Annonce

Annonce

Svar: Kommende fødsel og storebror


3. januar 2014

Kategori:
Alder:
2 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Hej med dig

Tak for dit brev og fine spørgsmål - og rigtig godt nytår! :)

Det er rigtig dejligt at mormor har mulighed for at komme, når fødslen går igang, så hun kan være hos storebror - og jeg synes ikke I skal vække ham, for at sige farvel. Lad ham sove, få den søvn han har behov for og når han så vågner og I ikke er der, så vil han naturligt spørge efter jer, og mormor vil så forklare ham, at I er på sygehuset, fordi lillebror er på vej og at hun er der, passer på ham og at de to skal hygge sig sammen.

Vågner han, fordi han oplever en del tumult og snakken, så skal mormor naturligvis være der, trøste og berolige. Mormor kan tage ham med i seng og putte sig med ham og se om han så kan sove videre og hvis ikke, så kan de to sætte sig og se en film eller andet hyggeligt. Det er lige meget, bare der kommer ro på :) Og I må bare forklare, at I kører af sted, fordi nu kommer lillebror.

Hvis du skal på sygehuset imens han er i vuggestue, så vil det måske også være mormor som henter ham der og han vil på samme måde ikke kunne forstå ,hvorfor det er hende der kommer - og igen må hun forklare og betrygge og lade ham mærke, at hun er der for ham og at de to nu har "dig og mig-tid":)

Hvis du bliver på sygehuset, så er det måske også mormor, der skal tage ham med op på afdelingen for at besøge jer - det kommer jo helt an på, hvornår på ...


Annonce

... døgnet det er og hvordan det hele forløber. Måske kan mormor komme med storebror og kan tage ham med hjem igen, måske kan mormor komme med storebror og han kan tage med far hjem, måske er det far, som tager hjem og henter storebror ... Der er ingen faste regler her og du kan ikke lægge dig fast på noget bestemt, det må afhænge helt at situationen. Og netop fordi alt på mange måder er så usikkert, så er det også begrænset, hvor meget du kan forberede ham. Det bedste du kan gøre er derfor at vise ham, at du er der, stadig elsker ham og at han altid vil have en særlig plads i dit hjerte:)

Det vil være rigtig fint også at læse bøger for ham om at få en lillebror eller lillesøster. Der findes rigtig mange gode børnebøger og billedebøger om emnet, som både viser billeder af hvordan babyen ligger ind i maven og som også beskriver nogle af de følelser man kan have, når der pludselig kommer en lille ny, som man skal dele mor og far med:)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 19. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Hillerød

Tirsdag 20. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Herlev

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis vandet går eller veerne starter imens I alle er hjemme, så må du tage det stille og roligt, ringe efter din mor, som kommer og så vinker I farvel og kører til sygehuset - ligesom hvis mormor skulle passe ham og I skulle i byen. Prøv at tage det så stille og roligt som det nu er muligt i den situation :)

Rigtig meget held og lykke - glæder mig til at få lov til også at følge jeres lillebror og jeres lille familie:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

16. oktober 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Ømhed, prikken og stikken

Hej Helen, Jeg er gravid i uge 16 og har den sidste uges tid haft en...

Læs hele brevet og Helens svar


23. oktober 2017 | Graviditet | 15 mdr.

Negativ graviditetstest, men manglende mens

Hej Helen Jeg ved ikke om du kan komme med et bud på nedenstående spørgsmål,...

Læs hele brevet og Helens svar


31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Opkast

Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring. Opkastning hænger ofte sammen med at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Vær derfor opmærksom på at give ekstra væske. Hvis barnet kaster op gentagne gange, bør der søges læge.

Læs mere i Babylex

Graviditet

Udebleven menstruation er første tegn på at du er gravid. Når du skal konstatere en evt. graviditet, kan du gøre det ved enten selv at tage en urinprøve og bruge en graviditetstest, eller du kan tage en urinprøve med til egen læge og få ham/hende til at udføre testen.

Hvis du selv konstaterer graviditeten, skal du også bestille tid hos lægen, da det er via egen læge at du bliver henvist videre til jordemoder.

Graviditeten varer normalt 40 uger, det betegnes dog som...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.

Så tusind tak for din hjælp!

Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder


Annoncer

Annonce