Annonce

Annonce

Svar: 2 gangs fødende - igangsætning


13. maj 2012

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Kristine

Håber du allerede er gået i fødsel, når jeg nu svarer dig i dag ... Og hvor dejligt at høre fra dig igen, velkommen tilbage og stort tillykke med at I nu skal have en lille ny i familien :)

Jeg kan godt forstå du er lidt bekymret, med den fødselshistorie du har bag dig og det vil være rigtig godt at du drøfter dette med jordemoder og fødselslæge. De er bedst til at rådgive dig, som sundhedsplejerske kan jeg desværre ikke fortælle dig, hvad der vil være det rigtige at gøre i din situation.

Beslutningen om at en fødsel skal sættes igang sker altid i samråd med en obstetrisk læge (en fødselslæge), som vil vurdere, hvilken type igangsættelse du vil have brug for. Man kan starte fødslen ved at give piller, der skal spises. Man kan give stikpiller, det der hedder vagitorier der føres op i skeden, man kan give ...


Annonce

... ve-stimulerende drop, lægge et ballonkateter og man kan prikke hul på fosterhinden. Hvad lægen vælger du skal have afhænger helt af årsag til igangsættelsen og hvor lang du evt. er gået i fødsel, altså om livmoderhalsen er begyndt at afkortes og udvide sig osv.

Man behøver ikke nødvendigvis være indlagt i længere tid, fordi en fødsel sættes igang. Det afhænger helt af hvordan fødslen forløber og hvordan både mor og barn har det.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Hvor lang tid din igangsættelse og fødsel må tage afhænger også af hvordan både du og barnet har det. Det er igen en læge, der følger hele forløbet og som vurdere om andre igangsættelsesmetoder skal bruges eller om man skønner at det bliver nødvendigt at lave kejsersnit.

Jeg håber at det hele kommer til at gå rigtig godt, hvis du altså ikke allerede har født og så ønsker jeg dig det bedste og rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

16. oktober 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Ømhed, prikken og stikken

Hej Helen, Jeg er gravid i uge 16 og har den sidste uges tid haft en...

Læs hele brevet og Helens svar


23. oktober 2017 | Graviditet | 15 mdr.

Negativ graviditetstest, men manglende mens

Hej Helen Jeg ved ikke om du kan komme med et bud på nedenstående spørgsmål,...

Læs hele brevet og Helens svar


31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Spinat

Når børn er 6 mdr gamle må de gerne begynde at få lidt spinat.

Du skal dog være opmærksom på, at spinat indeholder Nitrat, og det bør derfor ikke fylde mere end 1/10 af portionen eller alternativt kun gives med 14 dages mellemrum.

Læs mere i min bog Helens bog om børn og mad

Læs mere i Babylex

Pethidin

Pethidin er et morfinlignende stof, som gives som indsprøjtning til blandt andet fødende kvinder. Det bruges, hvis kvinden allerede tidligt i fødselsforløbet er meget træt og det hjælper hende til at samle kræfter igen.

En ulempe ved pethidin er, at det påvirker barnet og hæmmer barnets sutte og søgerefleks. Derfor giver man kun Pethidin, hvis man skønner at der er mindst 4 timer til kvinden føder. Bliver barnet mod forventning født før de 4 timer, så vil barnet få en modgift.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Du har hjulpet mig med at få min datter til at sove i egen seng og sidenhen på eget værelse og det er bare gået SÅ fint! Jeg fulgte dine råd til punkt og prikke og det virkede fra første aften. Jeg er imponeret.

Tak fra Winnie, mor til pige på 8 måneder


Annoncer

Annonce