Annonce

Annonce

Svar: En baby mere?


3. marts 2012

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære mor til fire

Tak for dit dejlige brev som bare udsender oprigtig moderlig kærlighed til dine børn, - hvor dejligt! :)

Det at blive mor og være mor er så stor en drift i dig, at det vil du altid være, - med hud, hår og hjerte. Og lysten til at få flere børn, tror jeg aldrig vil slippe dig. Den dag, hvor I tager beslutningen om at nu er det sidste barn, vil du føle et stik i hjertet og du vil sandsynligvis længe efter være i tvivl og tænke - skal vi mon få en mere - for selvom du med hovedet kan tænke at det er fornuftigt ikke at få mere end fire børn og det har I aftalt, så hænger hjertet bare ikke altid sammen med dette ... Nogle gange vil det være rigtigt at følge hovedet, andre gange vil det være rigtigt at følge sit hjerte i denne situation og måske hører I til dem der skal have 5 børn ... :) I hvert fald er det en beslutning som I jo skal være to til at tage ... eller måske flere - hvad vil jeres børn synes ..? :)

Der er mange ting der spiller ind på, hvorvidt man vælger at få flere børn - som du selv skriver om man er sund og rask, om økonomien er i orden, arbejde osv. Ud over disse ting tænker jeg, at man også er nødt til at overveje den risiko, der naturligt er for at man f.eks. får et handicappet barn. Er kærligheden så stor og lysten til at få et barn mere så stor, at man kan overskue et barn med særlige behov og hvad vil det betyde for hele familien og de andre børn? Eller risikoen for at barnet bliver født for tidligt og du skal tilbringe flere måneder på hospitalet væk fra familien ogo de ...


Annonce

... senfølger der kan komme senere ...

Jo ældre man bliver, jo større sandsynlighed er der også for at få tvillinger ... tænk hvis du bliver gravid igen og I så ikke ender med 5, men i stedet med 6 børn. Det er også en overvejelse værd at gøre sig. Et eller andet sted ville det være fantastisk, men er I klar til den overraskelse ...

Når man vælger at få børn så er det simpelthen en gave og det er som du skriver et lille mirakel hver gang. Det er så fantastisk at to mennesker kan lave et barn og det er fantastisk at se sine børn vokse op, udvikle sig og lære dem at kende. Og ja - det er for mange af os så fantastisk at vi gerne vil opleve det igen og igen :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Men der er også mange ubekendte, der kan ske rigtig mange ting og når man virkelig har lyst, når man virkelig mærker lysten - så synes jeg det er en overvejelse værd om man også har lyst, hvis man får et handicappet barn eller situationen på en eller anden måde viser sig kompliceret. Er lysten og kærligheden så stor at man kan bære dette - hvis ja, så skal man naturligvis få et barn mere, men hvis nej, så skal man glæde sig over de sunde, raske og dejlige børn man nu har ...

Acceptere at det er slut kommer du sandsynligvis aldrig til, men du kan leve med det, fordi beslutningen i dit hjerte føles rigtig. Grunden til at du har svært ved at leve med det lige nu, tror jeg, er at du stadig føler at det at få nummer fem vil være alt værd :)

Håber du kan bruge dette videre og glæder mig til at høre om jeg på et tidspunkt skal lykønske med en nummer fem :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

16. oktober 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Ømhed, prikken og stikken

Hej Helen, Jeg er gravid i uge 16 og har den sidste uges tid haft en...

Læs hele brevet og Helens svar


23. oktober 2017 | Graviditet | 15 mdr.

Negativ graviditetstest, men manglende mens

Hej Helen Jeg ved ikke om du kan komme med et bud på nedenstående spørgsmål,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hofteklik

Alle nyfødte undersøges for hofteklik/hofteskred. Det betyder at lægen kan høre et lille klik, når han drejer barnets ben op mod maven og udad. Det skyldes at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse. Hvis barnet har hofteklik skal det behandles med en skinne, der holder benene i ”frøstilling”, så hofteleddet holdet på plads. Efter ca. 3 mdr. Er hoften stabil nok til at skinnen kan tages af.

Læs mere i Babylex

Regnslag

Du bør vælge regnslag der har Varefakta mærke. Det betyder at regnslaget er godkendt med hensyn til at kunne sikre barnet luft nok.

Du bør jævnligt sikre at elastikken i regnslaget er i orden. Er den for løs, kan selv et lille barn trække regnslaget ind i barnevognen og blive kvalt.

Regnslag bør kun anvendes, når man går tur i regnvejr og bør således ikke være på vognen, hvis det ikke regner.

Stil barnevognen under et halvtag, hvis det regner, når...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de gode smid-sutten-lidt-væk-råd. Det er gået over al forventning. Barnet har nu kun sut om natten og i yderste fortvivlelses-tilfælde - og det accepterer han faktisk. Godt du findes! Vi manglede lige det der bløde spark i måsen :)

Tak fra en glad mor


Annoncer

Annonce