er rart at blive mindet om alt det positive ved børnehavestarten, det er jo det jeg skal forsøge at give videre ;-)

Tak fra Tina


Annoncer

Annonce