Annonce

Annonce

Svar: Udebleven menstruation og cyste


13. maj 2013

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Lusen

Tusind tak for dit brev og hvor er det dejligt at høre at I arbejder på et få en lille ny baby - jeg krydser fingre for at du er gravid ...

Du fortæller at du ved sidste graviditet først fik graviditetstegn, da du var ca 7 uger henne og jeg kan godt forstå at du derfor er i tvivl om, hvorvidt du kan regne med de graviditetstests du har taget - i princippet kan du også sagtens være gravid, selvom graviditetstesten er negativ.

Når man tager en graviditetstest, så måler man mængden af HCG - som er graviditetshormonet. Når man bliver gravid, så vil du begynde at producere HCG. Nogle kvinder producerer HCG meget hurtigt og i meget store mængder og hos andre kvinder sker produktionen lidt langsommere og i mindre mængder - og derfor vil man nogle gange godt kunne opleve at graviditetstesten viser "falsk negativ".

HCG kan dog også måles ved en blodprøve og jeg synes derfor du skal tale med din læge om dette, for at få afklaret om du er gravid. Du vil også ...


Annonce

... kunne få en tid til en scanning, - det giver jo et billede af, hvad der foregår i din livmoder :) Hvis du er gravid vil man normalt omkring uge 4-5 kunne se en lille blommesæk, hvis opgave er at give fosteret næring indtil moderkagen tager over. Og omkring uge 6-7 vil man ofte kunne se det lille foster og vil ofte også kunne begynde at se hjerteblink.

Du skriver at du er i gang med fertilitetsbehandling og jeg synes derfor du skal kontakte dem og fortælle, hvad du oplever og drøfte, hvad I gør nu. Du kan naturligivs også kontakte din egen læge og bede om en henvisning til en gynækolog.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Den cyste du har fået konstateret skal du drøfte med læge/gynækolog. Det kan være ganske ufarligt og behøver ikke give problemer, det kan også være noget man skal holde øje med. Måske har du PCO - polycystisk ovarie syndrom - det kan give menstruationsforstyrrelser og kan være en årsag til at det er svært at blive gravid.

Håber du kan bruge dette lidt videre og krydser alt hvad krydses kan! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

16. oktober 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Ømhed, prikken og stikken

Hej Helen, Jeg er gravid i uge 16 og har den sidste uges tid haft en...

Læs hele brevet og Helens svar


23. oktober 2017 | Graviditet | 15 mdr.

Negativ graviditetstest, men manglende mens

Hej Helen Jeg ved ikke om du kan komme med et bud på nedenstående spørgsmål,...

Læs hele brevet og Helens svar


31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Flaskegivning

Når man giver barnet flaske, er det vigtigt at det er en hyggestund. Sid eller læg dig derfor med barnet i favnen og lad aldrig dit barn ligge alene med en flaske.

Hold barnet som hvis du ville amme og lad ind imellem barnet få en pause, så der er mulighed for at bøvse. Sid gerne med barnet, så barnets hoved er let eleveret. Sørg for at der er mælk i hele flaskesutten, så barnet ikke kommer til at sluge for meget luft.

Nogle børn spiser meget hurtigt på flaske,...

Læs mere i Babylex

Natamning

Mælkeproduktionen sker også om natten og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten.

De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten og det er først efter 6 mdr´s alderen, at man siger at barnet rent ernæringsmæssigt ikke længere har behov.
Hvis man ammer meget om natten efter 6 mdr´s alderen er der risiko for at mælken fylder så meget, at barnet ikke spiser tilstrækkeligt med skemad i løbet af dagen.

Når...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Hvor er det skønt at jeg kan skrive til dig og tak for dine altid fyldestgørende og indlevende svar - det savner jeg meget fra min egen sp!

Mange hilsner
Rikke, mor til dreng på 5 måneder


Annoncer

Annonce